View Full Version : Zmiana Ikon | Cid36 FAR
Mam pytanie do wszystkich czy zmienia ktos z was moze ikony w SE bo wiem ze jest mozliwosc programem FAR sam staram sie to zrobic ale cos mi nie wychodzi za bardzo staje w jednym miejscu jak kopiuje do FS pliki do zmiany wyglodu ikon program normalnie pracuje niby kopiuje piki co zaznaczylem ale jak skaczy niema tego na kom?? Niewiem co robie zle moze ktos pomoze??:> byl bym wdzieczny??
Nie zmieniałem ikon bo podobaja mi się te co są (póki co) ale teoretycznie wygląda to tak:
Wchodzisz do FS/tpa/preset/system/menu i podmieniasz menu.ml z jednego z poniższych archiwów, kopiujesz tam również ikony które są zawarte w tym archiwum np:
http://images3.fotosik.pl/87/3e6c1cbb7f14cc91.jpg
DOWNLOAD (http://forums.se-nse.net/index.php?act=Attach&type=post&id=1347)
oilone dzieki ale to juz wiem moje pytanie brzmialo co robie zle ze kopiuje a tego niema widac na mojim TEL ??
Zajrzyj TUTAJ (http://www.my-sonyericsson.pl/index.php?id=artykuly&kat=modyfikacje&nid=13) jest dokładny opis jak zmienić ikony. Najprawdopodobniej nie zatwierdziłeś zmian przy zamknięciu CSFSloader.
Hey mam problem :oops: Z wiazku z instalacja tych ikonek(menu) wszystko robie jak napisane w instrukcjii i lipa niemoge tego zrobić ..... :twisted: Moze ktoś pomoze :P
Być może masz CID 49
- jak to sprawdzić?
- dział ABC tuningu...
Hey sprawdziłem na DavinciTeam ze mam Phone Color: Red
Phone CID: 49 Wiec moge Zmieniać MEnu itp...
michalek18
30-10-2006, 15:51
Siemka troche mało tych ikonek :? ale nie pękajcie :lol: macie tu super strone
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=3716 :lol: :lol: :lol: :lol:
NAPRAWDE WARTO PRZEJŻDZ WSZYSTKIE 61 STRON
Jest tam opisane po angielsku i szkoda :ble: ża nie po polsku jak zainstalować, stwożyć nowe ikonki by nasz k750i wyglądał inaczej
.::: GORĄCO POLECAM :::. :jupi: :jupi:
oski_louren
05-11-2006, 15:34
czesc mam problem mianowicie , gdzie się znajduje ten folder FS/tpa/preset/system/menu i czy można zrobić to za pomoćą kabla USB plis o szybką odpowiedź dzieki z gory
oski_louren
05-11-2006, 16:30
mam jeszcze jedno pytanie. wszystko idzie pomyślnie programem far manager tylko kiedy przychodzi do tego ze mam wprowadzić zmiany w folderze FS/tpa/preset/system/menu nie moge go znaleźć
A może ktoś podać link z foto kabla dcu-60 ???? Chciałem zmienić ikonki ale gdy podłaczam tela do kompa przez standardowy kabel z pudełka to mi FAR go nie wykrywa wiec chyba mam zły kabel
Do FARA wystarczy standardowy kabel USB (DCU-60).
Nie wiesz jak wygląda to wpisz w google=>grafika=> dcu-60.
NOm dzięki Czyli ja mam inny tzn bez tych zgrbień mniej wiecej po srodku kabla http://mobile.brando.com.hk/image/USBcable-SE_K750.jpg Mój jest szary i cały prosty :| A ile może kosztowac taki kabelek dcu-60 ??? zreszta zarazlukne w allegro
Sory że pisze post pod postem ale ja mam taki kabel http://allegro.pl/item140039013_oryginalny_kabel_systemowy_sony_eric sson_dcu_60.html
i tel nie jest wykrywany a robie wszystko tak jak jest opisane :( Gdy go podłaczam do kompa przytrzymuje C ale tel się włącza a w FAR-ze nadal nic :x
Nie przepraszaj, że piszesz post pod postem, tylko tego nie rób. Po prawej na górze napisanego przez siebie posta masz takie okienko "Zmień". Klikasz tam i dopisujesz co chcesz do swojego starego posta...
Myśle że nie jest to wina kabelka, raczej masz problem ze sterownikami i czasem brakuje sterownikow do flashowania które trzeba pobrac z witryny microsoft-a. Najlepiej zainstaluj wszystko jeszcze raz zgodnie z instukcją i sciągnij sterownik do flashowania.
oski_louren
06-11-2006, 18:45
mam ten sam problem co Łukash , gdzy wlączma Far-a jest wszystko ok. klikam enter the matrix i pisze zebym podlaczyl telefon i nacisnal "c" wylaczam telefon naciskam "c" i podlaczam go do kompa i lipa. wlacza się normalnie i prosi o pin. o co chodzi pomozcie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :? :? :? :? :? :? :( :( :( :( :( :( :(
oski_louren
06-11-2006, 18:55
sory ze pisze post pod postem ale szukam jakiegos sterownika do flashowania i nie moge znalezc mozecie podac jakis link bylbym wdzieczny z gory dzieki WIELKIE :D :D :D :| :| :| :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
To nie pisz post pod postem tylko "Zmień" poprzedni i uzupełnij.
