View Full Version : aktualizaja oprogramowania SEUS | FAQ
aktualizaja oprogramowania
Co zyskujemy?
Usługa aktualizacji umożliwia pobranie w dowolnej chwili najnowszego oprogramowania do telefonu.
Z tej usługi warto skorzystać, ponieważ telefon jest zaawansowanym urządzeniem elektronicznym, porównywalnym z komputerem, i dzięki najnowszemu oprogramowaniu może działać możliwie najlepiej.
Które telefony są obsługiwane przez usługę aktualizacji?
Obsługiwane są następujące telefony:
J300c
J300iK300a
K300c
K300i
K500c
K500i
K506c
K508c
K508i
K600i
K608i
K700c
K700i
K750c
K750i
K758c
P910i
S700c
S700i
T610
T630
V600i
V800
W800c
W800i
Z600
Z608
Z800i
Co dzieje się podczas aktualizacji z danymi użytkownika, aplikacjami i ustawieniami?
W przypadku telefonów z systemem Symbian (seria P) wszystkie dane użytkownika (kontakty, zdjęcia itp.) zostaną utracone. Dlatego należy wykonać kopię zapasową przed zaktualizowaniem oprogramowania telefonu.
W przypadku innych telefonów dane użytkownika nie są kasowane.
Jak mogę sprawdzić wersję softu?
Kombinacja klawiszy:
>*<<*<* ( przed wpisaniem kombinacji podajemy dowolny znak np. #)
Wymagania
Instrukcja instalacji
Sposób korzystania
Oprogramowanie
Dostepne są na stronie producenta:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps1_1_3_1_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10242&fid=21839&esi=true
damian_x01
13-09-2006, 19:34
niestety nie działa mi ta kombinacja może ktoś mi pomuc :?: :?: :?:
jak nie dziala jak dziala: ja mam R1CA021
A do mojego świniaki nie dali ~~
niestety nie działa mi ta kombinacja może ktoś mi pomuc :?: :?: :?:
Wpisz: # i kombinację: >*<<*<*
A do mojego świniaki nie dali ~~
Najnowszy UpdateService_Inst_2.6.4.9.exe zgodny jest także z: W810i (widocznie tamta lista powstała wczesniej niż w810i) :]
mastertylus
17-09-2006, 19:49
Jest możliwość sprawdzenia wersji oprogramowania do pobrania przed samym juz wgraniem do telefonu ??
Bo za kazdym razem zeby sprawdzic czy jest aktualizacja wyciągać baterie i karte SIM to nie bardzo...
(zdeczka niestylistycznie mi wyszlo..)
W MyPhoneExploer LINK (http://se-center.info/viewtopic.php?t=1132) mozna sprawdzic wersje softu.
Obecnie najnowsza dostępna FIRMOWA wersja softu na K750i to: R1AA008 a nieco wczesniejsza R1N035.
W MyPhoneExploer LINK (http://se-center.info/viewtopic.php?t=1132) mozna sprawdzic wersje softu.
Obecnie najnowsza dostępna FIRMOWA wersja softu na K750i to: R1AA008 a nieco wczesniejsza R1N035.
ja mam R1CA021 i po podpieciu do usb w celu aktualizacji oprogramowania programikiem od SE pokazalo mi sie ze mam najnowsza wersje oprogramowania i nie musze uaktualniac... why :?: :?: :?:
@raditz R1CA021 To jest najnowsza wersja softu ale pod W800i jest tam najnowsza wersja aparatu 5.3...nie ma nowszej.
mastertylus
23-09-2006, 10:37
Jak pod w800 jak ja mam k750i i tez mam tą wersję. Dodam, że mam w telefonie tą wersję oprogramowania od nowości :)
W ogole ktos stad zrobil ten update pomyslnie? Juz dobre 30 min wisi mi na okienku pobierania, przy ktorym nie ma zadnego wskaznika postepu instalacji. Dziwne.. dziwne..
http://img180.imageshack.us/img180/5601/updatenk2.jpg
Ja swoje dwie próby też zakonczyłem na tym etapie...
Jakis postep jednak jest.. ale ludzie ile to trwa. Moze do jutra skonczy.. ;]
http://img208.imageshack.us/img208/8345/update2gd1.jpg
To wciaz leci... cos nie tak z tym musi byc o.O
Niech ktos da znac czy udalo mu sie to pomyslnie zrobic i jak dlugo to trwalo jezeli tak.
Z pamiętnika update'owicza:
Zaczynam sie przywiązywac do okienka "aktualizacja oprogramowania", z drugiej strony boje sie, ze odnajde w telefonie to 'wewnetrzne fuuuj' widzac caly czas migajacy napis "Nie dotykaj telefonu!" :D
Komp włączony tak czy siak wiec wisialo sobie do teraz.. poddalem sie, anulowalem. Tyle godzin na łączu 128.. ale to nie powinno tyle trwac, na stronie napisane ze od 10 do 65mb, wiec przy najwyzszej wartosci to nie powinno przekroczyc max 2h~, porażka.
ps Postow nie sklejam zeby bylo widac rozpiętosc czasowa.
Jak komus sie uda ten update to prosze o podzielenie sie informacja ;]
Kurczę, a trzymałem kciuki... Poważnie, myślałem że mi nie starczyło cierpliwosci. :(
A jaka jest najnowsza wersja na v600i ja mam aktualnie R2T002 jest moze nowsza??:>
Kurczę, a trzymałem kciuki... Poważnie, myślałem że mi nie starczyło cierpliwosci. :(
Ja po pierwszej godzinie myslalem, ze na gruba cierpliwosc wystawiaja.. ale juz po kilku to zdecydowana przesada, po prostu niemozliwe aby to tyle trwalo. Moze serwery dupne maja.. w sumie moglem spojrzec jakie obciazenie lacza od tego leci. Cos nie tak z tym w kazdym razie, ale sprobuje jeszcze kiedys ;]
W normalnych warunkach aktualizacja softu przez SEUS-a trwa od kilku do kilkunastu minut w zależności od szybkości łącza i tego czy robimy to po raz pierwszy (trzeba ściągnąć soft).
mastertylus
24-09-2006, 16:19
u mnie na k750i instalacja przebiegla dosc (podkreślam: dość) sprawnie...
