View Full Version : k750i + Era + środkowy przycisk nad manipulatorem
Tomasz Urbanowicz
25-12-2006, 15:52
Witam
Czy jest jakiś prosty sposób na przeprogramowanie środkowego przycisku tóż nad manipulatorem? Mam telefon z Ery i pod niego podłożone jest łaczenie się z internetem, w instrukcji jednak służy on do czegoś innego.
z góry dziękuję za odpowiedź.
Entombet
26-12-2006, 20:00
Przylaczam sie do prosby towarzysza w biedzie- abonenta ERA :)
Pozdrawiam
DomelsoN
26-12-2006, 20:14
z tego co wiem... nie da sie- ja naszczescie mam k750i z salonu z plusa i niemam takiego problemu. Jednak mozliwe, ze przy zmianach w sofcie, czyli ingerencji w telefon, co rowna sie z utrata gwarancji moznaby cos zdzialac, ale to juz zaawansowanie wyzsze :P
Kuba199pl
27-12-2006, 22:21
Tego raczej nie da się zrbić tak robią w erze i tak zostanie(raczej...) :(
Mebleusz
28-12-2006, 09:52
A może wycieczka do serwisu? Przedstaw im "problem". Może coś zmienią w sofcie. Ty lepiej sam tego nie rób.
P.S. Zresztą też mam taki sam problem :D
piterrro
28-12-2006, 19:14
"Legalnie" się, nie da przywrócić menu czynności pod ten klawisz. Da się jednak zmienić adres strony głównej na przygotowany wcześniej plik *.html zamieszczony w pamięci telefonu. A "nielegalnie" to można sobie wgrać soft niebrandowany czyli czysty, nie obciążony żadnymi znakami firmowymi operatora, i jeśli ktoś wie jak to zrobić i potrafi wrócić do stanu przed modyfikacją, to nie traci gwarancji.
Dejwid666
28-12-2006, 19:15
Też mam ten problem ale zbytnio mi to nie przeszkadza, gdyż wszystko, co można zrobić tym przyciskiem można zrobić w inny sposób.
Tomasz Urbanowicz
29-12-2006, 07:24
Ale jednak jest to irytujące...
Witam
Proszę spróbować tego:
http://www.my-sonyericsson.pl/index.php?id=artykuly&kat=modyfikacje&nid=4
Pozdrawiam
Tomasz Urbanowicz
29-12-2006, 11:23
Czy to będzie trwać ok 5 godzin? Ja mam telefon z CID49 i ponoć pod Farem nie da się tego zrobić.
kazik1413
03-01-2007, 19:56
ZDEJMUJESZ OBUDOWE I BLOKUJESZ JAKIMŚ MALUTKIM ALE TWARDYM PAPIERKIEM :lol: :P I PO WSZYSTKIM KŁOPOZ GŁOWY A JAK CHCESZ WEŚĆ NA NETA PRZEZ TEN PRZYCISK TO NACISKASZ BARDZO MOCNO I WCHODZI JA TAK ZROBIŁEM W MOIM D750i I NORMALNIE DZIAŁ :D :D :) :)
U mnie od nowości nie działał i jestem z tego bradzo zadowolony;]
Mam pytanie bo mi nie chodzi pod CID 49 może jest jakiś inny sposub na to
prosze o pomoc
Dracher - mfolta podał link jak zrobić to FAR-em przy CID niższym niż 49
kazikus92
18-05-2007, 13:21
mam ten sam problem ze czesto wchodze w internet jak gram lub pisze sms'y a net trche kosztuje;/
rawilson
18-05-2007, 15:10
tylko zmiana softa... inaczej sie nie da...
maniek-07
18-05-2007, 16:06
po zmianie softu na np. w800i to wtedy zamienia się na skrót do "Walkmana"
ja tak zrobiłem i jestem z tego zadowolony :) ale z tego co kojarzę to chyba jest do tego jakiś patch, ale nie jestem pewien.
loboalien
28-05-2007, 19:18
hmm a ja w ustawieniach w łączności /konta danych/ eraWap GPRS dajesz edytuj i wlanczasz funkcje : żadanie logowania
i teraz jak nacisniesz przez przypadek ten przycisk to wyskoczy ci monit o podanie nazwy i hasla czyli wszystko zapisane tylko musisz ptwierdzic 2 razy ok a to juz raczej przez pomyke nie zrobisz
Kolorado
17-07-2007, 17:17
hmm, chyba nie da się nic z tym zrobić poza zmianą softa. W softach z ery ten przycisk jest tak zrobiony, że po jego naciśnięciu przechodzimy do internetu. Jedynym możliwym wyjściem jest zmiana softa np. na Walkmana
Wcale nie trzeba zmieniać softa żeby usunąć ten skrót..
1. Przechodzisz do katalogu FS/tpa/preset/custom/.
2. Edytujesz plik customize.xml.
3. W lini
<action-button-activates>false</action-button-activates>
wartość false zamieniasz na true.
4.Robisz master reset (wystarczy na ustawienia) i pod środkowym masz znowu skróty a pod górnym joy'em masz walkmana ^^
Sprawdzone na cid 49 R1CA021
Ja też jestem abonentem ery i miałem ten problem.
Można to usunąc zmieniając tylko soft na tz."czysty" czyli bez żadnych ikonek i innych badziewi od operatora.
rawilson
27-07-2007, 11:30
MTK no mi chodziło o babranie w sofcie.... co i tak powoduje utrate gwarancji... A tak najlepiej to moim zdaniem iść do ERY niech zablokują NETA i tyle... I skomentuje to jeszcze tak.... Takie rzeczy to tylko w ERZE :devil:
Heh ... nie mogę pojąć co im to daje (erze) skoro nie chcą usunąć brandingu bez utraty gwarancji (nawet odpłatnie) a pójdziesz i za darmo ci ten omnix wyłączą ... Klient w erze ma telefon pozbawiony oryginalnych funkcji ... ani era ani on nie ma z tego rzadnych korzyści ... Era stinks
ci ten omnix wyłączą ...
nie ominix tylko cały dostęp do neta i raczej nikt się na to nie garnie... Korzystam z neta raz na 2 lata ale jednak korzystam i wole mieć go pod ręką. Więc wcale nie jest to dla niech takie bez sensu.
Era stinks
Oooo, taak.
Ci debile z ery robią tak ze wszystkimi komami :) ERA DLA FRAJERA!!! Ja zerwałem umowę i przeszedłem do Orange :)