View Full Version : MMS
Łukasz_miedz
17-01-2007, 18:16
Witam ! Mam telefon z salonu Era/Germanos.I nie mogę wysyłać MMS z mojego k750i.Cytuje to co pisze "Połączenie nieudane, sprawdź zasięg sieci lub ustawienia Internetu i Danych". Zasięg jest pełen dlatego chce się dowiedzieć jak macie ustawioną komórke żeby odbierać i wysyłać MMS.Proszę o pomoc.Z góry dzięki
PS.Mam ten sam problem z Internetem w komórce :D
SadekII: Temat przeniosłem z działu... Hyde Park ??!
Wejdź na stronę Sony Ericsson, wybierz konfigurację, swój telefon, operatora (Era GSM) i co chcesz żeby było skonfigurowane (WAP, Internet, MMS...). Dostaniesz SMS-a po chwili który Ci skonfiguruje telefon. Potem tylko wyłącz telefon, włacz go ponownie i powinno działać.
Tu masz konfigurację ---> http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps3&zone=ps
marcin0911
10-03-2007, 22:07
Siema. Mam ten sam problem tylko, że ja próbuje pobrać gg na komórke, wchodziłem już na tą strone i pobrałem już tą konfiguracje lecz nic się niezmieniło. Gdy wybieram profil erawap gprs to wyskakuje mi"połączenie nieudane, sprawdź zasięg sieci lub ustawienia internetu lub danych" (tak samo jak Łukaszowi) a gdy wybieram profil eramms to po chwili łączenia i pobierania wyskakuje napis" Sorry brak dostępu.(status Code: 403)" Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
W niektórych sieciach oprócz konfiguracji musicie też włączyć usługę na karcie SIM, dotyczy to prepaidów.
Dokonacie tego poprzez zgłoszenie do BOK (lub BOA w przypadku ERY)
marcin0911
11-03-2007, 10:43
Jak to zrobić? (telefon mam w sieci era, na karte)
po pierwsze wyłącz i włącz telefon [standard]
ale w niektórych sieciach [heyah np.] musisz aktywować ustawienia także na stronie operatora.
marcin0911
11-03-2007, 14:03
Komórkę wyłączałem już z 50 razy i ciągle to samo. Tylko nie wiem jak sprawdzić czy mam aktywowane, bo jak dzwonię na 9797 to dowiaduję się że jest aktywowane.
zaloguj się na swoje konto na stronie ery, musisz podać ERAkod [4 ostatnie cyfry puku] i tam pewnei możesz znaleśc informacje o GPRS. tak przynajmniej jest w heyah.
marcin0911
11-03-2007, 15:40
Zlogowałem się na konto i aktywowałem sobie usługę era omnix max. Lecz ciągle to samo.
ja tez nie mogłem sobie z tym wcześniej poradzić, więc zrobiłem tak:
wejść w konto na stronie aktywować usługę, wysłać sobie ustawienia, zainstalować ustawienia, wyłączyć i włączyć telefon. Spróbuj w tej kolejności.
marcin0911
12-03-2007, 08:16
Ja już nie wiem co z tym jest. Dalej to samo. Próbowałem z 5 razy :( :cry: MMs działa bez zarzutów, chociaż nie jest mi aż tak potrzebny jak internet.Natomiast jak ściągnołem utawienia era csd to weszło bezproblemowo. Koszty będą takie same jak na wap? I czy jeżeli połącze gg przez ten csd to czy bedę płacił 1zł tygodniowo?
marcin0911
12-03-2007, 17:53
Wkońcu się udało. Zadzwoniłem do BOA i miła pomogła mi rozwiązać problem. Sęk tkwił w tym że posiadałem na komórce za dużo profili i w chwili łączenia z internetem telefon gubił się i występowały te błędy. Bardzo wszystkim dziękuje za porady a szczególnie AKO za cierpliwość