PDA

View Full Version : Robienie zdjec innym przyciskiem ?

kostrzak
16-01-2007, 17:55
Witam :P Sorry za temat ,ale jak dostane odpowiedz to nawet nie bede dziekowal zeby szybko spadl :P Moje pytanie jest krotkie i proste. Czy jest mozliwosc w k750i zrobienia zdjecia wciskajac inny przycisk niz ten z boku ? Troche denerwuje mnie ze ten przycisk jest w tak glupi miejscu :/ powinni go zamienic z przyciskiem przyblizania i oddalania, ale cuż :/ Nie wygodnie robi sie zdjecia pionowo jedna reka :/ Lipa

markonix
16-01-2007, 18:05
ale ten telefon robi zdjecia trzymajac poziomo..
raczej nie mozesz innym bo ten obsluguje focusa (przyciskasz do polowy) i raczej inny nie ma takiej mozliwosci

the bill
16-01-2007, 18:08
czyżbyś był leworęczny? :>
osobiście już ie pamiętam, ale w K800 moge fotki strzelać jeszcze naciskając centralnie joystic - sprawdź to u siebie, w końcu to podobne telefony :wink:

19poludnik
16-01-2007, 19:42
naciskałem wszystkie i nie zrobilem zdjecia :P
a jesli chodzi o wygode to zdjecia sie robi tak samo jak zwyklym aparatem jedynie ten przycisk przeszkadza (tzn mnie) przeszkadza ;p
w pisaniu smsów bo go naciskam caly czas trzymając tela i wtedy litery przeskakują :ble:

flawn
16-01-2007, 19:45
Teraz sobie zdałem własnie sprawę, że K750i jest anty-mańkutem :P bo klawisz aparatu w sumie można tylko prawą ręką obsługiwać.

P.S. Przed chwilą sprawdziłem - w K750i joyem ani żadnym innym oprócz cyfer (nie sprawdziłem ich) się nie da...

AlaN
16-01-2007, 20:02
Eeee... tam, Panowie, czepiacie się szczegułów. Przy takim rozumowaniu, wszystkie aparaty fotograficzne też sa "anty-leworęczne" bo jak zyję, nie widziałem aparatu ze spustem z lewej strony. A przecież leworęczni też robią zdjęcia, co nie? I jakoś nie mają kłopotu. Aparat w SE jest zbudowany wg. ogólno przyjętych norm robienia aparatów.
A przycisk jest tylko ten. Nie da się go zamienić - jak ktos wyżej pisał, K750i ma autofocus a ten WYMAGA przycisku dwu-stanowego.

kostrzak
16-01-2007, 20:14
Nie jestem leworeczny ,ale i tak zeby zrobic zdjecie pionowo trzeba sie troche nagimnastykować :P Wiem ,ze sie robi zdjecia pionow jak aparatem ,ale wole jednak pionowo z dwoch powodow 1. Jest to mniejszy lans :P , 2. latwiej sie domyslic ze ktos ci robi zdjecie jak trzyma aparat poziomo (chociaz moze nie kazdy zwraca na to uwage).Chyba zaden program tutaj nie pomoze i bede musial sie przyzwyczaic. Jednak nie jest to dla mnie tak duzy problem jak cichy glos telefonu ,czy dziwny joystick :P

aragoorn
16-01-2007, 20:38
nie ma takiej mozliwosci

AlaN
16-01-2007, 20:43
ad1. "lens" <--- ????

latwiej sie domyslic ze ktos ci robi zdjecie
Hehehe, dobre, chyba raczej chciałeś powiediec odwrotnie, że KTOŚ się domyśli jak TY mu robisz zdjęcie :D . Jak będziesz chciał zrobić fotkę, to ukryj telefon w dłoni i przez szparkę między palcami zrób zdjęcie. Działa (sprawdzone ;) )

PS: szykujesz się już na plażę latem, fotografować ładne biusty? :devil:

kostrzak
16-01-2007, 21:09
ad1. "lens" <--- ?? nie :) lans

Hehehe, dobre, chyba raczej chciałeś powiediec odwrotnie, że KTOŚ się domyśli jak TY mu robisz zdjęcie - ot mi chodzilo ,wiec latwiej sie domyslic ze ktos(np ja) ci robi zdjecie.

Jak będziesz chciał zrobić fotkę, to ukryj telefon w dłoni i przez szparkę między palcami zrób zdjęcie. Działa (sprawdzone )

potrenuje

PS: szykujesz się już na plażę latem, fotografować ładne biusty?

też :devil:

19poludnik
17-01-2007, 14:18
Odnosnie robienia zdjęc pionowych....
Ten telefon jest tak skonstrulowany ze robi sie zdjecia poziomo i tylko tak a jesli chce sie miec fotke w pozycji pionowej to jest
funkcja w telefonie do obracania foty własnie po to zeby sie nie gimnastykowac i nie robic zdjec trzymając w pionie tela

p0zdr0

Wieczko
17-01-2007, 15:56
sorki za off topa ale gdzie jest ta funkcja do okręcania fotki ?? :?:

19poludnik
17-01-2007, 17:36
jak sie wchodzi do Mnedzera plików--->Zdjęcia--->Zdjęcia z aparatu
wtedy pod lewym przyciskiem jest opcja POZIOMO albo w PhotoDJ™ jest "obróć"

kostrzak
17-01-2007, 20:16
Nie chodzi mi o to zeby miec pionowo zdjecia tylko robic zdjecia pionowo :P

AlaN
17-01-2007, 20:21
Ja robię - jeśli muszę - pionowe zdjęcie tak jak ekran, czyli trzymam telefon w pionie a nie w poziomie (jak należy). Wówczas przy przeglądaniu zdjęć z opcją 'Poziomo' fotki robione w pionie są wyświetlane na pełnym ekranie (trzeba tylko obrócić tel o 90 stopni) a nie z poobcinanymi bokami, jak to ma miejsce po wybraniu opcji PhotoDJ>Obróć.
Jednym słowem: zdjęcia poziome - telefon poziomo, zdjęcia pionowe - telefon pionowo (uwzględniając niewygodne położenie wówczas przycisku). Ale wówczas oglądamy zdjęcia jako "Poziomo" i mamy wszystkie na full screen :)

19poludnik
17-01-2007, 20:44
hyhyhy sie troche zamieszalo z tymi poziomymi i pionowymi :P