PDA

View Full Version : wylaczenie internetu w telefonie

mendrek
13-01-2007, 12:53
witam mam problem kupilem se w erze i chcialbym wylaczyc jakas internet w telefonie bo to mi nie jest potzrebne wapa i reszte tez nie wysylam nigdzie mms i nie chce wchodzic do internetu. stracilem przesz nieuwage 40 zl . internet mi tyle pieniedzy wcial . moze pomozecie mi jak mozna ten i9nternet wylaczyc pomózcie bo mnie zaczyna irytowac on
]

the bill
13-01-2007, 13:01
poszukaj w necie informacji jak skonfigurować GPRS z użyciem "ślepego" profilu - jakieś dane konfiguracyjne wyssane z palca. wtedy ustawiasz stworzony profil jako domyślny dla połączeń GPRS, przypadkowe łączenie sie przeglądarki, błędna konfiguracja - brak połączenia :wink:

marko180
13-01-2007, 13:14
co za problem
tworzysz sobie nowy profil internetowy, wpisujesz nieprawdziwe dane i jest git :)
jak juz stworzysz taki profil możesz go usunąć i przy np wcisnieciu przycisku laczenia z netem tel bedzie chcial abys wybral profil :)

mendrek
13-01-2007, 13:22
dzoekuje dziekuje uklony jescze raz dziekiiiiii

ej nie wiecie moze czemu mi kase wciaz zabiera mam na abonament i takie cos jak sprawdzanie konta zrana mialem 7 zl a o godzinie 14 mam juz 25 zl na minusie nie wiem co jest moze pomozecie szybko i co mam z tym zrobic

killer188
13-01-2007, 16:56
ja zrobilem inaczej poprostu usunalem wszystkie konta ktore sloza do laczenia sie z internetem bylo ich tam chyba 5 lub 6 zostawilem tylko jedno od MMS i teraz kiedy wcisne guzik do laczenia sie z internetem wysakuje mi komunikat ze nie moze sie polaczyc a jak zostawilem ta jedna funkcje od MMS to MMS moge odbierac a internet mi sie nie laczy

a zeby go wylaczyc zrob tak:

w opcjach masz funkcje komunikacja danych w tej komunikacji usun wszystkie profile wap i zobacz czy nadal ci sie laczy
ja usunalem prawie wszystkie zostawilem tylko jednego od MMS abym mogl je odbierac

a jezeli bedziech chcial kiedys wlaczyc internet wystarczy ze przywrocisz ustawienia fabryczne i internet znowu bedzie dzialal

marko180
13-01-2007, 18:45
mendrek
dziwna sprawa, najlepiej skocz do salonu ery, albo zadzwoń do biura obsługi klienta

flawn
13-01-2007, 19:09
Ja po prostu wyłączyłem komendą 'krótkim kodem' gprs (po prostu operator wyłącza możliwość korzystania) i problem z głowy tyle, że ja mam simplusa.