Po 20 minutach mialem juz zaktualizowany telefon... Swoją drogą i tak nie było potrzeby aktualizacji...
TUTAJ (http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=92737) Znależć można info o wszystkich dostępnych softach na K750/W800.
Hellios - nic nie wiem o tym modelu telefonu....
ja robiłem update
Update Service Version 2.6.9.16
jakieś 15min i wszystko
wielgan_b
30-09-2006, 16:05
Witam.
Wlasnie zrobiłem aktualizacje mojego eryka. Niestety udała się tylko 95%. Tzn wszystko przebiegło pomyslnie do włączenia tel. Standardowo miałem polski język, ale po tej aktualizacji mam już tylko angielski i nie moge go zmienic na inny! JAk zainstalowac język polski. Ps. Mam Cid 49 :cry:
dzisiaj zrobilem sobie tego updata i zgodnie z tym co wyczytalem na neci w tej wersji R1CA021 podczas gdy telefon( w moim wypadku k750) jest wyciszony to podczas robienia zdjec nie powinno byc tego charakterystycznego odglosu jednak u mnie ciagle go slychac wiecie moze ocb?
Mam taki Soft R1CA021 Czy on jest najnowszy ??? I czy wogóle moge zmienić soft jak mam na gwarancjii ???
mastertylus
14-10-2006, 18:16
Tak, ten soft jest najnowszy. A co do gwarancji... Raczej tak, bo aplikacja do aktualizacji (mowa tu o SEUSie) jest samego SE.
My mówimy tutaj o aktualizacji softu:)
a czy najnowsza wersja softu do k750i usuwa ten bzdurny dźwięk przy robieniu zdjęcia? tzn czy wtedy mozna go wyciszyc w trybie cichym
odradzam wgrywanie EPROMu gdyż nie ma dostępnej polskiej wersji. Zaladuje tylko angielską. Sam to robiłem i była konieczność flasha w serwisie. oni też odradzają dla polskiej wersji.
a czy najnowsza wersja softu do k750i usuwa ten bzdurny dźwięk przy robieniu zdjęcia? tzn czy wtedy mozna go wyciszyc w trybie cichym
można go wyciszyć wciskając długo#
można go wyciszyć wciskając długo#
jednak dziala to tylko w telefonach z sieci plus i orange
Podobno w niektórych telefonach z ery także, w zależności od softu. Ale dalibyście już spokój tym dźwiekom, temat nie dotyczy tylko tego.
HeY Gdzie to CZa wcisnoć i w jakim momencie .... Wchodze zeby zrobić zdiecie i wciskam # Długoooooooo i nic lipa !!!!
Juz spoko mam k750i w PLUSIe i działa tRZEBA długo wcisnąć # i bedzie super i nareszcie nikt nie bedzie wiedział kiedy robie zdiecie :roll: Pozdrawiam
W dziale pomocna dłon jest do tego wydzielony temat: jak wyłączyć dzwięk aparatu....
Proszę więc nie śmiecić w tym temacie. Następne posty odbiegające od tematy "nagradzane" będą ostrzeżeniami.
Ja właśnie chciałem sobie zaktualizować softa ale coś mnie zatrzymało.
Ponieważ boje się że jak zaktualizuje softa to telefon straci gwarancje.
Proszę o pomoc czy aktualizacja softu ma coś związanego z gwarancją z góry bardzo dziękuje :oops: .
pozdrawiam :wink:
Tak, ten soft jest najnowszy. A co do gwarancji... Raczej tak, bo aplikacja do aktualizacji (mowa tu o SEUSie) jest samego SE.
My mówimy tutaj o aktualizacji softu:)
Czyli możesz aktualizować :D
NIe bój Sięę :P
p.S czytaj temat od początku :lol:
woOKie_CRU
25-10-2006, 23:33
...może ja powiem co u mnie z mega update'm se...
zassałem sobie ten programik ze strony se i po pomyslnej instalacji, kiedy chce go wlaczyc wyswietla mi sie okienko z komunikatem, ze wersja macromedia flash playera ktora posiadam jest NIEAKTUALNA, mimo tego ze ze strony macromedia wynika iz jest to najnowsze ich dziecko;-) konczac moja długa i lipna wypowiedz, powiem jedno, po zapoznaniu sie z Waszymi opiniami na temat updateu...odinstalowalem sobie ten cudny programik i nie zamierzam wracac do tego tematu, pozdro!
/Edit.
Oilone To że masz problem z flashem to osobny temat. Jakbyś zainstalował poprawnie flasha to nie byłoby sprawy.
Witam
Posiadam K700i z softem R2CA001 wersja aparatu 3.10 i chiałbym się dowiedzieć czy jest jakiś nowszy soft ? a jak jest to jakie są zmiany w stosunku do obecnego.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.Pozdrawiam :)
Oilone: Poczytaj sobie temat od początku napewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie, a nie od razu walisz posta i zaśmiecasz temat.
U mnie ten program kompetnie nie dziala :-( Zainstalowalem go i kiedy tylko uruchamiam go pisze mi ze mam niewlasciwa wersje macromedia player'a :P A mam przeciez najnowsza prosto ze strony adobe ;P Czy istnieje na to jakis sposob?
Czy moge liczyc na jakies rade z Waszej strony? ;-)
Zgory dziekuje za pomoc.
