View Full Version : 16xZOOM? TAK
kubik450i
25-01-2007, 17:46
http://www.filefactory.com/file/19aedb/
Oto program...
16x zoom? regulacja kontrastu? zmiana czasu ekspozycji? TAK!
SAM NIE TESTOWAŁEM....
mi tam to wogole nie działa :/ pisze że zła aplikacja
Przeciez i bez tej aplikacji se k750 ma 16x zoom
popatrz na ane techniczne
http://sms.pl/tel/sonyericsson,k750.php
kubik450i
25-01-2007, 17:57
ale to jest 16x przy kamerze.....
Po co ten program :? I tak nie ma sensu używac zoom'ów bo bez nich zdjęcia są lepsze :wink:
kubik450i, programy które przybliżają (zoom) są bessensowne one tylko pixelizują zdięcie, niema tam przybliżenia optycznego, program nic tu nie zmieni możemy sobie lupą przyblizyć na kompie taki sam efekt tego typu programów... nawet niebęde go sprawdzał ponieważ już taki programiki miałem i to jest bessensu... na symbianie działają lepiej ale TAKA SAMA PIXELIZACJA stanowczo NIEPOLECAM :)
kotwbutach
25-01-2007, 19:55
Mozesz wrzucic na inny serwer ? bo mi link nie dziala :(
mrmario007
26-01-2007, 11:02
a przypadkiem nasz k750i nie ma 4x zoom ?? 16 ?? coś nie chce mi się wierzyć. Mam go od lipca i pierwsze słyszę o 16x ...
pewnie coś się wam pomyliło
po za tym 16x to istna pikseloza :P
podstawowe pytanie po co wam potrzebny zoom CYFROWY 16x ?!
wiktor_44
26-01-2007, 12:14
A jak bys chcial zrobic zdjecie,ale nie mozessz tam wejsc np:teren zabezpieczony :wink: to chciałbyc miec lepsze ujecie nic takie małe. :D
spec-naz1
26-01-2007, 12:40
To jest program czy sterownik :?: bo sądząc po nazwie pliku to raczej sterownik do aparatu :roll: :roll:
Po co ten program Confused I tak nie ma sensu używac zoom'ów bo bez nich zdjęcia są lepsze Wink
To nie jest program, tylko sterownik, a co do pytania po co zoom 16x, przeszkadza to Wam? Lepiej mieć 16x i nie korzystać, czy 4x i teżnie korzystać, bo jak dla mnie to bez róznicy. A poza tym bardzo uczepiliście się tego zoomu,a te sterowniki, mają bardzo dużo innych ciekawych, funkcj np: zmiana kontrasu, czas otwarcia migawki, poziomu ISO, zmiane kompresji jpg(chyba) oraz wiele innych rzeczy (o ile są to te o których myśle). Tylko jedna uwaga wspomniana przez mnie na początku posta: to nie jest program, więc znajduje się on w złym dziale.
Ten program to jakas lipa. Mam jeden z najnowszych aparatów lumixa panaonic. Posiadają one zoom 12x, a wy chcecie komorke z 16x??
No i po co ten "sterownik"jest bardzo nie potrzebny z jednego prostego powodu przy takii zoomie cyfrwym kija widac !!!<LOL>
Ej ludzie, postarajcie się zrozumieć: jak chcecie to możecie użyć sobie 4x zoom, 2x czy ile tam chcecie, albo wogole, nie musicie. Wy cały czas o zoomie, a nie on jest główną zaletą, tych sterowników (z góry pisze, że nie testowałem ich, lecz wiem jakie posiadają funkcje). Poza tym zauważyłem że niektórzy nie wiedzą co to są sterowniki (nie będę wytykał palcem).
