View Full Version : gps
maternus2
20-08-2006, 20:38
witam czy w K750i jest mozliwosc zainstalowania map i działanietak jak w gps np tom toma?
maternus2
20-08-2006, 20:53
witam jest programik NaviExpert działa to w stylu nawigacj satelitarnej nie testowałem ale podobno działa
Primo: Chyba już są specjalne karty Micro SD z odbiornikiem, ale kosmicznie drogie.
Drugie primo: Samo oprogramowanie nie wystarczy.
Trzecie primo: Nigdy GPS w telefonie nie będzie wygodny w użytkowaniu; jak jest Ci GPS bardzo potrzebny to radzę kupić PDA, odbiornik i program iGo albo AutoMapę.
Pozdr!
citystars
22-08-2006, 21:14
Osobiscie nie wiem czy moze byc gps na naszym komie ale wydaje mi sie ze lepiej juz kupic nowy tel z gps niz marnowac fortune w nasz tel
maternus2
23-08-2006, 14:12
dalem sobie spokoj z tym programem wole kupic pantopa
_koonrad_ z choinki się urwałeś? Przecież do działanie GPS potrzebny jest ODBIORNIK, czego nasze telefony NIE MAJĄ, można dokupić, ale kosztuje kosmiczne pieniądze! Druga sprawa to oprogramowanie, które po pierwsze strasznie dużo waży, a po drugie jest niedokładne i bardzo niewygodne w użytkowaniu. W pamięci telefonu się nie zmieści, a slot kart pamięci będzie już zajęty przez odbiornik. Odpowiedź jest prosta: GPS w K75oi to ABSTRAKCJA!
Nie lubię się powtarzać...
Pozdr!
@Mambo nie masz racji
slot kart pamięci będzie już zajęty przez odbiornik.
soft bedzie na karcie pamieci (to masz za free z neta) a odbiornik na bluetooth np: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=121798960 (wspolpracuje z k750i) c. ok 300zl
natomiast zgadzam sie z opinia ze bedzie to niewygodne w obsludze.
A co do dokladnosci oprogramowania to zwykle paierowe mapy tez sa niedlokladne (bylem ostatnio w gdansku autem i papierowa mapa wprowadzila mnie w ulice jednokierunkowa).
Nie ma rzeczy niemozliwych, pozdrawiam sam przymierzam sie do zakupu. :)
Dzięki za sprostowanie ;)
Z dokładnością chodziło mi o to, że mapy na PDA mają dużo większą dokładność, ( Mapy papierowe to już przeżytek ;)), np polski program AutoMapa ma prawie 100%-owe pokrycie z rzeczywistymi drogami w Polsce. Jest jeszcze rewelacyjny IGO, Polskich map JESZCZE nie ma zbyt dokładnych, ale to kwestia czasu ;)
Moim zdaniem zakup a przede wszystkim korzystanie z GPS w telefonie jest kompletnie nieopłacalne. Pomyśl jeszcze o procesorze... Przecież taki K75o nie wydoli, jak mu powiesz żeby Cię zaprowadził z Katowic do Szczecina ;) Będzie myślał 2 godziny... A płynność pracy? Non-stop będzie się zawieszał, nawet Qtek ma problemy z GPS, a co dopiero telefon... Kolega przejeżdżając przez most miał według GPS w telefonie skręcić w lewo (pod mostem była droga).
Chyba więcej nie muszę przekonywać ;)
Pozdrawiam i miłego błądzenia życzę ;)