PDA

View Full Version : Problem z telefonem mojego kolegi

d_singe
16-01-2007, 15:29
Siemka mam problem z kolegi telefonem (k750i) :cry: :cry:

Wiedz kolega poprosił mnie abym mu kupił telefon na allegro(oczywiście jego była kasa :wink: ) no i kupiłem mu ten telefon(z ściągniętym simlockem), przyszedł po 2 dniach oczywiście nie mogłem się oprzeć żeby się nim nie pobawić :D gdy ja go miałem w rękach to wszystko działało (aparat i te inne bajery 8) ), ale gdy mu go przekazałem koledze to nie działał u niego aparat (tzn. wchodzi w menu-->aparat naciska na niego i się po 2s. wyłancza aparat i przechodzi do menu)
Dziś poprosił mnie żebym mu wgrał software z stronki SE, ale gdy mi dał to "włożyłem go do kieszeni w kurtce" no ale niestety nie trafiłem w kieszeń i siekną w glazurę, teraz gdy chce go włączyć to wyświetlacz cały czas zapala się i gaśnie i tak w kółko :( :( :( :( :( czy można jeszcze to jakoś naprawić :?: dodam, ze bateria jest już prawie wyczerpana może to z tego powodu :roll: proszę niech ktoś odp.

DDR!
16-01-2007, 15:38
ze bateria jest już prawie wyczerpana może to z tego powodu
Zapewne tak bo moj upadl juz pare razy z duzej wysokosci i nic mu sie nie stalo.. A jak baretia jest wyczerpana to tak sie wlasnie dzieje zaswieca sie i gasnie.. Soft powinien rozwiazac problem z aparatem.. Chociaz nie znam sie zabardzo na tych sprawach.. Jakie to szczescie ze mam jeszcze 20miesiecy gwarancji..(Tak to jest ja kupuje sie cos na allegro z niewadomego zrodla :( )

d_singe
16-01-2007, 15:45
aha a jak go bede ładować to dziad będzie mi cały czas mrugać czy jak ?? bo ja jeszcze nie proobowałem bo jakoś sie boje T_T aaaa i tel ma gwarancje wiedz jest z pewnego zródła
acha
i jeszcze jedna moja mysl bo mnie neka
wiedz moj kolega ma abonament jeszcze w plusie gsm, ale tel był chyba z orange (bo ma naklejkę), i nie wiem czy przyjmą w plusie żeby do serwisy wysłać :roll: jakby coś się działo

truciak
16-01-2007, 16:31
jak zaplacisz za naprawe to ci pewnie i tak zrobia bezwzgledu z jakiej sieci jest ;]

d_singe
16-01-2007, 16:56
Kurdę telefon się ładuje ale cały czas mruga ten wyświetlacz :cry:
Błagam niech ktoś mi powie co zrobić ??, ja jednak myślę ze to moja wina jest z tym wyświetlaczem, może wgranie softa coś pomoże jak myśli ciecie :|

d_singe
16-01-2007, 17:53
aaa skoro mówi DDR! ze tez tak ma to jaka jest to wada mechaniczna czy z software i czy można do serwisu dać żeby to zrobili oczywiście za darmo

d_singe
16-01-2007, 20:06
halooooo

the bill
16-01-2007, 20:29
jeśli nikt jeszcze tobie nie odpowiedział, to widac nie zna nikt odpowiedzi -
czekaj cierpliwie aż ktoś ci odpowie
i nie pisz posta pod postem, bo za to grozi ci ostrzeżenie, a w konsekwencji odpoczynek od forum na pare dni :wink:

am-fa
17-01-2007, 00:41
Wyłącza się aparat foto (wraca do głównego menu):

+ możliwy brak dostępnej pamięci
+ możliwa rozładowana bateria
+ skoro u Ciebie wszystko działało - kwestię softu wykluczam

Mruga wyświetlacz, nie chce się włączyć:

+ zanim cokolwiek zrobisz, zrestartuj telefon, jeśli nie da rady normalnie - wyjmij baterię
+ włącz telefon, jeśli nadal mruga, wyłącz (tak, jak poprzednim razem), wyłączony podłącz na ładowanie

Jeśli nadal nie działa, może faktycznie coś się się spierniczyło przy upadku (co wydaje mi się mało prawdopodobne).

Innych pomysłów brak.

emf
17-01-2007, 23:27
(Tak to jest ja kupuje sie cos na allegro z niewadomego zrodla Sad )

Dokładnie.
Nie pomogę Ci w kwestii technicznej natomiast doradzę na przyszłość nie stosować "techniki" często stosowanej u Polaków.
Kupują taniej (śmiesznie taniej np. o 50-100zł) a w zamian zamiast oryginalnego NOWEGO telefonu z gwarancją producenta, otrzymują bubel, który przyjechał z Anglii, Irlandii etc.
Czy nikogo z Was nie dziwi fakt, że skoro, jak zapewniają sprzedawcy są to telefony nowe, nie posiadają na nie gwarancji??
Przecież teraz kupując sprzęt obojętnie w jakim kraju UE możesz go oddać do serwisu w innym kraju UE bez problemu.
Później ta pseudo oszczędność, odbija się czkawką w postaci wydanej dużej gotówki na naprawę!!

Memphis67
18-01-2007, 03:20
pociesze cie ...

Ładnego bigosu narobiłeś koledze RISPEKT ;D