View Full Version : Gwaranca SonyEricsson i dowód zakupu
Witam wszystkich serdecznie tym postem :)
W sytuacji gdy posiadam karte gwarancyjną do tela, czy serwis SE wymaga dowodu zakupu przy reklamacji na gwarancji, czy nie?
Pytanie kieruję do was ze względu na fakt iż słyszałem różne opinie - jedni mówią, że wymagany jest rachunek lub faktura, a inni, że akurat serwisy SE nie wymagają ich.
the bill
04-11-2006, 12:37
witam
wszystko zależy od podejścia serwisanta do klienta.
ja miałem podobny problem, ale rozwiązałem go :wink:
w serwisie gdy zażądali paragonu/faktury powiedziałem że ten telefon jest firmowy i faktura znajduje się w księgowości (zgodne z prawdą).
nie robili żadnych trudności (brawa dla obsługi).
gdybym jednak miał problem to natychmiast udałbym sie do salonu operatorai poprosił o wystawienie duplikatu faktury zakupu.
pozdrawiam
tu chyba nie chodzi o paragon czy faktore. najprawdopodobnie telefon byc moze byl kupiony od kogos lub przez allegro i niema dowodu zakupu czyli legalnosc takiego telefonu jest mierna(trzeba uwazac) takie gwarancje sa dostepne jako czyste niewypelnione blankiety zazwyczaj dodawane do lewych telefonow lub tych kupionych w angli czy w jakims innym kraju w celu uwierzytelnienia takiego sprzetu i podniesienia jego wartosci. PAMIETAC trzeba ze telefon ma warzna gwarancje TYLKO wtede gdy mamy dowod zakupu!!!
w serwisie gdy zażądali paragonu/faktury powiedziałem że ten telefon jest firmowy i faktura znajduje się w księgowości (zgodne z prawdą).
nie robili żadnych trudności (brawa dla obsługi).
the bil poprostu miales szczescie lub trafiles na wyrozumialego serwisanta.
wazne psze sie przez z z kropka . sory za byki
Nie pisz dwóch postów jeden pod drugim! Używaj opcji "zmień".
Błąd także możesz zmienić...