PDA

View Full Version : tło wskaźnika zasięgu.

astonejro
29-12-2006, 10:13
Witam, wlasnie zmienilem sobie mojego softa z k750i(cid49) na w800i i teraz przy wskaźniku zasiegu jest takie niebieskie tło. Wiem ze mialem takie z softem o k750i jak sciagalem mmsy albo laczylem sie przez gprs a teraz jest caly czas, wiem ze gdzies to sie wylacza na 100% ale nie wiem gdzie poniewaz robilem to raz i dawno. Help! :cry:

the bill
29-12-2006, 10:20
nie jest to niebieskie tło, tylko trójkąt niebieski nad wskaźnikiem zasięgu. jeśli trójkąt nie jest niebieski, to znaczy, że aktualnie nie znajdujesz sie w zasięgu GPRS - jeśli jest niebieski, to masz zasięg GPRS. jak to wyłączyć? masz to opisane w instrukcji :wink:

astonejro
29-12-2006, 11:52
Nie widze w instrtukcji ;/ nie mogles napisac gdzie to sie wylacza? Jesli pytam sie gdzie to zakladaj ze juz szukalem w instrukcji i w opcjach.

the bill
29-12-2006, 13:30
nie mogles napisac gdzie to sie wylacza?
zasadniczo mogłem :wink:
Jesli pytam sie gdzie to zakladaj ze juz szukalem w instrukcji i w opcjach
nie napisałeś, że już szukałeś w instrukcji [teraz to wiem]. większość userów na łatwizne i woli założyć temat niż samemu poszukać, wobec czego przepraszam :wink:

poniżej podaje ci kroki, wg których wyłączysz wskażnik zasięgu GPRS [korzystam z K800, ale oprogramowanie jest podobne, więc wydaje mi sie, że uda ci sie]:

--> MENU
----> Ustawienia - zakładka [Łączność]
------> Transmisja danych
--------> Usługa preferowana
------------ [ ] Transmisja GPRS i GSM
------------ [x] Tylko GSM

astonejro
29-12-2006, 20:09
Done. Dzieks. Czytam teraz juz 3raz instrukcje i chyba tego tam nie ma napisanego ;]

the bill
29-12-2006, 20:26
ale usunełeś ten wskaźnik, czy nie? :shock:

astonejro
29-12-2006, 23:04
tia :) ale napisales ze jest w instrukcji a nie ma :P

Fero
29-12-2006, 23:10
Ciesz się ze Ci poradził i nie musiałeś szukać ;)

Temat rozwiązany - uważam za zamknięty :)