View Full Version : Gubienie zasięgu K750i
witam,mam problem z telefonem a mianowicie z zasięgiem telefon raz ma zasięg a za jakiś czas znika i tak w koło,przy próbie rozmowy zaraz ucieka.Czy jest to do naprawienia?(nieraz i pół godziny niema zasięgu)
Witam,jeżeli ktoś zna odpowiedz to prosze napisać.Ja narazie kupiłem sobie taki sam model a ten leży i czeka na ewentualną naprawę.Pozdrawiam.
A tak po prostu zaczął gubić zasięg czy coś się stało? Może Ci spadł? Może został zalany?
Na 90% to końcówka mocy, albo diplexer, choć może to być nawet coś z softem.
Podepnę się pod temat:
Po zmianie operatora z POP na Sami-Swoi zdarza się (w POPie tego nie zauważyłem), że w trakcie rozmowy nastaje nagle idealna cisza na kilka sekund - jakbm się rozłaczył, albo głos rozmówcy staje się chwilami "metaliczny", powyrywane sylaby rozmowy i mało zrozumiały. Po chwili wszystko wraca do normy.
Czy to wina operatora czy coś się dzieje z telefonem?
the bill
26-11-2006, 19:19
witam
gdy korzystałem z T68i *) miałem podobne objawy - w jednym był ściągnięty simlock a w drugim nie. problemy były na tym ze zdjętym simlockiem. gdy zmieniłem telefony, ten nowszy T68i z simlockiem dałem znajomemu - dla jego syna. poszedł z nim do serwisu celem zdjęcia blokady. usłyszał, że jeśli to zrobi to będzie telefon mieć problemy z zasięgiem.
może to nie jest na temat - ale czy problem nie brzmi podobnie?
napisz rwa, czy miałeś zdejmowanego simlocka?
pozdrawiam :wink:
*) używałem jednocześnie z dwóch fonów o tym samym symbolu - było dla mnie to wygodne rozwiązanie - ponieważ mogłem rozmawiac przez oba fony używając jednej słuchawki bluetooch
Seba22441
23-05-2007, 01:09
witam
mam to samo,simlock dawno zdjety ale po zdjeciu nie mialem takiego problemu.zasieg gubie dopiero od 3 dni hehe myslalem ze to przez goraczki wydawalo mi sie ze jak (K750i) polezal w chlodnym miejscu to byl luz.nie znam sie jak bedziecie wiedziec czy to jest do naprawienia to piszcie.lipa gdy bym musial czekac za zima zeby zadzwonic:( ale przynajmniej nie przepije:P
EXPLORER
23-05-2007, 09:30
Podepnę się pod temat:
Po zmianie operatora z POP na Sami-Swoi zdarza się (w POPie tego nie zauważyłem), że w trakcie rozmowy nastaje nagle idealna cisza na kilka sekund - jakbm się rozłaczył, albo głos rozmówcy staje się chwilami "metaliczny", powyrywane sylaby rozmowy i mało zrozumiały. Po chwili wszystko wraca do normy.
Czy to wina operatora czy coś się dzieje z telefonem?
Pewnie wina operatora :wink: Może zasięg nawala czy coś.