View Full Version : K750i
Lolek1111
20-11-2006, 19:42
ja go też mam k750i i mam pytanie bo na gwiazdke chce naciągnąć rodziców namemory stick duo i jak największa wejdzie błagam o szybka odpowiedz
ja mam w jednym fonie 1giga a w drogim 2g i ci powiem ze bym wolał 512 zmieścisz 31 mp3 i troszke obrazka
a po za tym jak masz cały 1GB to jak włanczam fona to jakieś 5-7min czekam aż będę mógł działać ;/
Z tego co wiem to Karty są do 2 GIGA ale to zależy od telefony znaczy się z tym ze trzeba sprawdzić kartę czy telefon ja wykryje mnie się zdążyło raz ze karty nie wykrył a najlepiej jest kupić 1 GIga bo na 2 to za dużo miejsca i tak się zdarzyło nie zapełni ale to już wybór twój wybór najlepiej kupić na aukcji ale nowa bo są o wiele tańsza u mnie karta w sklepie 512 kosztuje 129zł a 1 Giga się kupi za 130 zł ;]
Lolek1111
21-11-2006, 22:08
ceny to ja znam ale nie wiem bo mam duże wymagania i nie wiem czy 512 wystarczy ale 1G to powinno wystarczyć i nie ja płace tylko moi rodzice bo to prezent na gwiazdke chyba wez me 1G :P
matys-90
21-11-2006, 22:21
1 Giga się kupi za 130 zł ;]
Ja właśnie kupiłem 2GB za 139zł na Allegro 8)
ceny to ja znam ale nie wiem bo mam duże wymagania i nie wiem czy 512 wystarczy ale 1G to powinno wystarczyć i nie ja płace tylko moi rodzice bo to prezent na gwiazdke chyba wez me 1G :P
Przed zakupem karty odwiedź ten topic:
http://se-center.info/viewtopic.php?t=1589
:wink:
matys-90
22-11-2006, 15:14
Przed zakupem karty odwiedź ten topic:
Co do tych podróbek to sprawa wygląda tak:
zdarzają się 100% podróbki ale nie tylko.
Ja np kupiłem karte, która jest produkowana w fabryce Sony (tej samej gdzie oryginały) z tym że Sony nie ponosi za nie odpowiedzialności - w rzeczywistości nie sygnuje ich swoim znakiem firmowym :wink: nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa ale tak jest. Ja widze w tym same plusy.
Zapłaciłem 130 zamiast 450 - 500 a karta działa bez problemu :wink:
...nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa...
najprawdopodobniej SONY po wyprodukowaniu wrzuciło serię kart do testowania (bo wątpię, żeby testowali każdy egzemplarz) i wyskoczyły im jakieś cyrki. A że firma ma renomę, nie chce brać na siebie odpowiedzialności za zwroty, reklamacje, awarie itp. Więc wolą puścić je za niższą cenę ale bez swojego logo - dla mnie to logiczne rozwiązanie :)
Życzę, żeby działała dobrze, ale osobiście bym takiej karty nie kupił :? . Towar dobry ma swoją cenę dlatego, że jest dobry. Wszelkie odstępstwa od tej reguły mogą przysporzyć kłopotów; chyba że ktoś lubi ryzyko ;)
Powiem wam mój brat sobie kupił ścieme sony i jest jeden problem a szerzej z nią się nie chce fon włączyć ;) bardzo ciekawe czemu co nie ;PP
Lolek1111
22-11-2006, 20:19
ee to ja nie kupie na allegro bo tam 30 % szajsu tylko kupie w sklepie np simmtech tam chyba maja ale nie wiem :P
Dlaczego ludzie uważają że najtaniej (ale czy pewniej?) można kupić na Allegro? Czy nie lepiej przyjrzeć się serwisom z stylu "skąpiec.pl" ? Tylko spójrzcie na ceny W SKLEPACH za jakie można kupić karty MS! 512MB za 85zł. 1GB za 131zł. Czy to aż tak drogo, żeby ryzykować stratę nerwów, kasy i nieprzyjemnych zgrzytów ?
http://skapiec.pl/site/szukaj/?sz=&szukaj=memory+stick+duo&dzial=-1&x=0&y=0
Najwieksza karta jaka jest podobno do K750i to 2 GIGA z wiekszymi sie jezcze nie spotkałem. Miłej gwiazdki :D:D:D Pozdro.