PDA

View Full Version : Bluetooth

m@cias
27-11-2006, 11:26
Ja mam putanie czy idzie kupić gdzieś port bluetooth do komptera? żeby sie łączyć przez BT z kompem i przesyłać tapety , zdjęcia itd. Ja byłem sie pytać w różnych miejscach i mówili że nie mają;/

CyCeK
27-11-2006, 11:45
ejjj ja mam cos takiego!!!kupiłem w trytonie!!!mam nadzieje że wiesz co to za sklep, jeżeli nie to naprawde nie mam pojecia gdzie Ty szukałeś??powinno to byc w każdym lepszym sklepie komputerowym!!dałem za to 60 zł

the bill
27-11-2006, 14:11
rozumiem że pytasz o sklepy. jeśli tak to zasadniczo tam gdzie są komputery i urządzenia peryferyjne. podałbym ci pare namiarów, ale nie napisałeś o jaką miejscowość ci chodzi. zakładam też, że jednak sam tez dasz sobie rade gdy skorzystasz z :google:

darKRaver
27-11-2006, 14:31
Albo z serwisu Allegro.pl :D

m@cias
29-11-2006, 16:25
dałem za to 60 zł

Do mnie przyszła gazeta z reklamą w której był BT za 30zł(29.99) :wink: poszłem do tego sklepu sie zapytać i nie mieli ;/ poszlem do innego komputerowego i mieli po 36zł to kupilem :D - podłączyłem zainstalowałem i wszystko chodzi cacy :D nawet pograłem przez telefon w nfs u2 na kompie...:) ale jeszcze nie doszłem do tego jak przesyłać pliki z kompa na telefon...ale już niedaleko 8) [/code]

oilone
29-11-2006, 18:14
Pod koniec tygodnia załącze test urządzenia bluetooth.
Dodam tylko że u mnie przesył był bezproblemowy.

the bill
29-11-2006, 20:00
może odbiegne od tematu - ale gdy już kupisz to podam ci jak przesyłać te pliki :wink:

po instalacji bluetoch'a w pasku systemowym powinna pojawić sie niebieska ikona symbolizująca urządzenie.
pierwszym krokiem to "dodanie urządzenia bluetooth"
w telefonie:
menu --> ustawienia --> zakładka "łączność" --> bluetooth --> a następnie po kolei
- włącz
- widoczność --> pokaż telefon
- moje urządzenia --> nowe urządzenie
w komputerze:
- prawoklik na ikonce bluetoch obok zegara na pasku systemowym
- dodaj urządzenie bluetooth
- zaznaczamy okienko "moje urządzenie jest ustawione i gotowe do znalezienia"
- gdy znajdzie nasz telefon zaznaczamy go i klikamy [dalej]
- w razie potrzeby ustawiamy hasło które będzie potrzebne do połączenia z fonem [hasło niweluje połączenie z fonem "sąsiada" :wink: ]

i to zasadniczo gotowe.

jeśli chodzi o przesył plików to już łatwiejsza sprawa.
prawolik na ikonie bluetooth a następnie "wyślij plik". akceptacja naszego urządzenia, wskazanie pliku i jazda :wink:
odbiór podobnie, przy czym najpierw w komputerze zaznaczamy "odbierz plik" a następnym ruchem wysyłamy z telefonu. po chwili komputer sam odbierze plik i spyta sie o miejsce zapisu.

mojego bluetooth'a instalowałem przez systemowy program jaki pojawia sie gdy komputer wykryje nowy sprzęt - jedynie do czego potrzebna jest płytka , to gdy system nie ma sterowników urządzenia to pobiera je sobie z płytki instalacyjnej

pozdrawiam :wink: