View Full Version : Skrzypiący telefon
Jak wyżej. Kiedy ścisne obudowe telefon skrzypi. Wygląda to tak jakby obudowa w kilku miejscach byla za luźna a dźwięk jest taki jakby plastik pocierał o plastik. Nie jest to poważna wada ale bardzo mnie to irytuje. Nie chce oddawać telefonu do serwisu bo pewnie oddadzą mi go po 2 tygodniach i powiedzą że nic się nie da zrobić. Co radzicie?
Myślę że jest to taka specyfika obudowy tego telefonu. Mój nowy K750i też jak go przycisnę czy też jak by to nazwać .. "pomiętolę" ( :rotfl: wiem że to dziwne słowo ale wspaniale oddaje obraz sprawy) - także wydaje dzwięki pociarania plastiku o plastik - jeżeli naprawdę Cię to aż tak bardzo denerwuje możesz podokręcać silniej śrubki od obudowy, ale jeżeli zdecydujesz się na taki krok zrób to ostrożnie abyś przez przypadek czasem nie zerwał gwintów śrub :wink:
to zależy ile masz telefon ja juz mam go sporo to sie wymiętosił :jupi:
:devil: :devil: :devil: :devil:
Mam go ok 2.5 tygodnia. Na razie nic nie będe tykał i dzięki za odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Miałem kiedyś taki problem z motorolką i załatwiłem go wpychając pod obudowe oczywiście tylko tam gdzie się dało troche papieru i waty :D
gianbuffon
04-12-2006, 18:04
mam nowy telefon i od czasu zakupu skrzypi tylko w jednym miejscu: obok wyswietlacza w prawym dolnym rogu, z prawej strony i obok przycisku[C]. czy wy macie tak samo?? bo nie wiem, czy to jest w kazdych telefonach tego modelu, czy moze tylko w moim. troche mnie to denerwuje, jakby nie to, to po za dzwiekiem aparatu(ktory mozna jeszcze zniesc) praktycznie nie mialby zadnych wad :)
lukaszstg
22-12-2006, 21:45
mam tak samo nowy se k750i i skrzypi. Wydaje mi sie że d750i ma leprzą pod tym względem obudowe. mam pytanko czy wam też klapka od aparatu minimalnie odstaje. jak na nią nacisne to skrzypi?????????????????
Ja jak pomiętolę (xDD) to nie skrzypi :)
garden15
09-02-2007, 19:35
Jak wyżej. Kiedy ścisne obudowe telefon skrzypi. Wygląda to tak jakby obudowa w kilku miejscach byla za luźna a dźwięk jest taki jakby plastik pocierał o plastik. Nie jest to poważna wada ale bardzo mnie to irytuje. Nie chce oddawać telefonu do serwisu bo pewnie oddadzą mi go po 2 tygodniach i powiedzą że nic się nie da zrobić. Co radzicie?zobacz czy masz dokręconą obudowe i po sprawie :lol: