View Full Version : Mam dylemat [K750 czy W810?]
kaczka5000
10-10-2006, 23:22
Siemka all Ziomki. Mam dylemat co do nowego koma. Mam na oku K750i i w810i oby dwa mi sie podobają ale różnią się cenowo. I nie wiem który jest lepszy na którym gierki szybciej działają itp. Jak możecie to doradzicie. Dzieki pozdro :D
W W810i dodano EDGE i zabrano osłonke na obiektyw aparatu i to jest wielki minus Poza tym róznią się jeszcze standardowym wyposażeniem ale osobiście wolałbym k750i
Porównując parametry tych telefonów K750i ma więcej pamięci wewnętrznej o 14 MB, i niby nieco dłuższy czas czuwania, za to jak to opisał Łukash faktycznie w W810i dodano EDGE. W810i jest też wyposazony w lepszej klasy słuchawki niż K750i.
Mi osobiście wizualnie o wiele bardziej podoba się K750i, jakoś nie przekonuje mnie telefon przypominający walkmana, ale to oczywiście kwestia gustu. Wybór nalezy do Ciebie :)
kaczka5000
11-10-2006, 19:12
Okej dzięki wielkie za uwage i radę :D Pozdro
Witam! Mam dokładnie ten sam dylemat z tym, że biorę jeszcze pod uwagę k800i(z tym ze niestety musial bym poczekać trochę, aż stanieje - wie ktoś ile czasu potrzeba aby można było go dostać za 1000zł?).
Jak to jest z tym EDGE? Czytałem troche na ten temat, zrozumiałem co nieco, ale jak to się ma w praktyce?
Osobiście bardzo mi sie podoba w810i, ma lepsze słuchawki, ma EDGE, ale czy warto dopłacic za to 300zł(rożnica cen pomiędzy k750i, a w810i)?
Czy może tak jak pisałem warto poczekac na spadek cen k800i?
Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś dłuższe wywody na ten temat.
EDGE (ang. Enhanced Data Rates for Global Evolution) jest usługą transmisji pakietowej dostarczaną przez sieci radiowe np. GSM. Jest to po prostu ulepszona wersja GPRS.
Oczywiście że k800i jest lepszym modelem od 750tki i tego kwestionował nie będę ale: k800i to w porównaniu do k750i ma złącze pamięci Memory Stick Micro - te pamięci w porównaniu z Memory Stick Duo z k750i są o wiele droższe, rozbudowa do 1 GB będzie Cię kosztowała ponad 200 zł, natomiast w k750i niecałą stówkę. Dokupienie słuchawek do 750tki to wydatek rzędu 80-90 zł.
Na stan dzisiejszy według mnie k800i jest na razie telefonem drogim i mało przystępnym, natomiast k750i staje się praktycznie z dnia na dzień tańszy i łatwiejszy (i tańszy) w rozbudowie. Poza tym zbliżają się święta i nowe promocje - myślę że warto zaczekać te 4-5 tyg i wtedy sprawdzić ceny, a nuż akurat k800i będzie w zasięgu Twojej kieszeni :)
Ja mam 3fony i nie mam tego problemu jednak bym powiedział ze lepiej dać 750zł niz 1000zł i jeszcze masz na Memory Stick i tak ze model lepshy to nic do tego nadal nie widze różnicy w swoich fonach między K750i a W900i
Moim zdaniem w810 jest :
-brzydszy
-nie ma osłony objektywu
-mało wygodne przyciski
-obudowa która cały czas sie drze po połowie roku
nic już nie zobaczysz z napisu Walkman
-I JEST TAŃSZY!!!
-słuchawki sie łamią przy złączeniu ruchomym
Z kupna walkmana jestem niezadowolony:(!
(posiadam w810i)
K810 !!! Duzo LEpszy Ogólnie mi sie pardziej Podoba no i Ma Lepsza Baterie a tak to to samo :P
Wg mnie ladniejszy, przyciski sa o niebo wygodniejsze niz w k750i. Jedynie minusem moze byc brak oslony na obiektyw.. ale zasadniczo i tak mam ten aparat gdzies, ja potrzebuje muzyki i tu klania sie swietny system katalogowania mp3;]
Sluchawki nosze i w plecaku i po kieszeniach czasem i nawet nie widze mozliwosci aby mogly sie zlamac.. a uzywam codziennie. (w810i mam okolo 3 miesiecy) Nie uzywam zadnego crystal case'a, cenie sobie wygodne uzywanie przyciskow.. nosze go w kieszeni i nie ma najmniejszej ryski czy otarcia. No i przede wszystkim sluchawki sa nieporownywalnie lepsze jakosciowo, ich ergonomia tez na duzy +.
ADAMO2016
04-12-2006, 17:14
Osobiście mam W810i i nie nażekam. Oczywiści W810i W800 i K750i różnią się tylko szczegółami (w wyglądzie i oprogramowaniu) dlatego wybór należy do kupującego. Mi W810i bardziej się spodobał i nieposiada dżojstika co jak dlamnie jest plusem. :)
pan.zupa
06-12-2006, 11:16
Pierwsze primo jesli chodzi o sluchanie muzyki, bluetooth stereo
Jesli chodzi o tel SE to:
Sony Ericsson K610i is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson K610im is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson K618i is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson K800i is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson M600i is A2DP compatible (2.0)
Sony Ericsson P990i is A2DP compatible (2.0)
Sony Ericsson V630i is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson W850i is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson W950i is A2DP compatible (2.0+EDR)
Sony Ericsson Z710i is A2DP compatible (2.0+EDR)
w zwiazku z tym oba omawianae telefony nie sa warte uwagi ;(
a sluchawki stereo bluetooth to juz pelna wygoda.
tak sie zlozylo ze mam k750i i jestem bardzo z niego zadowolony, IMHO jest jednym z ladniejszych jakie SE zrobilo,a metalowa suwana klapka na kamere jest rewelacyjna (dlaczego w innych modelach tego nie ma??)
tak czy inaczej wydaje mi sie dzis bez sensu inwestowac w tel bez a2dp ktory ma sluzyc do sluchania muzy, no chyba ze zmieniasz telefony co pol roku.
davidzior- K750i
06-12-2006, 11:31
Oczywiście polecałbym K800i (ale że jest taki drogi- to jest jego wielki minus), a k750i dostaniesz już na Allegro (NOWY) za ok 650zł.
W810i też jest bardzo ładny (miałem go kupic ale nie miałem tyle kasy:/- więc kupiłem K750i )
Z K750tki jestem bardzo zadowolony- a tak w ogóle, po co Ci EDGE, chyba że przez koma często na neta wchodzisz. W810i nie ma też osłony aparatu- to tez jest wielki minus. Więc kup sobie K750i lub poczekaj aż K800i stanieje- takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam...
Ja polecam se 750i..... :D :D :D :D :D
Dobra to temat sprzed prawie 2 miesięcy. Na pewno autor już zdążył zakupić jakiś telefon ;)
Zamykam ;)
P.S. A ty za spamowanie ziqex dostajesz ode mnie ostrzeżenie. Napisałeś kilka postów pod rząd zupełnie bez sensu - zastanów się nad dalszą własną dalsza egzystencją na tym forum ;)