Tak sie składa,że czytałem temat od początku i nie ma tam mowy o zmianach w sofcie ani jaki soft jest najnowszy dla K700i
Przepraszam więc bardzo, i zwracam honor byłem pewnien że chodzi tu o k750/w800 do którego to podawałem linki, gdyż głównie o tych modelach jest to forum. Nie znam się natomiast na k700.
oilone: wiesz moze jak zaradzic na moja "dolegliwosc"? ;-) Zgory dziekuje ;-)
greenflush
02-11-2006, 22:14
>*<<*<*
jak zrobic te znaczki:|?? ----- '>' ------ '<' ------
< - joy w lewo
> - joy w prawo
No ja tez mam najnowszego macromedia i udpate mi nie dziala. Już dziala, zauktalizowalem macromedia flash player w przegladarce firefox, uruchomilem ponownie kompa i dziala. Mam jednak problem: W komórce posiadam soft R1BC002, zainstalowalem ten program - UpdateService_Inst_2.6.4.9, ściagnelo mi aktualizacje do tego programu , potem uruchomilem ten program i postępowałem według wskazówek i wyświetliło że "brak aktualizacji, posiadasz najnowsza wersje softu"(czy coś takiego). Czy tak byc powinno >?? Czy aby to na pewno jest najnowsza wersja softu .?? A jeżeli nie to dlaczego się to wyświetliło, i w razie czego co mam robic , aby zaktualizowac soft do najnowszej wersji.?? Aha posiadam w swym telefonie jeszcze cid: 36, color: brown. Oczywiście moja komórka to k750i. Proszę odpowiedzcie mi co mam robić.
mam ten sam problem, ten sam cid i kolor...
xatrow zapewne masz telefon w erze i dlatego po podłaczeniu go przez SEUS pojawia się komunikat iż posiadasz najnowszy soft. R1BC002 Wszystko się zgadza, obecnie era nie wypuściła na SEUS-a nowszej wersji softa, więc trzeba zadowolić się tym co jest lub kombinować.
Napisałes że masz CID36 i cert. Brown więc jeśli chcesz się pobawić to w pierwszej kolejnośći trzeba przerobić go na Red za pomocą davinci a następnie wgrac mu inny np. czysty soft (bez brandingu sieciowego) lub np. od W800...a następnie bez problemowo go uaktualniać.
Hmm, ja mam ten telefon w ORANGE, a nie w erze. A pozatym mam zdjętego simlocka.
oski_louren
08-11-2006, 15:46
simka tak wlasciwie co ci da ze bedziesz mial lepsza wersje softu?? :/ to jest jakas roznica bo chyba nie aha p.s czy soft R1B001 to jest z jakis starszych czy raczej nowszych ;-) pozdrawiam sory mam R1B001 albo R1BC002 NIE WIEM :d:d:d:d:d:p:p:p:;););)
Edit.Oilone: poczytaj pierwszy post -> co zyskujemy.
szeja_sowa
12-11-2006, 07:12
Ja mam jeszcze inny problem:( zainstalowalem normalnie, odpalam update naciskam start i pisze mi wyjmij kartę sim włóż baterie przytrzymaj klawisz C
i włóż kabel USB. Wkładam i co sie dzieje NIC. Tak jakby wogóle nic się nie stało ani tel się nie włancza ani nic w programie się nie dzieje :(
ja nawet nie widze takiego ekranu jak odpole updade to mi że nie ma javy a jest napewno na pc
szeja_sowa
12-11-2006, 15:02
juz zaaktualizowalem :D dlatego nic się nie robiło bo mialem jakies problemy z połączeniem :)
k750i softR1CA021, w konfiguracji jest komunikat "Zestaw SAT włączony".
Co on oznacza?
the bill
25-11-2006, 11:19
witam
>*<<*<*
jak zrobic te znaczki:|?? ----- '>' ------ '<' ------
gość mnie rozbroił :rotfl:
już sobie wyobrażałem ciąg tych znaczków na wyświetlaczu telefonu ;D
a teraz poważnie
prześledziłem wszystkie strony tego działu, i albo źle szukałem (jeśli tak to przepraszam) albo rzeczywiście nie ma tego nigdzie poruszone.
Wg mnie pytanie jakie chce zadać nawiązuje do tego tematu.
Jak już wiebie najnowsze oprogramowanie R1CA021
posiada wersje aparatu 5.3, która daje nam uboższe funkcje aparatu.
Moje pytanie to skąd wziąść starsze oprogramowanie telefonu i w jakim programie wgrać to oprogramowanie do telefunu (nie chodzi mi o oprogramowanie producenta do aktualizacji naszego telefonu, bo ten program łączy sie z serwerem).
Drugie pytanie, to czy jeśli to zrobie (wgram oprogramowanie starsze niż miałem w telefonie) innym oprogramowaniem to czy zasadniczo mam po gwarancji?
Moje pytanie to skąd wziąść starsze oprogramowanie telefonu i w jakim programie wgrać to oprogramowanie do telefunu (nie chodzi mi o oprogramowanie producenta do aktualizacji naszego telefonu, bo ten program łączy sie z serwerem).
Można zainstalować starszą wersje SEUSA która jest gdzieś w necie... Posiada ona opcje gdzie można "uaktualnić" soft do jego starszej wersji. Jak wiadmo SEUS jest na gwarancji, a wszelkie inne ingerencje w soft poza SUSEM powoduja jej utrate. Można to obejść robiąc wcześniej backupa oryginalnego softu w FARze który jak wiadmo obsługuje tylko tel z CID niższym niż 49.
Druga opcja to DaVinci - kompleksowy wybór softów także do modeli z CID 49 niestety trzeba wcześniej wykupić kredyt $.
Softy do wszystkich nowszych modeli se oczywiście do wgrania przez DaVinci:
ftp://ftp.seuniverse.com/sonyericsson_files/
mam pytanie jak wyglada sprawa gwarancji w razie "pomylek" ?
