View Full Version : polaczenia z kompem
mam d750i i sciagnalem program floats mobile agent ale nic niemoge uploadowac moge tylko czytac memorke (to juz nie w tym programie) jak wrzuc do pamieci telefonu ewentualnie czym jakies gry albo chocby motywy??
czy te oprogramowanie musze tytlko zainstalowac na kompie czy jakos na tel ? acha i jeszcze pytanko jak se wrzucic gierke ?? i jakiego programu uzywac do polaczenia z kompem ?
Do telefonu powinna być dołączona płyta z softem. Dzieki tamu zgrywazs na pamięć telefonu. Na zwnętrzną tak jak z pen-drivem czy aparatem:
podłączasz kablem usb i masz w moim komputerze dysk wymienny. Do telefonu nic nie zgrywasz, jak masz xp to by korzystać z MSD też softu nie potrzebujesz.
A co do gier to instalki (pliki jar) wgrywasz na kartę do katalogu inne(MSSEMC-->Media Files-->Other.). Potem już na komie wchodzisz do menadżera plików do katalogu inne i odpalasz instalki.
citystars
22-08-2006, 13:10
Jesli chodzi o polaczenia z telefonem to sa 2 sposoby. Przez kabel i przez card reader USB 2.0. Wracajac do kabla to w zestawie z telefonem byl kabel i plyta z oprogramowaniem do kabla. Po instalacji podlaczacie tel do kompa i przesylacie. Ja osobiscie uzywam card readera USB 2.0 bo jest prostszy. Nie potrzebny jest do tego program. Poprostu wyjmuje sie karte pamieci z telefonu i wklada sie ja do card readera po czym podlacza sie to do portu usb. Komputer to czyta jak zwykly odtwarzacz mp 3 wiec nie ma problemu. Mam nadzieje ze troche wyjasnilem sprawe.