PDA

View Full Version : jak zdjąć logo operatora?

j_chmielu
09-09-2006, 14:54
logo

SadekII
14-09-2006, 00:41
Chyba się nie da. Ale... na jakimś forum gość się chwalił że pozbył się loga za pomocą aplikacji MobyExplorer (już jest na forum). Ja tym skasowałem dzwonki i "tapety" z telefonu ale loga ani wgranych przez operatora motywów już nie. Tyle ze on miał aparat z Ery, ja z Orange. To podobno ma znaczenie.

Fero
14-09-2006, 20:54
Ja słyszałem że loga operatora skasować jako tako się nie da, jednakże można je przenieść tak jakby za ekran tak iż go nie widać, niestety słyszałem także że słynne "miłego dnia" Orange zostaje ...

Niestety jak sie to robi nie mam pojęcia, może znajdzie się na tym forum ktoś kto zna się na tym i nam opisze.

SadekII
14-09-2006, 22:59
Lepiej nie. Czytałem o tym i sądząc z ilości negatywnych komentarzy nie polecam. To logo cały czas jest, tylko poza ekranem. Prawie każdy po zastosowniu tego tricku narzekał że mu telefon "muli", wolniej pracuje i się wiesza...

Bartek16d
09-10-2006, 14:13
chłopaki da sie zrobic tak zeby nie było logo : ja zrobiłem tak : w programie do robienia gifów zrobiłem fotke 41x41 przeźroczystą i dałem to jako logo operatora i z głowy :)

Fero
09-10-2006, 20:15
chłopaki da sie zrobic tak zeby nie było logo : ja zrobiłem tak : w programie do robienia gifów zrobiłem fotke 41x41 przeźroczystą i dałem to jako logo operatora i z głowy :)

Spoko. Powiedz mi gdzie w menu w K750i jest opcja zmiany loga operatora :?:

oilone
10-10-2006, 10:02

Nie ma. Raczej chodziło mu o ustawienie tej przezroczystej fotki jako tapete.

Fero
10-10-2006, 16:15

Nie ma. Raczej chodziło mu o ustawienie tej przezroczystej fotki jako tapete.

Wiem że nie ma :) Moje pytanie było czysto ironiczne :wink:

Manipulowanie tapetkami to bardzo średni pomysł, poza tym myślę że żadna tapeta nie zasłoni loga, gdyż logo ma otoczkę w kolorze w zalezności od motywu (żadko jest jednokolorowe), także przeważnie je widać. Chyba żeby stworzyć motyw który przewidywał by dla loga jeden kolor i wkomponować nań tapetę... ale osobiście uważam że to mija się z celem :P

riven
19-12-2006, 19:11
Usunięcie loga operatora
Przy pomocy kabla serwisowego dla modeli K500i, K700i, S700i oraz kabla DCU-60 dla modeli (D)K750i i W800i oraz programu FAR możemy usunąć logo operatora, które często zasłania większą część tapety w naszym telefonie.

1. Przechodzimy do katalogu /tpa/system/layout/.

2. Edytujemy plik layout.xml, odnajdujemy fragment:

<object name="StatusIndication">

i kasujemy linijki

<settings>

<sett name="RowHeight" value="0"/>

<sett name="TopOffset" value="0"/>

<sett name="TitleHeight" value="0"/>

<sett name="TitleTopOffset" value="0"/>

<sett name="TitleMode" value="1"/>

<sett name="OverlayStyle" value="0"/>

<sett name="YPos" value="18"/>

<sett name="Height" value="176"/>

</settings>

W przypadku sieci Orange niemożliwe jest usunięcie napisu "Miłego dnia".

Potrzebujemy:Program FAR oraz Plugin SEFP

Fero
20-12-2006, 00:42
Usunięcie loga operatora
Przy pomocy kabla serwisowego dla modeli K500i, K700i, S700i oraz kabla DCU-60 dla modeli (D)K750i i W800i oraz programu FAR możemy usunąć logo operatora, które często zasłania większą część tapety w naszym telefonie.
Potrzebujemy:Program FAR oraz Plugin SEFP

Opisałem to już dość dawno w temacie:

http://se-center.info/viewtopic.php?t=2737&highlight=logo+operatora

;)

ruti
26-12-2006, 09:29
pomyslowe :) jak mi sie znudzi to zastosuje :)