/Edit.Oilone:
Post wyżej jest wyjaśnienie. SEUS jest na gwarancji.
the bill
26-11-2006, 15:40
to na razie poczekam na odbiór fona z serwisu - zobaczymy czy wgrają starszy soft - jak nie to będziemy sie martwić :P
dzięki za informacje oilone - ale z obawy przed utratą gwarancji nie zamierzam jeszcze ingerować samemu w oprogramowanie telefonu
kawalecpl
12-12-2006, 19:16
nie wiem czy padła już odpowiedź w związku z macromedia w każdym razie nalezy zainstalować macromedia ale na Internet Explorerze i wtedy seus powinien chodzic
Yoshi909
15-12-2006, 16:17
Moja aktualizacja trwała ok. 20 minut :D A tez mam K750i :mrgreen:
wlasnie zainstalowalem nowy sofcik i tera mam R1CA021 hmmm a czy ktos moglby mi opisac szczegolowo wszystkie zmiany ktore wprowadza ( wczesniej mialem r1n035) PROSZE :)
a czy mozna wrócić do poprzedniej wersji softu? jeszcze jedno: mam R1CA021 wersja opr. aparatu to 5.3.
czy robiąc ten update to coś zyskam?? dzięki
Nie można. Nowsza zwykle jest lepsza;]
witam jak próbuję zaktualizować to wyskakuje mi taka ramka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/01ad6c37a4ffe519.html i nie wiem co zrobić! dziękuję!
Czy ma może ktoś starszą wersję SEUSa? Potrzebuję starszej wersji bo chce aktualizować oprogramowanie "mimo wszystko" jak to było możliwe w poprzednich wersjach,a niedostępnejest w najnowszym SEUSie.
http://images14.fotosik.pl/39/2d0d3e15e6d3ca95m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d0d3e15e6d3ca95.html)
Wie ktos co to onzacza bo mam taki problem gdy zalanczam program do aktualizacji.
Herki - Serwis nie jest dostępny w tym momencie, sprubuj później.
To taki wkręt ale mam inna akcje biore wedlug instrukcji podana w setapie i nagel mi mowia ze aktualizacja jest zbedna poniewaz mam najnowsza ale ja jestem ciekawy wiec wziolem dalej zeby mi instalował no i instaluje tak patrze zrobił 20% w 30 mindoszlo tak do 48% a tu mi powrocil instalator do punktu wyjscia czyli okienka Czy chcesz zaisntalowac aktualizacje nie wiem co sie w tedy stalo ;/ ;/ przypominam ze telfonik mam z ery cid 49 i kolorek BROWN. kto mi rozkminie dlaczego tak sie stalo ??
Kosmitek
20-01-2007, 16:56
ja potrzebuje pomocy mam pc suite ale moj kabel nie wykrywa telefonu zainstalwoalem sterowniki ze strony se.com ale dalej to samo i nie moge robic zadnych auktualizacji :/
Nie wykrywa... To znaczy że tel. włącza się przy trzymaniu klawisza "C" ?
Kosmitek
20-01-2007, 20:02
komputer nie wykrywa tak jak powinien
i jak trzymam "c" i podalczam tel to sie wlacza telefon ale probowalem wgrac camedrive nowey tez nei dalo rady tak jak by sterownikow nie bylo :cry: pomocy
Kosmitek
20-01-2007, 20:03
komputer nie wykrywa tak jak powinien
i jak trzymam "c" i podalczam tel to sie wlacza telefon ale probowalem wgrac camedrive nowey tez nei dalo rady tak jak by sterownikow nie bylo :cry: pomocy
ps. w tym camedrive to poakzywal sie komunikat co ja kwyczytalem na forum znaczy ze kable nie wykrywa (brak odpowiednich sterow)
nie ta opcje kliklem sry
Wszystko się elegancko włącza lecz po chwili wyskakuje taki komunikat java.lang.reflect.InvocationTargetException i gdy klikam ok to program wyłącza się a więc z aktualizacji lipa. Bardzo proszę o pomoc gdyż bardzo mi zależy na tej aktualizacji [/img]
mój soft to R1AA008
CXC 125 932 R1A038 próbowałem zaktualizować i napisało że to jest aktualny soft ?? CID 36 RED ??
coś mi się to nie podoba :( (czytając że są nowe softy)
proszę o odpisanie :?
no to dzięki za odpisanie :(
no i jak tu nie spamować nikt nie odpisuje tylko pozostają :/ www.google.pl :(
Ja mam jeszcze inny problem:( zainstalowalem normalnie, odpalam update naciskam start i pisze mi wyjmij kartę sim włóż baterie przytrzymaj klawisz C
i włóż kabel USB. Wkładam i co sie dzieje NIC. Tak jakby wogóle nic się nie stało ani tel się nie włancza ani nic w programie się nie dzieje :(
jha mam podobny problem co mam zrobić?
a jaka jest najnowsza aktualizacja obecnie ktora mozna wgrac przez SEUSA ??
Mr.Coolio
04-02-2007, 11:52
Kurcze chcialem zaaktualizowac swojego K608i softem od K600i, ale nic mi sie nie dzieje. Nie wykrywa telefonu. Mam kabel COM i chyba nim nie idzie. A czy zwyklym kablem USB sie da ?