oski_louren
08-11-2006, 15:33
to wie ktos o co z tym chodzi? :x :x :x :wlacam far-a i enter the matrix to tego momentu jest wwsio ok. kiedy pisze ze mam nacisac"c" i podlaczyc telefon robie to i teleefon sie normalnie wlacz i chce pin
Mam dokładnie to samo !!! Ale widzę że nikt nie wie o co może z tym chodzić a szkoda
Mam pytanko czy sa jakes inne mozliwosci zmiany ikonek chodzi mi o same ikony a nie np. po przez wgranie motywu. Moze sa jaies inne wzory a nie ten czerwony ?? I czy nie da sie go jkos w grac normalnie tak jak motyw np. przez Bluetooth. ?? Jak cos to blizard88@o2.pl
tez mam to samo gdy wciskam "C" telefon sie normalnie włacza i prosi o pin. Wie ktos co z tym mozna zrobic??
z kad mozna sciagnac ikony?
Swierzy2005
25-11-2006, 23:30
wydaje mi sie, ze w se k750i nie trzeba zadnych ulepszen :roll:
konradkrz
07-12-2006, 11:44
Też mam taki sam problem jak Łukash, oski_louren i Agaf POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mam swoj znak zodiaku nawet fajny Skorpion
Ja sie w takie rzeczy nie mam zamiaru bawić bo boje sie że sobie zepsuje coś w phonie.:)
Czesc tez mam niekiedy problem ze niemoze znalesc mojego telka ale robie wtedy tak ... Moj komputer ...-> Zmien ustawiena..... -> Dodaj sprzet ...-> Program udaje ze szuka jak cos znajdzie to wylacz ten instalator i Koma juz powinna byc podlaczona oki do kompa zobacz Mi tak wychodzi :P
A ja mam takie pytanko . Czy sa takie programiki ktore podmieniaja same ikonki bez koniecznosci wymiany tkz. oprogramowania , instalujesz jak gierke i po sprawie . Szkoda mi grzebac mojemu cacku tak gleboko po obwodach :shock:
K750iiao
25-12-2006, 20:05
NIE MOGE SIE POLAPAC W TYCH ZMIENIANIA IKON POMOZCIE WYTLUMACZ WSZYSTKO CO I JAK....
Nie pisz WIELKIMI literami! :twisted:
a czy posiadając CID49 da sie zmieniac ikonki????
adrian121
01-01-2007, 18:14
cze chcialem sie zapytac czy po zmianie ikonek tracimy gwarancje na fona???
A ja mam glupie pytanko wg. mnie,ale mnie dreczy. Czy po zmianie ikon zmienia sie jezyk?
Wg. mnie nie.
Znalazlem stronke z opisem zmiany ikon dla CID-49
Ps. A jak mozna zgrac akutalne ikony na kompa?
I jakim programe wymienic w K750i ?
A ja mam glupie pytanko wg. mnie,ale mnie dreczy. Czy po zmianie ikon zmienia sie jezyk?
Wg. mnie nie.
Zgadza się.
Ps. A jak mozna zgrac akutalne ikony na kompa?
I jakim programe wymienic w K750i ?
G-slide lub phone-xs
Juz se poradzilem, wszystko ladnie poszlo przez FAR'a ;)
Need_Speed
06-01-2007, 13:42
Jeśli ktoś ma to niech poda mi strone z polskim i dokladnym tlumaczeniem instalowania nowych ikon prosze!!! Gdy pisze zebym podlączyl tel do kabla to on sie wlącza i nie wiem co zrobic
Need_Speed
06-01-2007, 13:48
spiicer podal bys mi strone z tym instalowaniem ikon?
CZy mając CID 49 R1AA008 moge zmienić sobie ikony?? bo FARem chyba nie?? SEFP nie ma opcji wybrania K750i cid 49. Na tej stronie co jest podana na 1 stronie, pisze ze do cid49 ale nie wiem czy włacznie z CID 49 czy nie ? i podaj ta strone jakbys mogl co jest instrukcja zmiany ikon do Cid49
Farem nie tylko G-slide lub phone-xs.
witam mam pytanie po zainstalowaniu far'a i sefp ..po wlaczeniu i zastosowaniu sie to polecen ze stonki podanej wyzej zatrzymuje sie w pewnym momencie...ie wiem jak ustawic predkosc i ustawic kabel...>>>punkt 6
(6. Wybieramy odpwiedni kabel (dla K750i oraz W800i jest to DCU-60), ustawiamy prędkość 921600, poczym klikamy Enter The Matrix.)
prosze o pomc ....
astonejro
07-01-2007, 23:03
Hmm. postanowilem zrobic ktoryki filmik jak zconnectowac sie z telefonem:
Wersja z video google - gorszaj jakosc
Wersja z rapidshare - dobra jakosc
http://rapidshare.com/files/10706691/connection.avi.html
Z video google zamieszcze jutro bo cos sie wali :)
tobry pomysl z ttym filmikiem astonejro...
