View Full Version : Problem z blutem !!
Kupiłem orginalny zestaw słuchawkowy na bluta i fon nie chce jej wykryć.Miał ktoś taki przypadek ?może jeszcze jakieś ustawienia są w fonie o których nie wiem ?
piotrekgsm
11-01-2007, 21:32
a może problem nie tkwi w telefonie tylko w słuchawce , wiesz jak się włącza, ewentualnie resetuje słuchawke??
the bill
11-01-2007, 22:29
fon nie chce jej wykryć
a sparowałeś słuchawke z telefonem? :>
fon nie chce jej wykryć
a sparowałeś słuchawke z telefonem? :>
a o co chodzi??:>
bo mam tez sluchawke na bluta ale nie moze jej wykryc... jak wlacze sluchawke to miga co chwile zielona dioda, wiec chyba dziala:P
the bill
13-01-2007, 01:05
a o co chodzi??
parowanie, przypisanie w tym przypadku słuchawki bluetooch do telefonu :lol:
kojejny problem - dlaczego nie zaczynacie czytać instrukcji obsługi? :roll:
wiem, że najłatwiej wziąść fona do reki i wszystko jest cool :wink:
w tej instrukcji jest opisane jak i co [w instrukcji do bluetooth'a napewno też masz opisane] :>
nie będe opisywać "krok po kroku" jak to sie robi bo musiał bym przepisać całe zagdanienie występujące w tej instrukcji :mrgreen:
gdyby kusiło cie odpisanie, że nie masz instrukcji, uzyj opcji "SZUKAJ", a znajdziesz instrukcje do K750i :wink:
wlasnie czytalem instrukcje i tam za bardzo nie bylo duzo informacji... :roll:
tylko zeby sprawdzac jakies tam hasla od sluchawki telefonu, zeby posprawdzac czy urzadzenie wlaczone i jeszcze jakies tam pierdoly...:/ i za cholere nie chce wykryc mi tej sluchawki... :roll:
the bill
13-01-2007, 11:08
pierwsza rzecz - parowanie słuchawki z telefonem.
nie wiem jaką słuchawke masz, ale w instrukcji masz opisane w jaki sposób [najczęściej za naciśnieciem i przytrzymaniu dwuch przycisków] uruchamiasz wyszukiwanie przez słuchawke urządzenia do którego ma być przypisana.
następnie w telefonie [wg instrukcji] następuje wwyszukanie urządzenia.
robisz akceptacji poprzez wpisania hasła od słuchawki bluetooth i zasadniczo gotowe.
aby wszystko działało, musisz mieć w telefonie włączonego bluetooth'a. po włączeniu słuchawki, telefon powinien automatycznie sie znią połączyć.
powinien, chociaż w zależności od słuchawki, niektóre mają to do siebie, że musisz przez fona wykonać pewne ruchy w menu i połączyć sie z nią
wielkie dzieki!!:]
dziala!! naprowadziles mnie tym, ze trzeba przytrzymac 2 przyciski na sluchawce:] i jak przytrzymalem dluuugo + i - od glosnosci zaczela mrugac czerwona dioda i wtedy telefon wykryl sluchawke odrazu!!:D
wielkie dzieki jeszcze raz;)
the bill
13-01-2007, 15:17
prosze :wink:
może bym prędzej coś podpowiedział, ale nic nie napisałeś jaki masz model i jakiej firmy słuchawke
najważniejsze że działa - miłej zabawy :faja:
prosze :wink:
może bym prędzej coś podpowiedział, ale nic nie napisałeś jaki masz model i jakiej firmy słuchawke
najważniejsze że działa - miłej zabawy :faja:
a zebym ja sam wiedial co to za sluchawka:P pewnego dnia znalazlem ja w korytarzyku:P prawdopodobnie jest od K700 mojego brata:]