PDA

View Full Version : Karta Memory Stick Duo 2 GB do K750i

Sting
14-12-2006, 15:51
Hej
Sorry ze pisze to tez tutaj ale zalezy mi na szybkiej odpowiedzi, pliz ;)

To jak to w koncu jest - ten telefon obsluguje karty 2GB?? Slyszalem tez, ze przy wiekszych kartach telefon sie "muli" - to prawda? Bo zdecydowanie wolalbym miec 2GB...

Jak myslicie, czy ta karta jest oryginalna? http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/15/1502/150236/15023692/150236924
(to jest jpg)

A w ogole co za roznica czy oryginalna czy nie? I czy ma duze znaczenie czy jest to Sony czy Sandisk?

Aha, i jeszcze te konwertery do podlaczenia innych sluchawek - czy mozna kupic pierwszy lepszy czy to ma jakies znaczenie? Nie pogorszaja one jakosci? Radio tak samo dobrze odbiera?

SadekII
14-12-2006, 17:03
Na temat kart jest sporo informacji na forum... Trzeba POSZUKAC!!!
Nie radzę pisać jeszcze jednego (kolejnego) identycznego posta :twisted: :twisted: :twisted:

Fero
14-12-2006, 17:11
Wszystko sprowadza się raczej do tego aby nie "zawalić" telefonu. Im więcej informacji tudzież plików tym większe zamulanie telefonu podczas odczytu.

Co do karty to nie jest to oryginał. Radzę poczytać temat o kartach pamięci

http://se-center.info/viewtopic.php?t=1589&highlight=karta+pami%EAci

Sandisk robi lepsze jakościowo karty to bez wątpienia, choć sony wcale nie jest sporo za nim. Ja jeszcze polecam karty Sony które sprzedają do PSP, sam osobiście mam taką kartę w telefonie (1 GB) i wszystko fruwa bez zarzutu :)

Pytasz o konwerter ale chyba miałeś na myśli adapter ;) poczytaj recenzję oilone:

http://se-center.info/viewtopic.php?t=1614

:wink:

Edit SadekII
Mówilem [pisałem] że wszystko jest...
Fero, rozpieszczasz leniuchów :P

Sting
14-12-2006, 23:41
Wszystko sprowadza się raczej do tego aby nie "zawalić" telefonu. Im więcej informacji tudzież plików tym większe zamulanie telefonu podczas odczytu.

Edit SadekII

Sorry, ale nie taki leniuch, troche poszperalem i poczytalem o tych kartach, ale dla mnie te roznice sa tak kosmetyczne ze ... po prostu nie umiem odroznic tych kart. Dlatego prosze Was o pomoc.
Najbardziej bym sie ucieszyl i bylbym bardzo wdzieczny, gdyby ktos znalazl mi na allegro tania karte 2 GB ktora na pewno jest oryginalna :)

A na czym polega wlasciwie to zamulenie? Chodzi o instalowanie zbyt duzej ilosci programow i gier? Apropos - gdzie wlasciwie instaluja sie aplikacje? Bo gdy kasuje pliki jar z memory stick, gry dalej dzialaja. Sugerowaloby to ze instaluja sie do pamieci telefonu, a wtedy nie byloby za fajnie bo to znaczy ze rzeczywiscie latwo zamulic telefon.
Czy to czy karta ma 1 GB czy 2 GB naprawde ma znaczenie dla szybkosci? No bo zdecydowanie wolalbym 2GB, ale jak przez to maja sie filmiki ciac to jakos przezyje.

Bardzo dziekuje!

Fero
15-12-2006, 00:06
Edit SadekII
[/quote]

Hehe akurat odpisywałem, kiedy Ty napisałeś swojego posta, wiesz ostatnio staram sie być miły :rotfl:

A na czym polega wlasciwie to zamulenie? Chodzi o instalowanie zbyt duzej ilosci programow i gier? Apropos - gdzie wlasciwie instaluja sie aplikacje? Bo gdy kasuje pliki jar z memory stick, gry dalej dzialaja. Sugerowaloby to ze instaluja sie do pamieci telefonu, a wtedy nie byloby za fajnie bo to znaczy ze rzeczywiscie latwo zamulic telefon.
Czy to czy karta ma 1 GB czy 2 GB naprawde ma znaczenie dla szybkosci? No bo zdecydowanie wolalbym 2GB, ale jak przez to maja sie filmiki ciac to jakos przezyje.

Bardzo dziekuje!

Tak :) dokładnie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie, dotyczące spowolnienia działania telefonu, zwane potocznie "zamulaniem" ;)

Gry tudzież aplikacje instalują się zawsze do pamięci telefonu ( po zainstalowaniu dopiero można przenieść pliki do innej pamięci).

Kasujesz plik *.jar czyli instalkę, zainstalowane (czytaj wypakowane) pliki zostaja na telefonie ;)

Co do karty wybór nalezy do Ciebie ;)

oilone
15-12-2006, 22:20
W razie wątpliwości o kartach pisać w podpiętym temacie w dziale pomocna dłoń k750. Zamknięto.