View Full Version : Wykrywanie sluchawek - ciekawy problem
Do tej pory jak podlaczalem sluchawki bezproblemowe wykrywal mi je... dzisiaj sciagnalem simlocka z tel. i po podlaczeniu sluchawek wogule mi ich nie wykrywa. Ciekawa sytuacja jest tutaj fakt iz po wylaczeniu telefonu, podlaczeniu sluchawek i wlaczeniu wykrywa mi je i to przez caly czas nawet jak odlacze kabel od nich. Waham sie teraz czy to moze byc jakas wina techniczna czy wgrany soft po zdjeciu simlocka musial sie zwalic. Tel ma niespelna 5-6 dni. Za pomoc w rozwiazaniu tego problemu i ewentualne wyjasnienie co mam z tym dalej zrobic bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
the bill
21-11-2006, 06:23
witam
Domyślam sie że mówisz o słuchawkach na kabelku. Sprawdź najpierw czy fon reaguje tak samo z innymi słuchawkami i zobaczy czy twoje słuchawki w podobny sposób zachowują sie na innym modelu.
Swojego czasu miałem podobny problem i obarczyłem winą wtyczke od słuchawek. z nowymi słuchawkami nie ma tego problemu.
Pozdrawiam. :wink:
Testowalem sluchawki na innych telefonach i inne sluchawki z moim - dzialaly :) Wydaje mi sie, ze moze byc to spowodowane zdjeciem simlocka i wgrywanym przy tym sofcie... Przedtem sluchawki bezproblemowo byly wykrywane. Oddalem dzisiaj telefon do serwisu w ktorym mialem zdejmowanego simlocka i kolo 18 mam sie po niego zglosic wiec zobaczymy czy moje przypuszczenia byly trafne :) Napisze o rezultatach :)
Pozdrawiam
the bill
21-11-2006, 17:38
witam
przeczytałem i inne sluchawki z moim - dzialaly
czy dobrze zrozumiałem, że inne słuchawki podłączone do twojego fona działały?
bo jeśli dobrze to przeczytałem to wina napewno nie będzie leżeć po stronie softu :shock:
pozdrawiam :wink:
I wyszlo w koncu na to, ze nie po stronie softu :-) Przed zdjeciem simlocka wszystko dobrze dzialalo - po zdjeciu zaczely sie problemy. Po wielu, wielu probach wgrywania nowego softa okazalo sie, ze problem nie lezy po jego sofcie tylko cos poszlo w tel. nie powiem dokladnie co - nazwe pierwszy raz slyszalem i ciezko bylo od razu zapamietac ;-). Cala sprawa konczy sie tym, ze ponownie bedzie trzeba zalozyc simlocka i wyslac tel. na gwarancji, w ciagu 1-2 tyg. powinienem miec go spowrotem. No to sie nacieszylem nim ;-) Jeszcze 2 tyg. ze starym K700i ;-) Problem uwazam za lepiej / gorzej ale rozwiazany :roll: Pozdrawiam the bill :D
the bill
21-11-2006, 20:30
jak moge to pomoge :wink: