PDA

View Full Version : Problem z mp4

pytlar
20-11-2006, 13:08
Witam!!
Mam taki problem: zkompresuje bez problemu filmik na mp4 i wtedy zaczynaja sie problemy: jezeli zaczne filmik kopiowac przez Sony Ericsson File Manager cos pod koniec kopiowania wyskakuje blad i nie chce wrzucic do konca do telefonu. Ale jak wejde przez Moj Komputer i na Dysk wymienny (telefon:P) to wgra bez problemu, ale jak chce odtworzyc pozniej filmik to wyskakuje tylko taki bordowy ekran i slychac tylko dzwiek!! co to moze byc??

oilone
20-11-2006, 21:29
wyskakuje tylko taki bordowy ekran i slychac tylko dzwiek!! co to moze byc??

Ustawiłeś zbyt wysokie parametry kompresji. Ustaw mniejsze... rozdz max 176x220 - dopasuj bit rate i fps...

the bill
20-11-2006, 22:15
czy przypadkiem Sony Ericsson File Manager nie kopiuje bezpośrednio do pamięci telefonu, która w tym przypadku będzie za mała? [nie używam od dawna już tego programu - niech ktoś potwierdzi tą uwage]
przez "mój komputer" ładujesz bezpośrednio na karte pamięci - to wiem napewno

też jestem ciekaw - pozdrawiam :wink:

pytlar
21-11-2006, 15:15
czy przypadkiem Sony Ericsson File Manager nie kopiuje bezpośrednio do pamięci telefonu, która w tym przypadku będzie za mała? [nie używam od dawna już tego programu - niech ktoś potwierdzi tą uwage]
przez "mój komputer" ładujesz bezpośrednio na karte pamięci - to wiem napewno

też jestem ciekaw - pozdrawiam :wink:

to sie zgadza, bo przez ten program nie widze tych plikow co przez "moj komputer" :wink:

the bill
21-11-2006, 17:35
więc zasadniczo już masz odpowiedź na swój pierwszy problem, a kolega oilone rozwiązał drugi problem

pozdrawiam :wink:

pytlar
21-11-2006, 17:37
dobra!! pozmniejszalem jakosc i wyszlo tak: na jednym krutkim filmiku nagle w polowie zaczal sie cos wieszac i przerywac, a drugi, dluzszy filmik, chodzi tak, ze obraz leci w przyspieszonym tepie a dzwiek normalnie!!:/ no i jak wezmie sie na pelny ekran to sie zawiesza zaraz...

Fero
21-11-2006, 17:39
dopasuj bit rate i fps...

pytlar
21-11-2006, 18:06
dopasuj bit rate i fps...

niestety nie pomaga... dalej jakos przypieszony jest filmik w formacie mp4 :evil:

chosen
26-11-2006, 13:12
Jaki bit rate jest najodpowiedniejszy :?: