PDA

View Full Version : Problem z portem com3

ajuzo
17-01-2007, 13:20
Witam!
Mam taki problem z połączeniem telefonu z komputerem. Mianowicie jak podłączam go do komputera za pomocą kabla USB (oryginalnego, będącego w zestawie...tel ERA) jest tylko komunikat ładowanie i nic więcej. MyPhoneExploler go nie widzi (komunikat "Nie można otworzyć COM3"!!!), system również nie widzi go jako dysk wymienny. Najzabawniejsze jest to, że wszystko wcześniej działało prawidłowo, a teraz z dnia na dzień przestało. Przeinstalowanie sterowników kabla nic nie pomogło. Instalowałem nawet sterowniki USB Flash ale również nic. Jeśli ktoś wie gdzie może tkwić problem proszę o poradę. Będę zobowiązany.
Pozdrawiam

am-fa
17-01-2007, 15:14
Spróbuj zmienić w ustawieniach programu i uruchomić go np. pod com 6. Sprawdź też menedżera urządzeń, który com jest ustawiony domyślnie dla USB cable.

ajuzo
17-01-2007, 21:40
Próbowałem ale nic się nie zmieniło...jednak poradziłem sobie w inny sposób. Mianowicie przy ponownym rozruchu komputera wybrałem opcje przywracania poprzedniej poprawnie działającej wersji windows...i pomogło. Najwidoczniej coś się pochszaniło w sterownikach USB.
No nic...mimo wszystko dziękuję za odpowiedź.

emf
17-01-2007, 23:06
Odinstaluj i zainstaluj ponownie sterowniki.
Niestety już kilka razy się przekonałem, że coś szwankują i nie widzą fona.