PDA

View Full Version : Karta pamięci - kopiowanie na kompa i te sprawy

eighthzone
12-01-2007, 21:59
Dobra opisze mój problem bo nie mogłem znależć rozwiązania na forum chociaż moze jest tylko kiepsko szukałem

Otóż gdy nacisne przycisk głośności to pokazuje mi staty zarówno pamieci tel jak i karty. Kiedy podłacze tel pod kompa i nacisne ten przycisk to znikają mi staty pamieci karty, powiem więcej, komputter nie wykrywa, ze w telefonie w ogóle jest karta. Problem rozwiązuje otwierając zaślepke od karty i dociskając ją, wtedy ją czyta ale musze przed tym zresetować kompa.... strasznie denerwujace - sami przyznacie... Jest jeszcze jedna sprawa, gdy nagrywam filmiki to zapisuje mi sie na karcie pamieci ale gdy chce je zgrac na kompa to nawet owe dociskanie karty nie pomaga Muszę najpierw zgrać filmik na telefon a dopiero pozniej na kompa co jest uciążliwe bo czasem nie mam tyle wolnej pamieci na telefonie... ktoś ma podobny problem albo zna jego rozwiązanie? Telefon jest w sumie nowy, mam go dopiero jakieś 3 tygodnie, karta też jest nowa, tzn oryginalna jaką dostałem z telefonem --> 64mb. Czy kupno nowej karty rozwiąze proble czy może to jest jakaś wada telefonu?!
Proszę o pomoc bo nikt z moich kumpli nie czai o co w tym wszystkim chodzi a mnie to doprowadza do białej gorączki

maciejka1990
12-01-2007, 22:09
Co do "strat pamięci" to ja to rozumiem tak, że tel pokazuje Ci mniej wolnej niz jest w rzeczywistości. Ja mam tak, ze jak nacisne przycisk glosnosci, to pokazuje mi, że mam na karcie 900 Mb wolnych. Natomiast jeśli sprawdze to przez menu--->menedżer plików--->więcej--->status pamięci, to jest info, że na karcie jest 880 Mb wolnego miejsca. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

eighthzone
12-01-2007, 22:15
Źle mnie zrozumiałeś :) nie chodzi mi o "straty" a o "staty"... czyli inaczej status telefonu czy karty (czyt. info)
Pozdro

maciejka1990
12-01-2007, 22:19
Aaa....spoko :D Ale i tak chyba napisalem na temat:D

the bill
13-01-2007, 01:21
Kiedy podłacze tel pod kompa i nacisne ten przycisk to znikają mi staty pamieci karty, powiem więcej, komputter nie wykrywa, ze w telefonie w ogóle jest karta
po podłaczeniu telefonu do PC'ta, wchodząc w karte z poziomu telefonu. nie zobaczysz co masz na karcie zapiasane i [musisz odłaczyć kabel USB]

Czy kupno nowej karty rozwiąze proble czy może to jest jakaś wada telefonu?!
najpierw pożycz może od kogoś inną karte, i zobacz, czy probem jest podobny - może sie okazać, że z telefonem masz coś nie tak :/

mastertylus
13-01-2007, 09:29
Po podłączeniu do komputera przez USB, karta pamięci jest widoczna jako przenośny dysk w panelu sterowania... I z tamtąd masz dostęp do karty.

eighthzone
14-01-2007, 00:59
ok wszystko dziala jak powinno, dzieki za pomoc. uważam, że temat można zamknąć :wink:

JackPL
20-01-2007, 20:20
mastertylus a mógłbyś to trochę bardziej sprecyzować. Nie wiem gdzie dokładnie mam szukać tego w panelu sterowania

Solin
20-01-2007, 20:35
Kartę pamięci widać jak wejdziesz w "Mój komputer".

JackPL
20-01-2007, 20:40
Dobra, spoko jest. Teraz już można zamknąć temat, bo już raczej wszystko zostało wyjaśnione

fastman815
22-01-2007, 00:49
tylko powiedzcie mi czy idzie wejsc na karte pamięci w telefonie, na kompie tak, ale w tel?