VatrasPL
05-02-2007, 16:00
nasuwa mi sie takie pytanie co wogóle daje ta aktualizacja . nie widze zadnej różnicy przed i po aktualizacji?
sciagnalem ten plik ze strony se odpalam tego update instaluje sie wszystko git ale potem nie moge tego odpalic nacikam skrot i lipa.
czy jak mieszalem wczesniej i zminialem stery samej camery FARem to tym programikiem moge przywrocic tak jakby oryginalne ustawienia telefonu :D mimo iz pokazuje mi ze mam najnowsze oprogramowanie i nie potrzebna jest aktualizacja?
trochę bawiłem się z farem i teraz nie mogę włączyc fona :( jak mam zrobić aby znów działał bo już raz aktualizowałem oprogramowanie w SEUSie i z tego co wynika to nie mogę drugi raz :( co mam zrobić
grzesiek19860
09-03-2007, 16:43
ja mam pytanie nie trace gwarancji przez aktualizcje w ten sposob ??
Przez SEUS'a nie tracisz gwarancji
Jeśli ktoś ma problemy z aktualizacją SEUSem to zainstalujcie macromedia flash playera tylko i wyłącznie Internet explorerem inna przeglądarką się nie da.Później powinno być oki
Moze ktos by jaśniej wyjasnił gdzie mam wpisać Kombinacja klawiszy:
>*<<*<* ( przed wpisaniem kombinacji podajemy dowolny znak np. #) a jak na pulpicie to jak?????
Zablokuj klawiaturę. Później odblokuj. Teraz wprowadź tą kombinację. Tylko uważaj, żeby Ci się przypadkiem nie nacisnął klawisz do robienia dzdjęcia ;)
a ja mam takie pytanie bo gdy chce włączyć Update Service Wyskakuje mi taki błąd http://www.necior.republika.pl/warn.bmp
czego to może być wina ??
stardesign
05-05-2007, 15:27
dajcie namiar na to cos z macromedia bo szukam, instaluje i ciagle to nie to
ej wytłumaczcie jak wpisac te znaczki bo nie wiem i nie piszscie ze to jest banalne bo ja sie na tym słabo znam napiszscie co mam po kolei zrobic co wcisnąc itd. zebym mogł sprawdzic jaki mam soft !!
p.s czytałem wszystkie posty i dalej nie wiem jak zrobic te znaczki !!
TomashWCH
05-05-2007, 23:24
Tutaj masz opisane jak wprowadzić te 'znaczki' ;-) oraz jak bez pomocy komputera sprawdzić jaki masz CID
http://gonzek.h2.pl/viewtopic.php?t=2772&highlight=jaki+cid
potem radzę przeczytać 'ABC zmian'
http://gonzek.h2.pl/viewtopic.php?t=1663
A dopiero brać się za jakieś konkretne modyfikacje...
stardesign
06-05-2007, 12:01
http://www.speedyshare.com/143520150.html
macromedia flash player 8
rawilson
09-05-2007, 23:29
http://www.speedyshare.com/143520150.html
macromedia flash player 8
tylko ze trzeba uzyć do tego ie bo jak uzyjesz ff albo opery to lipa totalna i nie pójdzie...
ramonelli
25-05-2007, 18:33
Ja juz nerwy trace, za chiny mi nie wychodzi, za kazdym razem jak podlaczam trzymam c to i tak komora sie wlacza a pozniej standardowo kupa :-(
maniek-07
25-05-2007, 19:12
czy wy ludzie naprawde nie umiecie najpierw poszukać czy też poczytać przyklejone tematy? Jest taki post jak "| ABC zmian - dla zielonych | CID, ZMIANA SOFTU W800 | (http://www.se-center.info/viewtopic.php?t=1663)" i to właśnie od tego powinieneś zacząć :evil:
Z tego co widze to nie masz USBFlash musisz se wgrać. Tu masz link. (http://se-center.info/viewtopic.php?p=110460#110460)
To też byś znalazł w ABC zmian...
NA PRZYSZłOść PROSZę O CZYTANIE PRZYKLEJONYCH TEMATóW!!
slashnr1
25-05-2007, 19:20
o co chodzi ???
kiedy wlacze programdo aktualizacji zaznacze wszystko uruchamiam go po przejsciu do pktu 7 puszczam c tak jak pisze i pojawia sie komunikat: " TRWA IDENTYFIKACJA" po nim drugi:" Identyfikacja nie powiodla sie! Odlacz telefon i kliknij przycisk powrot do strony glownej" i za kazdym razem to samo :( pomocy
maniek-07
25-05-2007, 19:26
albo coś źle zaznaczasz, kabelek może przerywa, zrypany sofcik masz, lub masz zły SEUS. Ściągnij z innego źródła lub jeszcze raz to samo.
ramonelli
26-05-2007, 15:15
ccmaniak z tego co widzisz to zle widzisz, przeczytalem to juz dawno i kombinowalem na rozne sposoby, najprawdowpodobniej cos zle robie, tylko chodzi o to co.
usbflash mam zainstalowane, jak wlaczam to w menagerze wyskakuje na moment usbflash ale za chwile komp wykrywa nowe urzadzenie i instaluje sterowniki i wtedy juz jest soniak i kupa.
maniek-07
26-05-2007, 15:20
a dalej Ci się koma włącza gdy trzymasz "c"??
ramonelli
26-05-2007, 15:51
no wlasnie dalej mi sie wlacza i nie moge sobie z tym poradzic
maniek-07
26-05-2007, 18:07
jak Ci się włącza tzn. że masz źle zainstalowane sterowniki USBFlash!! i nie wpieraj że są dobrze, bo gdy by były to by się nie włączała...
ramonelli
26-05-2007, 19:05
to ciekawe czemu przez chwile wyskakuje mi w menagerze urzadzenie flash usb a pozniej stery do k750 sie instaluja i to znika . Wyjasnij mi to prosze panie madralo.
p.s. z gory dzienx
Skąd mozna pobrac soft od w 800i
karaczan
21-06-2007, 19:22
Skąd mozna pobrac soft od w 800i
polecam z internetu
ewentualnie w szufladzie poszukaj :P
dzizas co za ludzie
ja wgralem i wzystko pieknie migalo az do momentu gdy instalacja softu osiagnela 90% wtedy wyswietlil sie komunikat ze z nieznanego bledu instalacja nie moze zostac zkonczona nie mam pojec ia dlaczego prubowalem 4 razy i za kazdym razem w tym samym momencie ten sam blad
mam cid 36 cert. red
musialem wgrywac na nowo polski jezyk do telefonu i dzi8ekuje wszystkim ktorzy mi z cierpliwoscia powiedzieli jak wejsc do pliku FS :D
osobiscie nie polecam tego programu
pozdro
Mam pytanie Mam oprogramowanie R1N035 Nie jest to najnowsze nie?
