PDA

View Full Version : Zdjęcia dołaczone do kontaktu

eskai
01-12-2006, 15:08
Witam, mam mały pytanie. Gdy dołaczam foto do kontaktu w Se K750i logiczne jest ze jak dzowni dany numer pokazuje sie fotka. Czy da sie gdzies ustawic, ze gdy pisze dany numer smsa tez pokazuje sie fotka....???

dzieki za odpowiedz
pozdrawiam

AlaN
01-12-2006, 19:51
...gdy pisze dany numer smsa tez pokazuje sie fotka....?
1. Jeśli piszesz numer telefonu pod który chcesz wysłać SMS, to znaczy że nie masz go w książce - nie masz tego kontaktu. Tym samym nie masz zdjęcia danej osoby. Jeśli ja podam Ci swój nr telefonu, to jak go wpiszesz to jak chcesz uzyskać moje zdjęcie jak mnie nie znasz? ;). A mając dany numer u siebie, po co go wpisywać ręcznie jak można poprostu wybrać ze spisu?
2. Wybierając kogoś ze spisu jaki posiadasz, masz tylko ndane odbiorcy (nazwa i nr telefonu). nie wybierzesz osoby przeglądając zdjęcia. Zdjęcie zobaczysz przeglądając osoby - czyli odwrotnie niż byś chciał.
3. Za bardzo nie rozumiem, co Ci nie pasuje w tym co jest... Chcesz wysyłać SMSy tylko do ładnych dziewczyn a do brzydkich nie, czy jak? Sorry, ale nie rozumiem czego oczekujesz. Znaczy się rozumieć zdanie to rozumiem, ale nie za bardzo wiem co jest złego w wybieraniu osób po nazwie - które i tak znasz przecież (bo je masz w liście) - zamiast po fotografii.
4. Nie ma mozliwości wybierania osób "po zdjęciach". Zdjęcie nie ma wyższego priorytetu niż nazwa.

the bill
02-12-2006, 10:25
nie rozumiem czego oczekujesz
może sie myle, ale autorowi tematu chodzio wg mnie, aby gdy otrzymuje SMS'a na ekranie ma sie pojawić zdjęcie nadawcy [o ile ma go w swojej książce] :wink:

eskai
04-12-2006, 10:36
tak własnie o to mi chodziło

the bill
04-12-2006, 11:31
więc nie słyszałem o takiej możliwości. nawet nie wiem, czy jakikolwiek telefon obsługuje zdjęcia kontaktów przy przychodzącym SMS'ie

pozdrawiam :wink:

eskai
04-12-2006, 11:56
hehe no a najelpsze jest to ze jak kupiłem telefon dodałem fotke to mialem fotke przy smsie;] a teraz m ito w cieło no i dlatego sie pytam;]

AlaN
05-12-2006, 23:00
Ops! To przepraszam, źle zrozumiałem pytanie.
A z fotkami przy SMSach to nie słyszałem i nie trafiłem na taką opcję - a szkoda :(

SadekII
06-12-2006, 00:30
Hej, no co Wy??? Ja, jak dostaje smsa (a do kontaktu mam przypisane zdjęcie) to komunikat "OD.......... Odebrano wiadomość tekstową. Przeczytac teraz?" Wyświetla się właśnie na tle zdjęcia/kontaktu od którego dostałem smsa! Tyle, że te fotki są zapisane w pamięci telefonu... Może to ma znaczenie? (bo z tymi na karcie miałem problemy...)

eskai
06-12-2006, 13:58
Sadek no ja mam fotki w pamięci telefonu..... aaa moze własnie trzeba miec na karcie tej dołanczanej hmm??? az sprawdze;]

AlaN
06-12-2006, 16:49
Już u mnie też działa :-)

Wyświetlanie informacji o nadejściu SMS nie mogą być wyświetlane w "menu Podręcznym"! Żeby to zmienić, wejdź w Ustawienia > Ogólne, wybierz Nowe zdarzenia i zaznacz Podręczne. Jeśli będzie wybrane "Menu czynności" obrazek sie NIE POJAWI a tylko sam tekst pobrany z 'Ksiażki adresów', z nazwą osoby od kogo nadszedł.

eskai
06-12-2006, 17:01
hm ustawiłem tak jak napsiałes i teraz ianczej sie wyswietla, znaczy pokazuje od kogo ale dalej nie ma obrazka hm dziwne

eskai
06-12-2006, 18:18
zrobiłem dzieki ::D:D:D:D

Fero
06-12-2006, 18:20
zrobiłem dzieki ::D:D:D:D

Mogłeś edytowac posta ;)

Ale rozumiem Twój entuzjazm i przymknę na to oko ;)

AlaN
06-12-2006, 18:35
Proszę bardzo, cieszę się że pomogłem :)

eskai
06-12-2006, 18:36
aa sorka :D:D juz zamykam temat;]