PDA

View Full Version : jak się cieszyć grami

baddread
13-07-2006, 15:54
witam wszystkich i ogólny szacuneczek
to moje pierwsze kroki z k750i i kompletnie nie wiem jak zainstalować zassaną grę w telefonie.
Co trzeba zrobić tak krok po kroczku aby gra odpaliła w telefonie
z góry dziękusy :)

Kath1
13-07-2006, 20:44
Podłączasz kabelek i to co ściągnąłeś do kompa kopiujesz do dysku wymiennego, który wyświetla się po podłączeniu MSSEMC-->Media Files-->Other. Odłączasz kabelek wchodzisz do kategorii "Inny" w telefonie w Menedżerze plików. Tam masz wszystkie "instalki". Lewym przyciskiem "Instaluj" wybierasz gdzie (Gry lub Aplikacje) i gotowe :D Miłej zabawy życzę :wink:

baddread
14-07-2006, 09:52
dziękuję , naprawdę big dzięks

Miniowka
19-07-2006, 13:11
ja nie czaje wypakowuje jakas tam gre na pulpit i mam jakies 10 plikow i te pliki na tel do Inny i tam jest tylko opcja wyślij !! HELP!!

saper1414
19-07-2006, 18:50
ja nie czaje wypakowuje jakas tam gre na pulpit i mam jakies 10 plikow i te pliki na tel do Inny i tam jest tylko opcja wyślij !! HELP!!

to nie wypakowuj pliku tylko go od razu do telefonu zgraj i bedzie dzialac.

mysza285
14-08-2006, 23:08
wgraj do telefonu inny a pózniej zainstaluj do katalogu gry i bedzie grac wszystko :)Pozdrawiam

jogi
19-10-2006, 15:09
Podłączasz kabelek i to co ściągnąłeś do kompa kopiujesz do dysku wymiennego, który wyświetla się po podłączeniu MSSEMC-->Media Files-->Other. Odłączasz kabelek wchodzisz do kategorii "Inny" w telefonie w Menedżerze plików. Tam masz wszystkie "instalki". Lewym przyciskiem "Instaluj" wybierasz gdzie (Gry lub Aplikacje) i gotowe :D Miłej zabawy życzę :wink: Zrobiłem wszystko tak jak opisane ale nie pojawia mi się przycisk "instaluj" Co robić?
Z góry dzięki za odpowiedź
POZDRO

Fero
19-10-2006, 16:46
oilone opisał to już w bardzo przystępny sposób - wystarczy troszkę poszukać :wink:

P.S. Dla niecierpliwych : http://se-center.info/viewtopic.php?t=1062

:)

jogi
19-10-2006, 19:00
robie wszystko jak napisane a wciąż nie pojawia się przycisk "instaluj" POMÓŻCIE!

ReaperX
19-10-2006, 19:24
Może spróbuj z inną grą?? :P

Fero
19-10-2006, 20:41
robie wszystko jak napisane a wciąż nie pojawia się przycisk "instaluj" POMÓŻCIE!

Hmm zobacz czy przypadkiem nie ściągnąłeś gry w pliku : zip

Czasami trzeba grę rozpakować lub po prostu zmienić rozszerzenie na : jar

jogi
22-10-2006, 21:34

Hmm zobacz czy przypadkiem nie ściągnąłeś gry w pliku : zip

Czasami trzeba grę rozpakować lub po prostu zmienić rozszerzenie na : jar

No faktycznie pobrałem grę w formacie zip ale rozpakowanie nic nie pomogło. Może mi ktoś powiedzieć jak zmienić rozszerzenie na jar?
Z góry dzięki za pomoc
POZDRO

SadekII
23-10-2006, 00:24
Najprościej? Jak ściągniesz kliknij prawym myszki, zjedź na "zmień nazwę" i skasuj "na piechote"ostatnie trzy literki (zip) a wich miejsce wpisz "jar". Potem tylko zatwierdź zmianę rozszerzenia.

Fero
23-10-2006, 17:06
Jest tak jak mówi SadekII, lecz uprzednio musisz włączyć widoczność rozszerzeń w systemie (o ile jeszcze nie jest włączona :wink: ) czyli wchodzisz:

Mój Komputer -> Narzędzia (na pasku) -> Opcje Folderów -> Widok -> i odznaczasz Ukryj rozszerzenia znanych typów plików

Po tej czynności będziesz w systemie widział już przy nazwie który plik ma jakie rozszerzenie. Resztę robi się dokładnie jak opisał to kolega SadekII.

Pozdro :wink:

Dzięki za uzupełnienie. SadekII