Sciagnalem aktualizacje i mam zamiar to zainstalowac mam kabelek (chyba oryginalny) Ale z tego co tu czytam to wiele problemow moze wyniknac przy instalacji I tu moje pytanie- czy taka aktualizacja jest trudna? I czesto sie cos "nie udaje"?
rawilson
01-07-2007, 21:34
Gogogo o łatwe jak... rzadko sie nie udaje... z reszta seus częsciej potrafi cos naprawic niz zepsuc:) wszystko masz pokazane na obrazkach
Jak to jest?
Wcisnalem c trzymam podlaczylem kabelek i byl komunikat "trwa identyfikacja urzadzenia" czy jakos tak No i potem byla informacja iz aktualizacja jest niedostepna poniewaz mam aktualne oprogramowanie A mam R1N035 To jak to jest bo sie gubie? Mam k750i
rawilson
02-07-2007, 13:43
R1N035
to jest baaardzo stare odprogramowanie... Najnowsze - R1BD001 - spróbuj aktualizacji na innym kompie... Hmmmm a tak w ogole to przypadkiem nie masz k750i z softem w800i? bo mi sie wydaje ze tak jest... a wtedy aktalizacja raczej nie pójdzie:P
Szcerze mowiac nie wiem co mam tam wgrane Niedawno tel kupilem I jak matrze w MyPhoneExplorer to jest ze widzi k750i wlasnie z tym softem co pisalem Z witryny SE sciagnalem ten program do aktualizacji odpalilem i wyszlo jak pisalem To mozna ten moj cod techniki jakos zaktualizowac?
rawilson
02-07-2007, 23:00
a kliknij jak jesteś na głownym ekranie przyciskiem głosnośc z boku w góre i albo w dól i napisz jaki model ci sie wyswietla...
alukard22
03-07-2007, 03:34
Mam pytanie
Dokonałem aktualizacji choć nie była wymagana Miałem najnowsze oprogramowanie wszystko przebiegło ok. a od pewnego czasu zauważyłem ze nie mam limitu sms-ów :) pewnie jest to spowodowane aktualizacja choć dziwi mnie fakt ze niby miałem najnowsza wersje oprogramowania na komie . Pytanie miał ktoś podobnie jak ja ?
rawilson
03-07-2007, 09:06
alukard22 masz limit tylko pewnie jeszcze nie wykorzystany... Co prawda można sie go pozbyć farem ale nie SEUSEM ;-)
Kliknalem i mam tak:
Data....
Model: K750i
Moja komórka.....
Wolna pamięć....
Memory stick ....
Bateria ....
Poza tym dodam- moze to wazne- jak tel mysli pokazuje se na chwile klepsydra Da sie jakos tak kodem lub czyms w tym stylu poznac jaki mam tam soft?? I mozna asusem zaktualizowac "na sile"? Pytam bo naczytalem sie ze majac aktualne oprogramowanie moze np bateria dluzej trzymac A mi trzyma raptem 3 dni anie bawie sie radiem mp3 itd
rawilson
03-07-2007, 10:47
Gogogo przeczytaj to - dowiesz sie jaki masz soft - http://se-center.info/viewtopic.php?t=1663
To czytalemjuz wczesniej I wg tego mam R1N035 Tylko zainteresowalo mnie zektos stwierdzliz prawdopodobnie mam soft od W800 oraz czemu jesli R1N035 jest taki stary to program aktualizacyjny tego nie widzxi i nie chce mi uaktualnic mojego fonika :-(
alukard22
03-07-2007, 11:29
Narazie naliczyłem w przychodzących 108 sms w tym 35 mms (waga przeciętna) a w wysłanych 37 sms w tym 12 mms (było więcej ale skasowałem wczoraj trochę tego
:cry:
Narazie zostawiam ten stan i czekam na więcej A swoja droga jaki jest limi podejzewam ze napewno chodzi o limi pamieciowy :?:
rawilson
03-07-2007, 13:29
alukard22 ja mam tak ze na kazdy 1 mb wolnego miejsa przypada mi 1000 esków ;-) Gogogo jak seus ci nie chce aktualizować a już nie masz gwary to wgraj sobie softa od w800i - napisz jaki masz cid to ci pomogę...
w jakims temacie bylo ze cid mozna rozpoznac po tym co wyswietli sie po wklikaniu tej kombinacji < i * I wedle tego (bo jest to chyba miarodajne) mam cid36 wiec ten co pozwala na zmiane softu prawda? I co daje zmaiana na w800i? Bede wdzieczny za help :)
Dokladnie to mam TAK:
R1N035
prgCXC 125952_EU_1_CL
R1N035
Wersja oprogramowania wyświetlacza
Ekran główny
Aktualna weersja: 0
Wersja oprogramowania aparatu
Aparat
Aktualna wersja 4.5
Wersja oprogramowania
ITP
CXC 125 932 R1A038
Dostosowanie
CDA102338/21 R11A
CXC125953 R1N035
EMEA_1
Wersja zawartości
PA19
Znow zmieniam swoja wypowiedz Znalazlem taki artykul
http://www.musicphone.pl/artykuly/tuning_telefonow/update_w800i_do_k750i_przez_seus
Czy to bezpieczne i skuteczne? Tu pisza ze jesli seus nie wykrywa aktualizacji to tak mozna to obejsc
Kiedziak
03-07-2007, 15:01
po 1 satysfakcje ze fajny soft od lepszego fona , po drugie jest na niego duzooooooooooooooooooooo duzoooooooo patchy nei tka jak na k750i po 3 lepszy odtwarzacz ladniejsze foty lepszy dzwiek fajniejsza ikonka odtwarzacza w menu i tyle ;]
a jaka obecnie najnowsza wersja do ktorej aktualizuje seus na soft idei i ery ?
