PDA

View Full Version : Podlaczenie do USB

gacus
29-11-2006, 13:28
Nie wiem z jakich przyczyn komputer nie wykrywa mojego telefonu :( jeszcze wczoraj wszystko dzialalo poprawnie a dzisiaj juz lipa :x Wiecie moze dlaczego sie tak stalo? A moze wiecie co zrobic aby spowrotem komputer wykrywal mi fonika? Piszczie! Z gory dzieki :wink:

davidzior- K750i
01-12-2006, 22:38
Może spróbuj na nowo zainstaliwac sterowniki od kabla ??

szeja_sowa
02-12-2006, 07:35
Nie wiem z jakich przyczyn komputer nie wykrywa mojego telefonu :( jeszcze wczoraj wszystko dzialalo poprawnie a dzisiaj juz lipa :x Wiecie moze dlaczego sie tak stalo? A moze wiecie co zrobic aby spowrotem komputer wykrywal mi fonika? Piszczie! Z gory dzieki :wink:

też tak miałem zainstaluj sterowniki USB ze stroby SonyEricssona:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps1_1_3_1_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10242&fid=14033&esi=true

gacus
03-12-2006, 22:24
szeja_sowamam zainstalowane te wlasnie sterowniki...;( Niestety nie umie ich zainstalowac jeszcze raz ;((( bo nie wyskakuje mi to ze system wykryl nowy sprzet ;(( Jak zainstalowac jeszcze raz te sterowniki??

pablodc
04-12-2006, 19:58
Spróbuj wejść do menadżera urządzeń, tam odlaleźć źle zainstalowany sprzęt (najczęściej żółta ikona z pytajnikiem), kliknąć prawym i wybrać aktualizuj sterownik i tak naprowadzić go do ścieżki gdzie tam gdzie ściagnołeś/masz sterownik. Nie wiem jak to tam u Ciebie wyglada więc kombinuj.
P.S Podepnę się do tematu przy okazji USB.
Telefon jest jednocześnie widziany przez komputer jako K750i oraz dysk wymienny. Ale jak próbowałem go podłaczyć do innego komputera z nie zainstalowanymi sterownikami to niestety nie widział dysku wymienngo tylko wywalił komunikat o instalowaniu nowego sprzętu. W poprzednim telefonie Samsungu X700 było tak że się go przełączało w tryb pracy jako pen drive'a i modemu (telefon normalnie widziany przez PC suite) i niedało się naraz korzystać z obu ale za to w trubie pen drive'a nie było problemu z komunikacją. W K750i podobało mi się to że właśnie dało się korzystać z obu naraz ale chyba tylko po zainstalowaniu sterów. Czy da się podłączyć K750i do innego komputera przez USB tak by dało się przesyałać dane z MS Pro Duo tak by nie instalować na tym komputerze sterowników?
Pozdrawiam!

gacus
05-12-2006, 14:56
nie ma zadnego zoltego znaku zapytania :(

pablodc
06-12-2006, 11:31
Czyli wszystko wskazuje na to że steroiwniki są zainstalowane poprawnie. U mnie kiedy komp przestał mi wykrywać telefon pomagało wyłaczenie i włączenie telefonu. Czy tówj telefon zaczyna się ładować jak podłączysz go do kompa (niezależnie od tego czy ci go wykrył czy nie)?

gacus
06-12-2006, 12:57
pablodc tak, zaczyna sie ladowac. Wiesz moze jak zrobic zeby znowu go wykrywal?

pablodc
06-12-2006, 13:02
Jak pisałem wyżej, u mnie jak po jakimś czasie dość ostrego mieszania w plikach komp przestał wykrywać telefon poprostu go wyłaczyłem i właczyłem i było ok. Jak telefon zachowyje się na innym komputerze? Bo jeżeli wszystko będzie ok to znaczy że coś u Ciebie jest nie tak.

gacus
06-12-2006, 13:21
niestety to nie pomoglo :( pojde do kumpla i zobacze jak bedzie u niego