emf
27-12-2006, 22:15
W co drugim poście przewija się rozpacz niektórych, że nie mogą zrobić zdjęcia w najwyższej rozdzielczości z zoomem cyfrowym 4-krotnym.
Więc ja zapytam po jaką cholerę Wam, ten zoom????????
Nurtuje mnie to bo dla mnie, jak i zapewne wielu osób, które wiedzą jak zoom cyfrowy potrafi spaskudzić zdjęcie jest on ZBĘDNY!!!!!
Czy próbowaliście zdjęcie robione z zoomem cyfrowym obejrzeć na komputerze???
Czy próbowaliście przeczytać jeśli nie opinie na forach fotograficznych, to chociaż instrukcję swojego aparatu cyfrowego??
Jeśli nie to Wam podpowiem:
ŻADEN, powtarzam ŻADEN producent w swojej instrukcji NIE ZALECA stosowania zoomu cyfrowego ponieważ zniekształca on zdjęcie.
Jeśli w aparacie jest napisane, że ma zoom cyfrowy 300.000 to po zrobieniu takiego zdjęcia twarz Waszego dziecka, żony, kolegi, koleżanki będzie jednym WIELKIM kwadratem!!!!!
Jednym WIELKIM zaj...tym pixelem.
Czy to tak ciężko pojąć?????
:wall:
Więc ja zapytam po jaką cholerę Wam, ten zoom????????
Nurtuje mnie to bo dla mnie, jak i zapewne wielu osób, które wiedzą jak zoom cyfrowy potrafi spaskudzić zdjęcie jest on ZBĘDNY!!!!!
Czy próbowaliście zdjęcie robione z zoomem cyfrowym obejrzeć na komputerze???
Czy próbowaliście przeczytać jeśli nie opinie na forach fotograficznych, to chociaż instrukcję swojego aparatu cyfrowego??
Jeśli nie to Wam podpowiem:
ŻADEN, powtarzam ŻADEN producent w swojej instrukcji NIE ZALECA stosowania zoomu cyfrowego ponieważ zniekształca on zdjęcie.
Jeśli w aparacie jest napisane, że ma zoom cyfrowy 300.000 to po zrobieniu takiego zdjęcia twarz Waszego dziecka, żony, kolegi, koleżanki będzie jednym WIELKIM kwadratem!!!!!
Jednym WIELKIM zaj...tym pixelem.
Czy to tak ciężko pojąć?????
:wall: