View Full Version : nagrywane filmy i format mp4
piecia777
24-12-2006, 16:40
mam pytanie. A mianowicie jakie som parametry (jakość chodzi mi tu o bit rate, frame rate bit rate audio, i sample rate audio) nagrywanych filmików na k750i i jakie parametry ustalac przy konwertowaniu do mp4 też chodzi mi tu o bit rate, frame rate, bit rate audio i sample rate audio. bo jak ja przerabiam to mi sie tną filmiki albo w ogóle dźwiek się urywa. jeżeli możecie napiszcie jakie parametry zastosować przy konwersji aby otrzymac jak najwyższą jakość i żeby te filmiki się nie zacinały.. z góry dzięki:)
piecia777
24-12-2006, 21:08
niewiem czy jest tu ktoś?? na tym forum wnioskuje ze jest ale jakoś nikt do tej pory mi nie pomógł ani razu ,,dzięki" chociaż pisałem już kilka postów... i znalazłem te śmieszne ustawienia do programu imm too 3gp no ale nie wszystkie filmiki przerobione w bit rate 95 i frame rate 16,50 chodzą płynnie. np. filmik z le parkour sie tnie jak chłopaki sobie biegają chciałem żeby ktoś napisał jak przerabia sam filmiki jakie parametry ustawia ale widze ze moja prośba nie została zauważona jak i pozostałe które kiedyś pisałem...
the bill
26-12-2006, 13:04
czy ty myślisz, że wszyscy tak jak ty - w święta siedza całymi dniami w sieci? z całym szacunkiem, ale ja wybieram inne wartości niż dzieci NEO i do kompa siadam wtedy, kiedy mam czas. czekaj cierpliwie, aż ktoś kto zna odpowiedź na twoje pytanie - odpowie ci.
p.s. na niektóre pytania odpowiedzi znajdują sie tu po owiele dłuższym czasie, a nie jak zauważyłem czas pomiędzy jednym twoim postem a drugim - zaledwie 4 i pół godziny - i to w wigilie.
piecia777
28-12-2006, 18:39
mówię tu nie tylko o tych postach ale i także o innych... na które odpowiedz nie znalazły się przez około miesiąc?? hmmmm a może ja nie znam się na kalendarzu...
the bill
28-12-2006, 22:07
zajrzyj do działu "filmy pełnometrażowe" - zobacz jakie wartości mają filmy, które zamieszczają inni użytkownicy. jesli chodzi o mp4, to w tym dziale masz temat poświęcony filmom mp4.
jeśli chodzi o inne twoje pytania, czy uzyłeś opcji SZUKAJ ?
na wiele pytań, znajdziesz odpowiedź w dziale "pomocna dłoń" :wink:
piecia777
29-12-2006, 14:18
dzięki za podpowiedź... :)
piecia777
29-12-2006, 14:34
No a co powiesz na 6akie wartości: mpeg4; 176x144(qcif); bit rate 200;Frame rate AUTO; Audio: mpeg4acc ; bit rate 96; sample rate 22050; 2 stereo. U mnie się na k750 takie filmiki tną, albo znika dźwięk i filmik się tnie albo dźwięk leci a filmik nie;/ niewiem może jest jakaś granica dla soniaka np. wiesz bit rate 220; frame rate 30.. itd. bo już niewiem może poprostu muszę format zrobić mojemu fonowi??
the bill
29-12-2006, 14:50
wiesz, trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat ustawień dla formatu pod K750, ponieważ już nie mam tego telefonu. niestety nawet nikt mi nie odpisał, czy odcinki które umieściłem pod 750-ke chodzą ładnie, bo jeśli nie, to poprawiałbym to. tak więc moge tylko powiedzieć, że przerobiłem je pod 750-ke, wg ustawień jakie dałem pod 800-ke zmieniając tylko rozdzielczość. jeśli zaciągnełes to i udało ci sie odpalić to daj jakiś sygnał.
a co do ustawień jakie ty podałeś, prześledź tematy poświęcone mp4, zobaczy , bo filmy tez są w tym formacie, userki, którzy je wrzucają często podają wartości w jakich występuje dany film - może one dadzą ci wiecej odpowiedzi niż ja :wink: