View Full Version : Zmieniał ktoś soft w D750i?
Jak w temacie - nie K tylko D (bo SEUS wykrywa R1C002 jako najnowszy,a przecież najnowszy jest ten z końcówką ..021).
Mam problemy z bluetoothem i sądze,że to mzoę od softu..
Zapewne chodzi Ci o aktualizację seusem, R1BC002 jest to najnowszy obecnie soft na ere i nie da się go na dzień dzisiejszy uaktualnić przez seus.
A czy ten problem występuje może u innych posiadaczy D750i? Może ktoś z was sprawdzić u siebie?
Tak "problem" występuje u wszystkich posiadaczy D750 którzy mają telefon w erze. Po prostu Era nie wypuszcza na razie nowszego softu na seus. Jeśli kupujesz tel np. w sklepie bez simlocka to pozbawiony on jest tzw. brandowanego (firmowego) softu sieci komórkowych (era,plus itp) i można go bez problemu uaktualniać firmowym "czystym" softem sony ericssona...
Rozumiem.. to mało ale jednak pocieszjące.. Czy w takim razie serwis cokolwiek mi pomoze? Czy moze lepiej wykupić kredyt Da Vinci i zflashować go na własną rękę softem 0021 lub od razu tym z W800 (podobno sie da nawet z CID49)?
Ja Mam D750i w erze zakupiony 28.06.2006 roku i tez mam ten soft nie()mam żadnych problemów pozdro
Edit Sadek:
Z softem może nie. Ale z pisaniem bez błędów ortograficznych a i owszem.
Czy w takim razie serwis cokolwiek mi pomoze?
Tak, w serwisie równierz mogą wgrać nowy soft (zorientuj się ile by to kosztowało i podejmij decyzje).
Czy moze lepiej wykupić kredyt Da Vinci i zflashować go na własną rękę softem 0021 lub od razu tym z W800 (podobno sie da nawet z CID49)?
Tak, da się, z tym że jeśli robisz to samemu to sam bierzesz za to odpowiedzialnośc, do tego potrzeba jeszcze trochę wiedzy, a w serwisie mogą dać gwarancje że wszystko będzie zrobione jak należy i zawsze też kogoś można opiepszyć;]
Witam! Skąd wiesz,ze problem z bluetoothem w D750i to wina softu? Mam mozliwość przeflaszowania na w800i (z wiążącą sie z tym utratą gwarancji) i musze wiedzięc czy to pomoże,bo potem do serwisu nie bee miał już co zagladać.. :-)
Pozdrawiam - Tomek
Nie pisałem ani slowa o BT tylko o aktualizacji softu.
Tracisz gwarancję!!!!!!Nie rób tego.
Edit.Oilone:Po przeczytaniu twoich postów jestem pewien że kilkudniowy odpoczynek od forum dobrze Ci zrobi.
Mam dokładnie taki sam problem, tyle że mam telefon bez simlocka i model to k750i. Co mam robic .??