View Full Version : Dziwne zjawisko z dzwonkami Mp3
scoobymk
25-12-2006, 10:10
Witam.
Mam dziwny problem ze swoim telefonem a mianowicie dzwonki mp3 ktore na odtwarzaczu lub w menadzerze plikow graja wysmienice to po ustawieniu danego dzwonka na dzwonek lub na sms ten dzwonek strasznie traci na jakosci . Co moze byc przyczyna ?
grzesiek16krk
27-12-2006, 01:22
moze wystarczy przyciszyc troche glosnosc dzwonka to moze byc przyczyna nieczystego dzwieku
scoobymk
27-12-2006, 12:38
no wlasnie nie :( wyglada to mniej wiecej tak jakby mptrojka ktora normalnie ma bitrate 128 ustawiona na dzwonku gra jakby miala bitrate 56 .
zawsze tak jest :( bynajmnie ju mnie 8) , że dzwonek jest gorszej jakości
kamillos757
27-12-2006, 13:41
u nie jest podobnie to chyba tak juz musi być :)
scoobymk
27-12-2006, 20:45
no jak wszyscy tak maja to spoko bo myslalem ze z moim sprzetem jest cos nie tak.
davidzior- K750i
27-12-2006, 21:08
U mnie jest tak, że dzwonek traci tylko niskie tony- "basy" - ale jest bardzo głośny (dużo głośniejszy niż w odtwarzaczu)
scoobymk
27-12-2006, 22:46
no mniej wiecej wlasnie taki efekt powstaje :( i pewnie nie da sie z tym nic zrobic ?
mam tak, ze jest glosniej na dzwonku niz gdziekolwiek :)
A u mnie niema takiego czegoś:)
MasterBarti
06-02-2007, 18:10
jest dorianx tylko cwaniaka strugasz i tak mówisz pewnie nawet na to uwagi nie zwróciłeś albo cały cas na wyciszonym jedziesz - to jest standard ale to jest mniejsza różnica niż ci się wydaje scoobymk. Po prostu są obcięte basy by nie uszkodzić głośniczka i pogłośnione tony wysokie i średnie.
Chyba że jakoś przeflashujesz telefon to może uzyskasz inny dźwięk a z tego co wiem to ty się boisz i twierdzisz że nie warto no chyba że masz z allegro już po flashowaniu i tego nie wiesz.
Albo na dzwonki ustawiasz midy.
bez obrazy
3 maj się dorianx, i czasem upewnij się nim coś napiszesz
temat uważam za zamknięty
NARQ
a ja wiem jak ci pomoc, skopiuj plik farfieldring.apf na kompa i farfield play.apf. potem farfield play zmien na farfieldring usun farifield ring z telefonu i wgraj ten zmieniony ;)
Ale jak ktos dzwoni to po co ci jakos ? ja ogulnie mam dzwonki przewaznie na maksa bitrate i mam swietna jakosc :)
polemika
07-02-2007, 12:55
Poprostu tak jak mowil mój poprzednik MasterBarti grają tak dlatego zeby nie uszkodzic glośnika.. jak sam pewnie zauważłeś przy niskich tonach głośnik charczy wiec na wyzszej glosnosci (dzwonek) moglby sie uszkodzic. To dlatego dzwonki mp3 sa slabszej jakosci... Nie traktowal bym tego jako wade a raczej za dbalosc firmy o telefon klienta;p
glan knight
05-06-2008, 14:18
Nie mam tego ;d;d