View Full Version : Jak instolować aplikacje itp. na telefonie???
Wiatm mam pytanko jak instalowac aplikacje na telefonie po ściągnięciu ich na komputer są one spakowane na przykład słownik i tym podobne. Co nalezy zrobić żeby zainstalowac to na komórce ????
1. Kopiujesz plik z aplikacją z komputera do jakiegoś folderu (ja wrzucam do "Inne", traktuję go jako folder tymczasowy).
2. w telefonie wchodzisz do tego folderu
3. zaznaczasz plik z aplikacją - na dole na pasku pojawi się "Instaluj"
4. wciskasz ten klawisz
5. tel. spyta Cię czy instalować - potwierdzasz
6. Po chwili spyta gdzie ma być zainstalowany program - wybierz "Aplikacje"
7. tel. poinformuje, że zainstalował i czy ma uruchomić zainstalowaną aplikację - klikasz TAK, lub NIE
8. ZAINSTALOWANE.
Ja nie wiem co wy tam instalujecie ja poprostu wrzucam na telefon jakąś gre powiedzmy xxx.jar i już jak sie skończy przesyłać to sie mnie pyta gdzie chce zapisać (gry lub aplikacje) i juz bez żadnego instalowania...:) i wszystko działa :D
Wiatm mam pytanko jak instalowac aplikacje na telefonie po ściągnięciu ich na komputer są one spakowane na przykład słownik i tym podobne. Co nalezy zrobić żeby zainstalowac to na komórce ????
Zalecam zapoznać się z tematem:
http://se-center.info/viewtopic.php?t=2111
:wink:
...co wy tam instalujecie (...) wrzucam na telefon jakąś gre (...) , jak sie skończy przesyłać to sie mnie pyta gdzie chce zapisać (gry lub aplikacje) i juz bez żadnego instalowania...:) i wszystko działa :D
Kopiując plik kabelkiem przy pomocy np. Total Commandera, Exploratora (brrr...) itp., musisz go najpierw zapisać w telefonie. Zapisany jest jako instalka plik JAR. Chcąc z niego korzystać, musisz go zainstalować (rozpakwoać w telefonie).