PDA

View Full Version : przegladanie zdjec na se k 750i

truciak
24-12-2006, 14:34
hmmm mam pytanie czy mozna jakos ustawic aby fotki byly podczas przegladania odrazu wyswietlane na calym ekranie? czy trzeba zawsze reczne klikac na opcje POZIOMO

AlaN
24-12-2006, 14:53
Niestety trzeba klikać.

truciak
24-12-2006, 15:01
kurde kolejna pierdolka ktora mnie drazni ;] hehe no coz ..... tylko ze szkoda ze te zdjecia jak sie oglada bez wyswietlania na caly ekran sa jakies takie znieksztalcone ;| :)

AlaN
24-12-2006, 23:06
Zniekształcone??? Rozmiarowo powinno być to samo (skala) tylko na górze i na dole czarne paski. Jeśli u Ciebie zdjęcia nie wyglądają tak samo, to cosik z telefonem pewnie nie-teges.

truciak
25-12-2006, 11:22
hmmmjak to cos z telefonem ? zdjecia sa tak jak by splaszczone poniewaz robione sa w poziomie a gdy wyswietlane sa w pionie musza zostac troche "splaszczone " poniewaz w poziomie sa dopasowane do calego wyswietlacza ;] hehe nawet mnie nie strasz:D

AlaN
25-12-2006, 11:38
Zdjęcia powinny mieć TE SAME PROPORCJE. Oglądając je trzymając tel. w pionie, zdjęcia są przeskalowywane tak, żeby całe zostało wyświetlone na ekranie. Ono NIE JEST spłaszczane! Sprawdż to tak: zrób zdjęcie okrągłego tależa i zobacz czy przy oglądaniu jest okrągły w pionie i po obruceniu zdjęcie na Poziom. MA BYĆ takie samo, tylko że poziomo będzie większe. Jesli w poziomie i w pionie tależ nie jest okrągły, to masz skopane coś z aparatem.
A czarne paski na górze i na dole przy oglądaniu pionowym to normalne. Widziałeś chyba filmy w TV w formacie 16x9? Są paski? Są. A koło samochodu będzie okrągłe.

truciak
25-12-2006, 15:21
nie chodzi o to ze splaszczone tylko jakos tak dziwnie je widac ;] trudno to opisac hmmm tak jak by wziasc zdiecie i je scisnac ;|