View Full Version : k800i - tryb oszczędny
overcome
25-12-2006, 20:49
Mam problem, poniewaz tak jak w poprzednich SE mozna było wylaczyc tryb oszczedny tak teraz za kazdym razem kiedy chociaz chwile nie uzywam mojego k800, wylacza mi sie ekranik wchodząc w tryb oszczedny i jedyne ustawienia dotyczace tego ktore znalazlem polegaja na tym czy ma byc wyswietlany zegarek w tym trybie czy nie. pomocy;)
z tego co ja sie orientuje to ten tryb polega na tym ze niemozesz miec polaczenia z paroma urzadzeniami przez BT, tylko z jednym
ale niech to jeszcze ktos potwierdzi :)
o przepraszam cie... napialem ci to co wiem o k750i
overcome
26-12-2006, 10:18
wogole chyba cos nie na temat powiedziałeś, ja sie pytam jak wyłączyć to że po chwili nie uzywania telefonu wylacza mi wyświetlacz i ew. (mam to w opcjach) moge mieć tam zegarek lub nie.
the bill
26-12-2006, 13:37
Mam problem, poniewaz tak jak w poprzednich SE mozna było wylaczyc tryb oszczedny tak teraz za kazdym razem kiedy chociaz chwile nie uzywam mojego k800, wylacza mi sie ekranik wchodząc w tryb oszczedny i jedyne ustawienia dotyczace tego ktore znalazlem polegaja na tym czy ma byc wyswietlany zegarek w tym trybie czy nie. pomocy;)
ale ja nie widze żadnego przedstawionego w tym temacie problemu, i tak jak napisał ruti tryb oszczedny dotyczy ustawień fona, czy ma on sie łączyć za pomocą bluetootha z jednym urządzeniem, czy z kilkoma.
ja sie pytam jak wyłączyć to że po chwili nie uzywania telefonu wylacza mi wyświetlacz
tego to już niezrozumiałem, a domyślać sie tylko mogę, że wygaszacz ci sie jednak włącza. po kilkinastu sekundach nieuzywania fona włącza sie sie wygaszacz i możesz ustawić czy wygaszacz ma używać jakiś obrazek/animacje czy też ma być odrazu czarny ekran
jedyne ustawienia dotyczace tego ktore znalazlem polegaja na tym czy ma byc wyswietlany zegarek w tym trybie czy nie
ustawienia są takie same jak w K750 - czy w trybie wygaszenia ma pojawić sie godzina czy nie.
o innych ustawieniach na temat wygaszacza nic mi nie wiadomo, i nie wydaje mi sie, aby były one aż tak mocno uciążliwe - co w tym złego, że jest oprogramowanie umożliwiające nam na dłuższe korzystanie z baretii?
overcome
26-12-2006, 15:05
właśnie dlatego lepiej jak odpisują na posty ludzie którzy znają ten telefon a nie dowolny inny SE. Jest opcja: "Zegar trybu uśpienia" - dotycząca tego czy pokazywać zegarek czy nie w trybie uśpienia. nie ma natomiast opcji wyłączającej tryb uśpienia, czyli czarny ekran kiedy nie używamy telefonu.
Co w tym złego? to że włącza sie on po 20 sec i troche mnie to irytuje bo mam tak jakby 2 blokady klawiatury. Dlatego pytanie kieruje do kogos kto zna TEN telefon bo w poprzednich SE mozna było w ustawieniach wyświetlacza wylaczyc tryb oszczedny.
the bill
26-12-2006, 15:51
mam tak jakby 2 blokady klawiatury
ja wyłączyłe automatyczną blokade klawiatury - jeden klawisz i wygaszacz na drzewo :wink:
gdy wkładam fona do kieszeni, blokuje telefon z klawiatury.
Dlatego pytanie kieruje do kogos kto zna TEN telefon bo w poprzednich SE mozna było w ustawieniach wyświetlacza wylaczyc tryb oszczedny.
znam ten telefon [bo go używam] i już w modelu K750 pod pojęciem "tryb oszczędny" umiejscowione jest połączenie sie z dwoma urządzeniami bluetooth czy też z jednym - to określenie nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem.