View Full Version : Błąd konfiguracji sieci...gdy włączam fona po flashowaniu!!!
wyskakuje mi komunikat "błąd konfiguracji sieci...prosze skontaktowac sie z operatorem lu biurem obslugi"...
probowalem wgrac PL MENU poprzez Phone XS 2. Wgrywało mi sie ponad 6 godz i zwątpiłem...stanęło na : WAITING FOR THE PHONE TO DISSCONECT...na dole pisze PHONE XS IS NOW BRUTE FORCING... o co chodzi? prosze o pomoc!!!!!!!!Z góry dziekuje...
mam CID 49 red
Zwaliłeś softa :roll: Albo serwis, albo próbuj jeszcze raz wgrać softa...
czym najlepiej wgrywać softa do CID 49...tyle sie naczytałem że dokładnie teraz niewiem o co chodzi.
a gwarancja obejmuje tą wade?czy będe musiał zapłacic za serwis...i ile by to wyszło :cry: ....telefonik mam z plusa...chciałem wgrać polskie menu bo niebyło...u mojego brata było od początku. Wziąłem złe pudełko :?
CO OZNACZA :
****Reset (cmd 01-0C)
Waiting for the phone to disconect
w programie Phone-XS
staje na tym i dalej nie idzie...
Ale użyj opcji "Zmień", a nie piszesz jeden post pod drugim.
Gwarancja tego nie obejmuje - ingerencja w soft. Wystarczy spróbować jeszcze raz wgrać softa. Ja bym jednak spróbował użyć finalnej wersji - XS++ (ale niestety mi nie chce chodzić... :cry: ). A jeśli nie tej, to PhoneXS 2.01. Moim zdaniem jest lepsza od wersji 2.1. Próbuj, aż się uda.
Jeśli masz tak przy załanczaniu telefonu to zrób tak wgraj pliki costum na karte pamieci powono zadzialac
astonejro
01-02-2007, 22:07
Nie na karte pamieci bo on nie ma tego patcha, odpal FARa i wgraj Farem na telefonik.
Moze zrob tak. Za pomoca gflasha zrob pliki main i FS, ale nie dodawaj zadnych patchy. pozniej wgraj je za pomoca phoneXS do tela. pozniej wgraj plik jako main do wejscia w fara. wejdz do FS/tpa/preset/custom, i wgraj tam pliki customizacji. pozniej naciskaj te kropki, az sie pokaze do you wish cos tam down? bierzesz YES, odlaczasz kabel od tela, wyjmujesz baterie, wkladasz jeszcze raz. wlaczasz fara, idziesz tym razem do FLASH, i wgrywasz plik rest od w800 r1bc002. Ale jesli chcesz miec jakies patche, to przed wgraniem tego pliku wgraj sobie patche, tak jak bys wgrywal plik REST.
Ja tak mam, mam kilka patchy, i nie mam tych plikow customizacji na karcie :)
P.S. Nie bede pisal, jak sie obsluzyc farem, gdyz to ktos ladnie opisal w ktoryms z dzialow. wszystko masz wyjasnione
Sry, ze bez PL znakow, ale pisze z kompa ze szkoly, i tu jest z deka zrycie pisac... :/
Jakby co, to GG, ale dopiero kolo 15.30, a moze i pozniej
astonejromasz racje.
ALe powiem ci ze najlepsze rozwiazanie bylo by wgrac aktualizacje telefonu ta co Se oferuje trwa to jakieś5-10 min i powinien telefonik ci zaskoczyć.
No ja mam podobny problem co kolega tylko ze ja wgraywałem ikonki i ponad 2 miechy telefon"spał" i wczoraj w nocy go naprawiłem ale wyskakuje mi ten o to właśnie błąd
zoabcz pliki costum wgraj je od nowa jesi to nie działa to msuisz wgrac od nowa softa.
Najlepiej tym o to programem:
http://www.se-center.info/viewtopic.php?t=20391
nie ma to jak odkopać temat z lutego...
zamykam.