mam pytanie dotyczace wymagan sprzetowych seusa. Na stronce se sa takie wymagania
# IntelŽ PentiumŽ 4, 2.0 GHz or higher, AMD Athlon
# 300 MB free hard disk space.
# 512 MB RAM
ja mam durona 900 MHZ i 256 ram czy to w niczym mi nie przeszkodzi ??
rawilson
19-07-2007, 16:35
nie... bedzie chodzić...
Ja mam 600 Mhz i 192 ramu i jakoś żyje :>
robciu1993
22-07-2007, 23:52
a czemu mi sie strona producenta nie włącza ??
the bill
23-07-2007, 00:22
a czemu mi sie strona producenta nie włącza ??
bo jest niedziela i na dodatek już noooc :/
---------------------------------------------------------------------
bardzo przepraszam, ale nie mogłem sie powstrzymać :rotfl:
sorry jeszcze raz :wink:
robciu1993
25-07-2007, 00:13
a co to ma do tego :/
ja inny problemik natomiast po aktualizacji softu SEUS'em tel sie włącza pokazuje sie białę okienko póżniej czarne takei ale bez znaczka SE i póżniej znowu białe inic sie nie dzieje jak jest w tym wina ??? pomoże ktoś ???
rawilson
25-07-2007, 11:18
^^BK^^ moze scrrena daj bo nie wiem o co ci chodzi...
robciu1993
26-07-2007, 11:17
j azaraz dostane http://images20.fotosik.pl/73/599a204f4bd4ed3a.jpg (http://se-center.info/profile.php?mode=viewprofile&u=1379) niemoge zainstalowac bo nie mam seusa i ni emoge pobrac nowego oprogramowania :/
edit:
niemoge
rozdzielnie :/
the bill
Witam wszystkich !!!
Mam wersję softu R1BC002 i sądzę że to nie jest najnowsza wersja bo mam ją już od roku a mimo to SEUS informuje że nie ma aktualizacji do mojego fona Co może być przyczyną ?
rawilson
30-07-2007, 16:45
bigos5 a masz moze soft od w800i w k750i???
brancikedek
03-08-2007, 23:36
Mam softa R1BC002 z W800 gdy podłączę fona do SEUSa wykrywa mi K750 wie ktoś dlaczego?
Seus to program od se i używa takich rozwiązań o których nam się nie śniło ;) W tym wypadku sczytuje model z nr. imei.
rawilson
04-08-2007, 00:49
czasem bywa tak ze seus sie gubi... bo oprócz imei sprawdza cda a jak masz od w800i to czesto wywala ze aktualizacja jest niedostepna..
ja mam R1CAO21
z tego co slyszalem i czytalem w tym temacie to najnowsza :D
rawilson
06-08-2007, 20:46
nie najnowsza to R1BD001 ale jak masz branding to tylko dostepna w plusie...
co daje taka aktualizacja? zmienia cos w wygladzie menu tela?
rawilson
11-08-2007, 15:00
egon32 raczej nie w wygladzie ale w stabilnosci dziłania....
dzieki za odpowiedz.. moj k600 narazie dziala bez zarzutu, wiec nie bede aktualizowal softu
cezarux12
26-08-2007, 22:38
ja mam SEUSa i jestem zadowolony :razz: wszystko prosto, łatwo bez problemów tylko jedno mnie ciekawi :idea: jaka jest różnica w fonie przed i po aktualizacji :devil: :?:
zauwazylem tylko to ze jest owiele szybszy SE K750i bo tak ogólnie to bardzo wolny telefonik :faja:
No jak masz starego softa, to Ci aktualizuje do nowszego. Czasami nawet jest zmiana sterownika aparatu, czasami tylko małe błędy poprawione... ;)
cezarux12
26-08-2007, 23:27
no to juz wiem dzieki :smile:
skibol71
02-10-2007, 09:34
na poczatek mowie ze jestem zielony imi spacjaslabo dziala.
ja mam cuś takego: r1cao21 Apart:auktualna wersja aparatu 5.3
czy niema juzzadnego nowszego oprogramowania namojego k750i??
przerób sobie go na w800 z softem r1bc002. a jeśli chcesz sprawdzić czy są aktualizacje do twojego softu to sprawdź SEUS-em ,jest to taki program ze nawet zielony sobie poradzi...
karaczan
02-10-2007, 12:22
skibol71 jest nowszy soft, teraz dokladnej nazwy nie pamietam, r1db..., ten soft sie w sumie niewiele rozni a na r1ca021 jest bardzo duzo patchy, na ten nowszy juz nie :P
pozatym seus na ogol nie updateuje do tego softu bo to byl bodajze soft dla plusgsm, i telefony z innych sierci lub debrandowane sie do niego nie aktualizuja. ostatnim ogolnym softem byl wlasnie r1ca021
Heh ja właśnie zaktualizowałem seusem soft mojego k750. Wszystko bezproblemowo. Aktualizacja przebiegła pomyślnie. Uruchomiłem telefon i wszystko po staremu :D. Nawet motyw się nie zmienił :D.
