PDA

View Full Version : problem [jak dzwonić na koszt odbiorcy? - plusgsm]

k750i
22-10-2006, 22:12
Co mam zrobić żeby zadzwonić do kogoś na jego koszt tzn na koszt odbiorcy? Mój kolega tak kiedyś zrobił i nie chce mi powiedzieć jak. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Fox
22-10-2006, 22:34
a w czym masz fona plus era czy orange ?? jesli w plus to maja taka opcje ze wpisujesz * costam jakis kod potem nr fona z plusa i # i dajesz dzwon potem do tego kogos co napisales nr z tym kodem dzwoni i pyta sie czy moze rozmawiac na swoj koszt i to wszystko

oilone
23-10-2006, 10:35
maja taka opcje ze wpisujesz * costam jakis kod

Ale mu pomogleś...

Fox
23-10-2006, 15:29
oilone to dopisz cos wiecej a nie krytykujesz i nie napisales nic na temat
ja nie jestem w plusie tylko w orange wiec dokladnie tego kodu nie znam

lol2
23-10-2006, 16:05

Coś ty taki burzliwy ?? Bo sam też mu za wiele nie pomogłeś ... Też moge napisać "wpisz jakiś kod przed numerem to będzie działać" ...

Fero
23-10-2006, 17:36

Jak nie wiesz to po co "gdybasz" z jakimś kodem :roll: Następnie tłumaczysz się że jesteś z Orange - to po co piszesz o PLUSie? :shock: Nie ma to jak napisac posta bez sensu co? :lol:

Co mam zrobić żeby zadzwonić do kogoś na jego koszt tzn na koszt odbiorcy? Mój kolega tak kiedyś zrobił i nie chce mi powiedzieć jak. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Mam PLUSa lecz niestety metody na dzwonienie na koszt odbiorcy nie znam. Zainteresowałem się tematem lecz w necie również nie znalazłem informacji na ten temat. Radzę po prostu zadzwonić do BOKu i tam wypytać się czy istnieje taka możliwość.

Fox
23-10-2006, 19:28
lol2 staram sie pomagac i to sie chyba powinno liczyc

Fero nie gdybam tylko wiem o tym kodzie bo kumpel z niego kozystal jak potrzebowalem pilnie zadzwonic na plusa a sam nie mial siana na fonie i nie pytalem sie co to jest za kod

mastertylus
23-10-2006, 19:54
Kod w plusie brzmi:
*133*48NUMERTELEFONU#

k750i
23-10-2006, 21:14
a jak mam plusa i wpisze taki kod to dzwonić mogę do każdej sieci na koszt odbiorcy czy tylko do plusa?

mastertylus
23-10-2006, 21:20
w sumie nie wiem, ja mam simplusa, i jak sie dzwoni na telefon z karta na abonament to dziala, ale sprobuj zadzwonic w ten sposob np na domowy i sprawdz :)

k750i
23-10-2006, 21:23
sorki że drugi post ale ten kod nie działa. próbowałem na numer w plusie nawet i nie działa nie wiem czemu. jak wpisze na końcu # to nawet nie ma opcji połącz. pomocy

mastertylus
23-10-2006, 21:45
To dziwne bo mi dziala z plusem normalnie przed chwila sprawdzilem :)

k750i
24-10-2006, 16:31
ok. poprubuje. wielkie dzięki za pomoc

koza
01-11-2006, 16:42
www.plusgsm.pl
Wszystko tam jest!
__________________________________________________ ________
Znajdz w tej motoroli e100 te bezwzględne ,,Psie''
A wybierz wszystkomający K750i:)

the bill
05-11-2006, 20:46
widze ze zainteresowanie tym kodem jest duże, ale mnie nachodzi inne pytanie:
ile razy osoba do której będziemy dzwonić na jej koszt będzie na to pozwalać?
nie boicie sie że w ten sposób stracicie przyjaciół?

Pozdrawiam

Fero
05-11-2006, 21:06
widze ze zainteresowanie tym kodem jest duże, ale mnie nachodzi inne pytanie:
ile razy osoba do której będziemy dzwonić na jej koszt będzie na to pozwalać?
nie boicie sie że w ten sposób stracicie przyjaciół?

Pozdrawiam

Dzwonienie na koszt odbiorcy powinno być wykorzystywane tylko w przypadkach "awaryjnych" i to bardzo poważnych. Oczywistą sprawą jest iż stracisz zaufanie a następnie kumpla jeżeli zadzwonisz na jego koszt z błahą sprawą. Potem gdy faktycznie coś Ci się stanie NIKT nie odbierze telefonu jak będziesz dzwonił na jego koszt! W takim przypadku postępuje się zgodnie z maksymą: nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe :P

the bill
05-11-2006, 21:12
prawda, ale czy tak (domyślam sie że temat dotyczy "bezabonametowców") trudno nosić w portfelu karte z doładowaniem za 5 zł? :shock:

k00nrad
16-11-2006, 12:58
Uwaga! Mój znajomy ma Sagema myX-5 i miał tak, że jak ktoś do niego dzwonił na jego koszt, to zamiast usłyszeć nagranie (Ta osoba o takim numerze chce połączyć się z tobąna twó koszt, aby potwierdzić wciśnij 1...) to od razu gdy odbierał, kasa szła z jego konta...

the bill
16-11-2006, 19:17
witam

...to od razu gdy odbierał, kasa szła z jego konta...

jesli tak rzeczywiście było, to odrazu reklamowałbym tego typu połączenie, bo ustawa nakazuje informować o płatnym połączeniu przychodzącym

pozdrawiam