PDA

View Full Version : MMS

Łukasz_miedz
17-01-2007, 18:16
Witam ! Mam telefon z salonu Era/Germanos.I nie mogę wysyłać MMS z mojego k750i.Cytuje to co pisze "Połączenie nieudane, sprawdź zasięg sieci lub ustawienia Internetu i Danych". Zasięg jest pełen dlatego chce się dowiedzieć jak macie ustawioną komórke żeby odbierać i wysyłać MMS.Proszę o pomoc.Z góry dzięki

PS.Mam ten sam problem z Internetem w komórce :D

SadekII: Temat przeniosłem z działu... Hyde Park ??!

AlaN
17-01-2007, 20:25
Wejdź na stronę Sony Ericsson, wybierz konfigurację, swój telefon, operatora (Era GSM) i co chcesz żeby było skonfigurowane (WAP, Internet, MMS...). Dostaniesz SMS-a po chwili który Ci skonfiguruje telefon. Potem tylko wyłącz telefon, włacz go ponownie i powinno działać.

Tu masz konfigurację ---> http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps3&zone=ps

marcin0911
10-03-2007, 22:07
Siema. Mam ten sam problem tylko, że ja próbuje pobrać gg na komórke, wchodziłem już na tą strone i pobrałem już tą konfiguracje lecz nic się niezmieniło. Gdy wybieram profil erawap gprs to wyskakuje mi"połączenie nieudane, sprawdź zasięg sieci lub ustawienia internetu lub danych" (tak samo jak Łukaszowi) a gdy wybieram profil eramms to po chwili łączenia i pobierania wyskakuje napis" Sorry brak dostępu.(status Code: 403)" Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

emf
10-03-2007, 23:53
W niektórych sieciach oprócz konfiguracji musicie też włączyć usługę na karcie SIM, dotyczy to prepaidów.
Dokonacie tego poprzez zgłoszenie do BOK (lub BOA w przypadku ERY)

marcin0911
11-03-2007, 10:43
Jak to zrobić? (telefon mam w sieci era, na karte)

AKO
11-03-2007, 11:18
po pierwsze wyłącz i włącz telefon [standard]
ale w niektórych sieciach [heyah np.] musisz aktywować ustawienia także na stronie operatora.

marcin0911
11-03-2007, 14:03
Komórkę wyłączałem już z 50 razy i ciągle to samo. Tylko nie wiem jak sprawdzić czy mam aktywowane, bo jak dzwonię na 9797 to dowiaduję się że jest aktywowane.

AKO
11-03-2007, 14:58
zaloguj się na swoje konto na stronie ery, musisz podać ERAkod [4 ostatnie cyfry puku] i tam pewnei możesz znaleśc informacje o GPRS. tak przynajmniej jest w heyah.

marcin0911
11-03-2007, 15:40
Zlogowałem się na konto i aktywowałem sobie usługę era omnix max. Lecz ciągle to samo.

AKO
11-03-2007, 17:26
ja tez nie mogłem sobie z tym wcześniej poradzić, więc zrobiłem tak:

wejść w konto na stronie aktywować usługę, wysłać sobie ustawienia, zainstalować ustawienia, wyłączyć i włączyć telefon. Spróbuj w tej kolejności.

marcin0911
12-03-2007, 08:16
Ja już nie wiem co z tym jest. Dalej to samo. Próbowałem z 5 razy :( :cry: MMs działa bez zarzutów, chociaż nie jest mi aż tak potrzebny jak internet.Natomiast jak ściągnołem utawienia era csd to weszło bezproblemowo. Koszty będą takie same jak na wap? I czy jeżeli połącze gg przez ten csd to czy bedę płacił 1zł tygodniowo?

marcin0911
12-03-2007, 17:53
Wkońcu się udało. Zadzwoniłem do BOA i miła pomogła mi rozwiązać problem. Sęk tkwił w tym że posiadałem na komórce za dużo profili i w chwili łączenia z internetem telefon gubił się i występowały te błędy. Bardzo wszystkim dziękuje za porady a szczególnie AKO za cierpliwość