View Full Version : Bluetooth nie działa
Miszczuniu
28-12-2006, 13:20
Panowie mam problem.
Nie działa mi bluetooth w mojej se k750i.
Jak włączam to pisze że włączony a jak chce wysłać to wyskakuje komunikat z tekstem,że anulowano :/
Widoczność włączam wszystko i nic,co jest grane?
the bill
28-12-2006, 13:39
a gdzie wysyłasz?
na drugim urządzeniu masz włączonego bluetooth'a?
oba urządzenia masz sparowane?
za mało informacji podałeś - opisz całą procedure wysyłania pliku.
Miszczuniu
28-12-2006, 13:42
Tak,mam włączony swój bluetooth i bluetooth innego tel.k700 i nokie 6103 /czy jakiś/.
Tak jakby w ogóle mój tel nie był wykryty.
k700 wysyłała plik przez bluetooth nokia łapie a mój w ogóle nie reaguje.
the bill
28-12-2006, 13:47
w zakładce "bluetoth" wcisnij "wyszukaj nowe urządzenia" - wskaż nowy sprzęt - powinno pomóc
ps - masz to opisane w instrukcji :wink:
Miszczuniu
28-12-2006, 13:48
Ok spróbuje.
Dzięki.
Nie mam instrukcji bo kupiłem używany.
edit:mam jeszcze jedno pytanie - są sposoby by rozpoznać że tel nie był kradziony?
the bill
28-12-2006, 13:53
w sprawie instrukcji do K750i zajrzyj TU (http://se-center.info/viewtopic.php?t=2644&highlight=instrukcja) :wink:
Miszczuniu
28-12-2006, 15:51
Nie działa :/
The Bill włączam to bluetooth i pisze że włączone a tak jakby w ogóle sie nie włączało,bo nie można później wyłączyć ani na ekranie nie ma ikonki że działa bluetooth :/ Co jest grane?
the bill
28-12-2006, 16:16
po włączeniu bluetooth'a, obok wskażnika zasięgu nie pojawiła ci sie ikona od bluetooth'a? :shock:
po włączeniu, wykonaj kroki, jakbyś chciał wyłączyć bluetooth'a i zobacz, czy jest opcja "wyłącz" czy "włącz".
czy fon był kradziony - ja, jaki znam, to sprawdź nr IMEI [wyświetli ci sie na wyświetlaczu], spisz go, porównaj z nr IMEI pod baterią [musi być taki sam - logiczne] - jeśli masz pudełko, to na pudełku powinien byc tez nr IMEI.
Miszczuniu
28-12-2006, 17:15
No o to chodzi że po włączeniu nie ma ikonki.
A jak włącze to nie można wyłączyć tylko cały czas włącz,tak jakby sam się wyłączał od razu po włączeniu :evil:
I jak sprawdzić jaki się ma IMEI??????
weź coś takiego >*<<*<* i wyswietla ci różne opcje wybierasz info o usługach-->konfiguracja i tam masz
< > to są kierunk i w którym bierzesz joyem
the bill
28-12-2006, 22:02
*#06# - sprawdzenie nr IMEI :wink:
Miszczuniu
28-12-2006, 22:25
A nie wiecie co jest grane z tym bluetoothem :(
Wpieprzyłem się bo kupiłem na targu tel za 600,nie mam żadnej instrukcji,opakowania,nic tylko ładowara i spieprzony tel,nawet nie wiem czy nie kradziony,bez gwarancji,nic :?
EDIT:Jeszcze jedno - orientujecie się może czy jest to do zrobienia w serwisie i ile może to kosztowac?
2.To samo z rekonstrukcją joya/ile może kosztowac/?
Miszczuniu spróbuj tak:
Włączasz urządzenie odbiorcze np. inny fon.
Wchodzisz w obojętnie jaki, dowolny plik i wciskasz wyślij za pomocą bluetooth.
Jeśli Twój fon nie znajdzie tamtego urządzenia odbiorczego tzn. że faktycznie jest coś nie tak.
Szczerza mówiąc pierwszy raz słyszę o awarii samego bluetootha :roll:
W innych fonach jest czasami sygnalizator włączonego "błękitnego kła" np. w T68i miga błękitna dioda ale w K750i tego nie zauważyłem.