no wiec kieuje sie wzkazowkami...(ustawiam wszystko)..klikam ..matrix..
podlaczam koma trzymajac "c" no i nic procenty leca... przelatuja do konca i wyswietla sie sie czerwone okienko>>"error unable to open device: EPIUSB mam sprawdzic sterowniki dla EPIUSB.SYS i zainstalowac sterowniki..
wiec znow znajduje sie w martwym punkcie...nie wiem co dalej i co to za sterownik..
pzdrawiam..
astonejro
08-01-2007, 22:03
http://rapidshare.com/files/10845968/czass.avi.html
Jesli Ci sie podobalo to prosze nastepne :))
Do hihok1 sterownik sciagnij z neta,sa na stronach. Potem po podlaczeniu fona,program sie pyta o ten sterownik wskazujesz miejsce gdzie sie znajduje i on sie instaluje. Potem juz normalnie leci wszystko z gorki...
do:spiicer
jak masz namiary na ten sterownik to prosilbym ce o link do nie poniewaz ja go nie moge znalesci sa stronki fora ale z zadnego nie mozna pobrac...wiec jak masz to prosilbym o niego ...
ps.lub jakby ktos inny mia to niech wrzuci link... dzieki..
pozdrawiam ...
astonejro
10-01-2007, 22:35
Do hihok1 sterownik sciagnij z neta,sa na stronach. Potem po podlaczeniu fona,program sie pyta o ten sterownik wskazujesz miejsce gdzie sie znajduje i on sie instaluje. Potem juz normalnie leci wszystko z gorki...
glupoty piszesz...... program o nic Cie nie zapyta i bedziesz to musial zrobic recznie.
Jaki dokladnie ten sterownik chcesz?
do;astone
witam potrzebuje EPIUSB.SYS
pozdrawiam...
ja tez pilnie szukam tego sterownika! :)
http://www.sendspace.com/file/lf1705
Tu macie EPIUSB.SYS
A co do astonejro to wogule nie komentuje tego co napisales.
astonejro
23-01-2007, 20:47
Spiicer masz racje. nie przeczytalem dokladnie tematu i myslalem ze jemu chodzi o camdriva :)
ja wlasnie zmienilem po ciezkich bojach ikony w menu :D <JUPI> :D :D na poczatku wlaczal mi sie tel ale trzeba jak najszybcjej bo wcisnieiu ENTER TO MATRIX wcisnac C na tel i trzymajac go podlaczyl tel ;] mi sie udaje to raz na 3 proby (nie wiem czemu ) wchodzimy kolejno do katalogow ktore sa podane juz w tym temacie z tym ze trzeba wkleic nie tylko sam mlik menu ale wszystkie obrazki ktore znajduja sie w paczce z ikonami ktore sciagniemy ;]
oski_louren
31-01-2007, 16:50
ej a mam pytanko jak ja mam d750i to czy jjak zainstaluje nowe ikonki przeznaczone na k750i to beda w ukladzie k750i czy w ukladzie d750i?? plis o szybka odp. z gory thx. pozdro
x750/w800 układ jest ten sam.
oski_louren
31-01-2007, 16:54
nie w k750i jest inny bo kolezanka ma i patrzylem menedzer plikow jest w innym miescu i odtwarzacz
astonejro
31-01-2007, 16:55
x750/w800 układ jest ten sam.
Kolega ma racje, w k750i i w800i jest ten sam, a w d750i menadzer plikow maja w rozrywce, i troszke pozmieniane jest.
oski_louren
31-01-2007, 16:57
... no czyli zostanie ten z k750i czy z d750i??
Napisze tak: Wklej te obrazki i się przekonaj... Nic Ci się napewno nie schrzani Najwyżej będziesz miał inne ikony do innych funkcji. Jak tak będzie to usuwasz to co wkleiłeś. Oczywiście trzeba podmienić Menu.ml 8)
Napisze tak: Wklej te obrazki i się przekonaj... Nic Ci się napewno nie schrzani Najwyżej będziesz miał inne ikony do innych funkcji. Jak tak będzie to usuwasz to co wkleiłeś. Oczywiście trzeba podmienić Menu.ml 8)
A tak na marginesie to wyczaiłem nową stronkę z ikonkami do MENU: http://www.esato.com/archive/t.php/t-124272
Ale powiem wam, że ta paczka na końcu strony byłaby dobra gdyby nie MEGAUPLOAD na samym początku pobierania miałem 40kb/s i cały czas spada.... wielka lipa :wink:
Beryl_88
12-02-2007, 16:50
Moze ktoś mi wyjaśnic dlaczego po wklejeniu wszystkich plików z ikonami i zamienieniu pliku menu.ml 1 ikona w moim przypadku "do pobrania" nie zmienia się. Co muszę jeszcze zrobić??
DO spiicer ...
witam czy moglbys odswiezyc linka z EPIUSB.SYS
pozdrawiam
z gory dzieki....
a istnieje moze jakis program albo cos do zmieniania ikon w k700i jak istnieje to ktos moglby mi wyslac na meila albo podac tutaj lin ostry1398@wp.pl