View Full Version : Jakie zmiany po przerobieniu K750i na W800i?
marcel85
18-08-2006, 19:12
Zadaję takie pytanie, ponieważ jak mi wiadomo w D750i nie można wyciszając telefon wyciszyć dźwięku migawki przy robieniu zdjęć a w K750i można. Ale czy po zmianie też? Może ktoś posiada tak zmodernizowanego K750i. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
patrik.kalisz
19-08-2006, 10:05
Zmiany jakie zauwazylem:
1. Przy wlaczaniu telefonu mozna wybrac czy chcemy telefon czy sam walkaman
2. Inny odtwarzacz MP3
3. Srodkowy klawisz ma bezposredni dostep do Walkmana :)
i to chyba tylko tyle!
grzesiek16krk
28-08-2006, 20:26
Mam d750 z softem z w800. Fakt ze jak sie wyciszy telefon to migawki w aparacie nie slychac ale jest jeden minus. Podobno w k750 jest odtwarzacz filmow. Ja tez moge odtwarzac ale nie moge przesunac np do polowy filmu. Musze ogladac od pocztku film
emagdalena
09-09-2006, 18:53
Ile kosztuje wgranie softu w800 do K750iw komisie(tak mniej-więcej)?Albo czy można zrobić to samemu tylko tak aby nie spaprać roboty?Co do tego potrzebne?
Ile kosztuje wgranie softu w800 do K750iw komisie(tak mniej-więcej)?Albo czy można zrobić to samemu tylko tak aby nie spaprać roboty?Co do tego potrzebne?
Przeróbka telefonu Sony Ericsson K750i na W800i przy pomocy SEUS:
http://www.my-sonyericsson.pl/index.php?id=artykuly&kat=modyfikacje&nid=12
A co do komisu-serwisu to oczywiscie zalezy ile komisant chce "przyciąc" ale nie powinno kosztowac wiecej niz 60zl.
Nalezy pamietac ze modyfikacja taka powoduje utrate gwarancji - jednkaze istnieje tez mozliwosc aby powrocic do oryginalnego softu.
emagdalena
09-09-2006, 23:16
Dziękuje Ci ;)
matrixartur
11-09-2006, 17:36
K750i a w800i to jeden h*j!!! :D Nie opłaca się wydawać kasy dla mini szczegułów. Jagby np. po zmianie był lepszy aparat to jeszcze.
Nie opłaca się wydawać kasy dla mini szczegułów. Jagby np. po zmianie był lepszy aparat to jeszcze.
Oczywiscie nie oplaca sie wydawac $$$ mozna samemu modyfikowac soft, np. ustawic lepsza jakosc zdjec :!:
_koonrad_
Moim zdaniem soft od k750i jest lepszy od w800
To zalezy jaka masz wersje tego softu.... :D
żeby nierobić nowego topicu.. czy da sie wyłączyć ten dźwięk robienia zdjecia na D750i? Denerwuje mnie to bo na lekcji niemożna robić fotek :oops:
Z tego co sie orientuje jest pewne prawo, ktore nakazuje by urzadzenia chwytajace zdjecia wydawaly z siebie dzwiek. Takie cos przed niechcianymi zdjeciami, aby osoba fotografowana wiedziala o tym;] Jednym slowem, w wiekszosci telefonow nie wylaczysz tego.
czy da sie wyłączyć ten dźwięk robienia zdjecia na D750i?
Tak da sie ale trzeba flashowac telefon za pomoca: DaVinci & FAR manager-a
jordan
w wiekszosci telefonow nie wylaczysz tego.
Nie da sie wylaczyc jedynie w modelach z numerem CID49.
matrixartur
12-09-2006, 18:27
żeby nierobić nowego topicu.. czy da sie wyłączyć ten dźwięk robienia zdjecia na D750i? Denerwuje mnie to bo na lekcji niemożna robić fotek :oops:
To u nas na lekcji jak sms komuś przyszedł to baba docierała do tego komu przyszedł 10 minut i się nie skapła. A co dopiero robieniu fote.