PDA

View Full Version : [HF] - dzwonek w słuchawkach? Jak przełączyć?

AlaN
16-06-2006, 12:25
To mój 1-szy post, więc na wstępie Witam wszystkich.

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem K750i. Kombinuję i nie mogę tego wyczaić (a może sie nie da?). Jak podłączę słuchawki do K750i, to jesli telefon dzwoni to słychać dzwonek w telefonie a nie w słuchawkach . Problem w tym, że słuchając np. radia nie słyszę że ktoś dzwoni.
- Jak to przełączyć, żeby dzwonek tel. był słyszalny w słuchawkach a nie w telefonie podczas podłączonego zestawu HF?

DARO
16-06-2006, 14:14
hmm ja miałem to automatycznie, czyli jak słuchałem radia to jak ktoś dzwonił to radio się wyłączało i słychać było dzwonek w słuchawkach

AlaN
16-06-2006, 15:46
Ano właśnie... też mi się tak zdaje, że dźwięk powinien być generowany przez słuchawki. U mnie to wygląda tak:
Słucham radia na słuchawkach. Ktoś dzwoni - wyłącza się dźwięk radia (cisza w słuchawkach) a dzwonek (Old Phone) słychać z głośniczka telefonu. Telefon też wibruje. W słuchawkach nadal cisza. Naciskam przycisk na kablu HF i słyszę rozmówcę w słuchawkach. Kończymy rozmowę - zaczyna w słuchawkach grać radio.
Wychodzi na to, że wszystko zachowuje sie normalnie, oprócz dźwięku dzwonka. Trochę to trudne do zaakceptowania, bo jeżdżę sporo na rowerze i nie wiem czemu nagle ginie radio nie słysząc dzwonka ani nie czując wibrowania.

Mam nadzieję, że tel. nie jest waalnięty? Jest nowiutki, nieruszany, tylko simlock mial zdjęty - tel. jest z Orange; ja co prawda mam karte z tej sieci, ale też czasami tel. będzie działać w 'D2-Vodafone' - dlatego sim zdjety.

AlaN
21-06-2006, 17:13
Sprawdziłem uy kumpla na nowym SE K700i - ma tak samo. Dźwięku dzwonka NIE SŁYCHAĆ w słuchawkach. Na innym też K700i jest także to samo. Więc nie rozumiem jak u innych jest :?

DARO
21-06-2006, 20:05
k700 a k750 to tak jak Trabant i Mercedes :P

AlaN
02-07-2006, 11:26
Ok, działa.
Gdy podłączę słuchawki, muszę wyłączyć głośniczek (gwiazdką). Wóczas jest modyfikowany profil dla HF. Każde wyjęcie słuchawek włącza głośnik, każde podąłczenie ich wyłącza go i przełącza dźwięk na słuchawki. Nie przyciśnięcie gwiazdki nie przełącza dźwięku dzwonka do słuchawek.
W K700i jest tak samo - porównanie Trabanta do Mercedesa jest tu w tym wypadku nie trafione :-) Oba zachowują się tak samo w tym względzie.
Tylko czemu tego opisu nie ma w instrukcji?

the bill
19-10-2006, 23:45
masz racje - podłańczając słuchawki włącza sie automatycznie profil dla zestawu słuchawkowego. jeśi telefon nie jest wyciszony to dzwonek będziecie słyszećw telefonie.
po podłączeniu słuchawek proponuje zaktualizowac profil "HF" na wyciszony i wtedy dzwonek będzie słyszalny w słuchawkach ;)

pozdrawiam