View Full Version : Poczta g³osowa
Przegl±da³am forum ale tego tematu nie zlooka³am wiêc o¶mielam siê za³o¿yæ nowy a w nim pytam krótko jak samemu wy³±czyæ pocztê g³osow±???? :roll:
My¶la³am, ¿e zdo³am sama jako¶ j± wy³±czyæ, tel mam w Erze
:!:
Pocztê g³osow± wy³±czasz u operatora a nie w telefonie. "Sekretarka" jest na serwerze a nie w aparacie :) . Zajrzyj na strony swojego operatora; tam jest napewno opisane jak wy³±czyæ/w³±czyæ.
W Plusie - prepaid "Sami-Swoi" - trzeba "wykrêciæ" numer:
W³±czenie - *122*11#
WY³±czenie - *122*00#
Robi siê to samemu - za free.
Podaj u kogo masz telefon (dostawca) to kto¶ pomo¿e.
the bill
16-01-2007, 20:25
Podaj u kogo masz telefon (dostawca) to kto¶ pomo¿e.
tel mam w Erze
:/
Pocztê g³osow± wy³±czasz u operatora a nie w telefonie.
¶miem sie sprzeciwiæ :>
z poziomu telefonu te¿ nie mog³em wy³aczyæ poczty, lecz zadzwoni³em do operatora [orange] i poprosi³em o mo¿liwo¶æ dokonywania zmian wzglêdem poczty z poziomu telefonu :wink:
to samo zrobi³em, aby by³o mo¿na z poziomu telefonu ukrywac identyfikacje mojego numeru :faja:
"tel ma w Erze"
@The_Bill - 'Zanka' edytowa³ posta po moim :)
Tak, masz racjê, wy³±czasz pocztê z poziomu operatora, ale nie w telefonie tylko poleceniem z telefonu wy³±czasz to na serwerze u operatora. Tym samym w ka¿dej sieci robi sie to inaczej, i wsjo ryba czy to SE, Nokia (tfu!) czy inny fonik. W Orange (POP) wiem ¿e by³ z tym k³opot, i mnie nie chcieli daæ mozliwo¶ci samo decydowania o w³/wy³ poczty g³osowej (teraz chyba ju¿ mo¿na) i kazali za ka¿d± zmianê sobie p³aciæ 5z³. Dlatego przesiad³em siê na "S-S" gdzie taka opcja jest juz z góry (ale nie to g³ównie zadecydowa³o o przesiadce).
A ukrywanie numeru jest w SE wbudowane - ale te¿ operator musi daæ Ci taka mozliwo¶æ. W niemieckim Vodafone D2 nie ukryjesz swojego numeru :/ , tak samo jak nie wy³±czysz obowi±zkowego podania PINu przy w³±czeniu telefonu :/
the bill
16-01-2007, 21:49
@The_Bill - 'Zanka' edytowa³ posta po moim
sorry - ju¿ drugi raz sie przy³apa³em, ¿e nie czyta³em tego drobnym druczkiem :wink: