View Full Version : przegladanie zdjec na se k 750i
hmmm mam pytanie czy mozna jakos ustawic aby fotki byly podczas przegladania odrazu wyswietlane na calym ekranie? czy trzeba zawsze reczne klikac na opcje POZIOMO
kurde kolejna pierdolka ktora mnie drazni ;] hehe no coz ..... tylko ze szkoda ze te zdjecia jak sie oglada bez wyswietlania na caly ekran sa jakies takie znieksztalcone ;| :)
Zniekształcone??? Rozmiarowo powinno być to samo (skala) tylko na górze i na dole czarne paski. Jeśli u Ciebie zdjęcia nie wyglądają tak samo, to cosik z telefonem pewnie nie-teges.
hmmmjak to cos z telefonem ? zdjecia sa tak jak by splaszczone poniewaz robione sa w poziomie a gdy wyswietlane sa w pionie musza zostac troche "splaszczone " poniewaz w poziomie sa dopasowane do calego wyswietlacza ;] hehe nawet mnie nie strasz:D
Zdjęcia powinny mieć TE SAME PROPORCJE. Oglądając je trzymając tel. w pionie, zdjęcia są przeskalowywane tak, żeby całe zostało wyświetlone na ekranie. Ono NIE JEST spłaszczane! Sprawdż to tak: zrób zdjęcie okrągłego tależa i zobacz czy przy oglądaniu jest okrągły w pionie i po obruceniu zdjęcie na Poziom. MA BYĆ takie samo, tylko że poziomo będzie większe. Jesli w poziomie i w pionie tależ nie jest okrągły, to masz skopane coś z aparatem.
A czarne paski na górze i na dole przy oglądaniu pionowym to normalne. Widziałeś chyba filmy w TV w formacie 16x9? Są paski? Są. A koło samochodu będzie okrągłe.
nie chodzi o to ze splaszczone tylko jakos tak dziwnie je widac ;] trudno to opisac hmmm tak jak by wziasc zdiecie i je scisnac ;|