PDA

View Full Version : Proszę o pomoc w sprawie modyfikowania telefonu

Pirek5
08-01-2007, 20:48
Kurcze jestem naprawde zielony w sprawach telefonów, więc proszę o wyrozumiałość... Dzięki programowi davinci wiem że mam cid 49 red. Czytałem naprawdę wiele tematów na tym forum związanych z modyfikowaniem ustwien, tyle że w większości ją robione FAR'em, a gdzieś czytałem, że gdy się ma ten cid 49 to nie mozna z niego korzystac. Nie wiem czy jest to dalej aktualne, bo jak pisałem kompletnie nie znam się na tym. Moje pytanie brzmi: Jak wyłączyć dźwięk aparatu. Zaznaczam że czytałem temat z tym związany, ale nie znalazłem tam konkretnej odpowiedzi. Proszę o wytłumaczenie krok po kroku, jakim programem, i w jaki sposób. Proszę o uprzejmość i nie wyzywanie mnie od kretynów, debili itp. Przepraszam jeżeli ten temat zostanie uznany za spam, ale ja naprawde potrzebuje tylko jednej odpowiedzi i nie wiem w którym temacie mogłem zamieścić to pytanie.

oilone
09-01-2007, 10:34
:arrow: http://se-center.info/viewtopic.php?t=1217&start=45

Pirek5
09-01-2007, 16:03
Dobra dzięki za odpowiedź, co to znaczy "box serwisowy". Mam iść do serwisu, przedstawić problem i oni wgrają jakiś soft, tak? On już nie będzie miał nic wspólnego z erą, więc moje drugie pytanie, czy po wgraniu tego softa bedzie trzeba jeszcze coś robić, czy już wszystko będzie działało (chodzi mi o ustawienia związane z siecią, np wysyłanie smsów, połączenie z siecią itp.)?

oilone
09-01-2007, 16:06
Mając box nie trzeba nawet softu zmieniać. Kupować się tego nie opłaca bo sporo kosztuje, jeśli Cię to tak bardzo denerwuje to przedstaw swój problem serwisantowi, a on niech Ci przedstawi koszt tego przedsięwzięcia.

Pirek5
09-01-2007, 18:55
Ok, dzięki za pomoc. Tak więc w najbliższym czasie przejdę się do jakiegoś serwisu, skoro za free się tego zrobić nie da...