PDA

View Full Version : Problem połączenia k750i w programie PhoneXS/Davinci

mastersiara
17-01-2007, 11:24
Witam

Mam problem: otoż

1. wlaczam phoneXS(mam juz pare wersji)
2. wyłączam telefon
3. wyjmuje SIM
4. robie connect
5. przytrzymuje C
6. podlaczam kabel usb
7. i czekam i jest FAILED to open itp.

tak samo w programie davinci - nie wykrywa telefonu.

mam k750i z wgranym softem w800i > jak podlaczam kabel USB to komorka sama sie wlacza i pyta czy chce wlaczyc telefon czy mp3? - moze to przeszkadza w polaczeniu?

dodam tylko ze w standardowym progamie SE file manager wszystko wykrywa.

z gory dziekuje za pomoc > przejrzalem wszystkie topici na tym forum chyba i nie znalazlem rozwiązania. pozdrawiam

Solin
17-01-2007, 16:28
A masz sterowniki USB Flash??

mastersiara
17-01-2007, 16:31
na plycie (nie oryginalnej) mam soft do w800i i po podlaczeniu usb za pierwszym razem komorki do kompa wsyzstko z tej plyty zainstalowalem.

co wiecej sciagnalem drivery jakies z neta do k750i/w800i zeby sprawdzic i tez nie dziala. sterowniki usb cable > pliki np

- k750comm.vxd
- k750vcr.vxd
- k750vcd.vxd
- k750obex.cat
k750sdm2.inf

to jest to ?

Solin
17-01-2007, 16:45
Jeżeli zaintalowałeś wszytsko na włączonym telefonie to raczej nie zainstalowałeś sterowników które wykrywają Ci wyłączony telefon(USB flash) na płytce się nawet one znajdują(jeżeli twoja zawiera pełna zawartość) weż wyłącz fona trzymaj ciągle "c" i podłącz kabel USB i zobacz czy wykryło ci nowy sprzęt. Jeżli tak to zainstaluj stery z plytki, albo z forum(musisz poszukać)

mastersiara
17-01-2007, 17:12
wykrylo kome ale nie nowy sprzet ... caly czas trzymalem C

Solin
17-01-2007, 17:47
A wejdź w menadżera urządzeń w kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej(zrób to gdy masz wyl. tel i trzymasz "c") jeżeli masz Sony ericsson USB flash oznacza ze stery masz.

mastersiara
17-01-2007, 18:03
mam tylko Sony Ericsson W800 ;( juz odinstalowywalem stery pare razy i wgralem te stery -> http://pliki.my-sonyericsson.pl/sterowniki/USBFlash.zip
i lipa. albo cos zle instaluje te stery
_________

wylaczam kome wyjmuje sim > trzymam C > wkladam kabel usb > i nie pokazuje mi sie nic do wgrania sterownika flash.

sciaganalem epiusb driver ale nie moge tego zainstalowac... eh

deenver
01-02-2007, 18:57
W żaden sposób nie moge zainstalować tych USB flash.

Na płycie z telefonu ich nie czyta, a te o post wyżej też nie działają.

Czy są gdzieś jakieś dobre stery?? (na forum szukałem)