A można gdzieś znaleźć spis oprogramowania do k700i po kolei od najstarszego do najnowszego? Bo ja mam R2AY004 i nie wiem jaki to soft... Mogę tylko zgadywać że stary :D
Witam,
chciałem zrobić aktualizację softu w telefonie K500i za pomocą tego programu i niestety mam problem... Moja wersja SEUSa to 2.7.6.8 (najnowszej ze strony SE nie da się pobrać), wybieram telefon k508, bo mojego nie ma klikam dalej itd. i pojawia się komunikat "Podstawka biurkowa nie jest podłączona!". Jakieś rady? Kabel DCU-11
DCU-11
A czemu nie da się sciagnac ze strony, co jest?
KLiK (http://alek45.4shared.com) ściągnij stamtąd SEUS'a. ;)
I wtedy spróbuj. ;)
rawilson
17-01-2008, 21:30
kup podstawke biurowa - dcu nie zrobisz... te fony nie maja eromu i dlatego serwisówka jest potrzebna ;)
Alek_45 - komunikat 404
rawilson - powiedzieli na innym forum, że da radę... widać, które lepsze
Dzięki chłopaki!
rawilson
18-01-2008, 21:16
powiedzieli na innym forum, że da radę
dać da - tylko ze trzeba go przerabiac i nie będziesz nim mógł wysyłać tapet, gier ETC ;)
ja jak zmieniałem soft w k700 to kupowałem kabel serwisowy na allegro. Poszukaj kabla serwisowego na allegro bo wiem że są ja kupiłem kiedyś za 20 zł z przesyłką
pytanko
zmieniłem se oprogramowanie na w800i
przedtem miałem k750i
czy teraz moge aktualizować spokojnie seusem jako se w800
rawilson
20-01-2008, 21:17
palka1 prawdopodomnie wykryje jako k750i i nie bedzie opcji aktualizacji!
Witam !!!
Mam problem z moim V630i, chciałem wgrać do niego softa z polskim menu od K610i i po wgraniu danego softa mój V630i niechce się włączyć, próbowałem też przez SEUS'a ale po sciągnięciu oprogramowania wyskakuje jakiś błąd.
Błagam POMOCY !!!
rawilson
28-01-2008, 12:58
miga dioda kolo podczerwieni? bateryjka nie siadła?
szympek_dg
27-03-2008, 19:53
oilone napisał
Obsługiwane są następujące telefony:
J300c
J300iK300a
K300c
K300i
K500c
K500i
K506c
K508c
K508i
K600i
K608i
K700c
K700i
K750c
K750i
K758c
P910i
S700c
S700i
T610
T630
V600i
V800
W800c
W800i
Z600
Z608
Z800i
czy na d750 też pójdzie
CXC 125 932_49 R1A
rawilson
27-03-2008, 21:14
tak. to raczej stara lista ^^
szympek_dg
17-04-2008, 21:44
Incompatible Macromedia version. Required verision available from http://www.macromedia.com. Application will terminate.
a mi to wyświetla]
co to znaczy
lampard8
17-04-2008, 21:46
Musisz ściągnąć flash player z IE ;)
gianbuffon
18-04-2008, 11:43
wgralem do swojego k750i soft od w800i +kika patchy. teraz nie dochodza do mnie smsy oraz po wyslaniu nie zapisuja sie. przywrocenie ustawien poczatkowych nic nie dalo. chcialbym wiec zapytac, czy aktualizacja softu przez seus to naprawi? i czy w ogole sie da?
maniek-07
18-04-2008, 14:26
wątpię że to to wina telefonu, czy też tego że nie dochodzą do Ciebie sms'y. No możesz spróbować seus'em, ale jakoś wydaje mi się że to może być wina operatora. a zapis. sms'ów to już raczej jest wina telefonu, więc seus lub samemu wgraj na nowo soft. A nie wgrałeś może jakiegoś nie potrzebnego patcha? lub takiego którego nie znałeś działania?
gianbuffon
18-04-2008, 14:35
wgralem jeszcze raz maina i jest ok
0000000 HTTP/1.1 200 OK Server: Apache ETag: "39b0f3b4d276f7c83acfd8ff639e50b1:1205249380" Last-Modified: Tue, 11 Mar 2008 15:29:40 GMT Accept-Ranges: bytes Content-Length: 6070 Content-Type: text/html Date: Tue, 22 Apr 2008 14:52:05 GMT Connection: keep-alive
A mi coś takiego wyskakuje!!
pomożecie
mateusz193
11-05-2008, 21:40
mam takie pytanie czy sa jakis nowe aktualizacje albo jakis soft do w610i??
Wgrałem to wyświetliły mi sie prostokaty i pisze tak Aktualizacja niedostpena Oprogramowanie jest aktualne a a aparat dalej nie robi zdjec tylko wraca do menu albo ekranu startowego
rawilson
13-05-2008, 21:08
Wgrałem to wyświetliły mi sie prostokaty i pisze tak Aktualizacja niedostpena Oprogramowanie jest aktualne a a aparat dalej nie robi zdjec tylko wraca do menu albo ekranu startowego
albo gwara albo soft i starata gwar.
mam takie pytanie czy sa jakis nowe aktualizacje albo jakis soft do w610inie radze - cid 53
Co zrobić żeby pomimo tego że oprogramowanie jest aktualne SEUS wgrał je ponownie??
CDA trzeba mieć ''wolne'' . Ale czy wgra ci ponownie to samo to wątpie...
A w W910 to nie masz szans chyba xD... Chyba że zainwewstujesz w KKC i zmienisz CDA.
CDA trzeba mieć ''wolne''
Pisząc "wolne" miałeś namyśli niebrandowane?? Bo jeśli tak to właśnie takie mam (CENTRAL-EURO). I na stronie producenta pisze ze da się wgrać ponownie tą samą wersje oprogramowania ale niestety nie pisze jak :)
Nie ! Musisz miec CDA chyba takie 1201-0116