Aha jeszcze jedno, aparat choćby panasonic fz 50 ma zoom(po połączeniu cyfrowego i optycznego) koło 50x, jest to troche więcej niż 16x, więc nie jest tak że telefon ma więcej. Aby uniknąć ataku dodam: ja też uważam że 16x zoom cyfrowy przy 2mpx jest bezużyteczny, ale jak już pisałem to nie tylko o zoom chodzi w tych sterownikach.
pablo-bombiarz
26-01-2007, 21:57
lol2...wiesz też mam tego lumixa co ty...fz 7!!!i według mnie jest różnica zoom cyfrowy a optyczny;P...lumix ma 12x zoom ale optyczny...a gdzie tam cyfrowy;P...ale ogólnie bezsensu mieć w telefonie 16zoom cyfrowy...zrubcie sobie fotke komurą na największym zoomie cyfrowym..i zobaczycie jaka lipa;P...dlatego uważam to totalnym niewypałem;P!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam...sieeeeeeeee
pablo-bombiarz
26-01-2007, 22:02
Piotrek 5... w końcu ktoś widzi różnice w zoomach ;P!!!!!!!!ale to nie temat aparatów lumix;P...tuż nieprzedłużając...pozdrawiam :twisted:
Na co wam ludzie ZOOM16x?! Przy 4x zdjecie jest juz niespecjalnej jakosci.. Poza tym rozdzielczosc fotek w SEK750i to przeciez 1632x1224! Zoom to sobie na komputerze pozniej mozna zrobic i bedzie duzo lepsza jakosc niz ten telefonowy.. I tak jak co niektorzy pisza - To tylko pikselizuje zdjecie, nie jest to prawdziwy optyczny zoom bo soczewka aparatu nie posiada takiego obrotu.
Krzysiek92
30-01-2007, 15:59
Ehh... Podsumowanie: Chcecie mieć dobre zdjęcia na zoomie to sobie kupcie aparat cyfrowy... :lol: A na telefonie zoom cyfrowy 16x jest bezużyteczny! :crazy: Więc te sterowniki ratują jeszcze inne funkcje... :P
Uważam, że już lepiej zrobić zdjęcia zwyczajnie z największą rozdzielczością i jakością i ewentualnie powiększyć na komputerze niż sztucznie powiększać w aparacie, co w rzeczywistości jest tylko zmniejszeniem ilości pikseli...
Poza tym rozdzielczosc fotek w SEK750i to przeciez 1632x1224
zawsze mozna zmniejszyc :P bo na tej rozdizelczosci nie mozna uzyc zooma :P (przynajmniej ja :P )
pozatym zabardzo sie wszyscy bulwersuja
niech lepiej zrozumiejaa ze telefon jest do dzwonienia a do robienia zdjec aparat ;]
pozatym zoom cyfrowy zawsze byl slaby i psul jakosc zdjec nawet w aparatach
lepszy optyczny ;] ale niemartwcie sie to juz za pare lat w Se X980zi ;p
marcinwrk
01-02-2007, 18:54
ee.. mam pytanko :D tylko gdzie wrzucić ten program i co z nim zrobić ?
To sąsterowniki od aparatu czyli możesz je wrzucić np. farem, czy flash xs'em.
the bill
01-02-2007, 22:10
widze, że co niektórzy maja wątpliwości czy to program czy sterownik.
zmoderowałem pierwszy post i oczekuje w ankiecie odpowiedzi, gdzie ten temat przenieść ponieważ jest to sterownik a nie program:
- serwis
- tunning
:faja:
ps. ja głosowałem na tuning :wink:
k800i ma 16x zoom :D
polecam dobra strone do porównan telefonów
:crazy: [/b] http://www.mgsm.pl/compare.xhtml [/b]
the bill
04-02-2007, 20:50
Po co to komu?
niestety nie znam odpowiedzi :/
mam zooma 16x i nie używam :/
fiku-miku
17-02-2007, 13:42
Można na inny server np: Rapida :?: :crazy:
don leszek
28-02-2007, 18:19
beznadzieja nic nie widać!!!
Można prosić inny linka albo wgrać na inny server z tego cos mi się pobrać ni chce ;/ A wydaje m i się ze program jest nawet fajny. Choć po co ten zoom to nie wiem ale warto obadać. Z góry THX
mitas666
11-03-2007, 00:21
Wgrałem sobie do telefonu ten sterownik przez FAR'a i wcale nie pojawiły mi się w aparacie żadne ręczne ustawienia, ani wspominany tu tyle razy zoom cyfrowy się nie zmienił. Tyle.
sciagnołem to i co z tym zrobić
To sa jakies jaja. :) Jak chcesz Zoom 16x to kup Nokie N70 z 20x zoomem a nie dawaj programow do K750i bo to nam zniszczy zdjecia i tyle z tego bedzie. ;)
Po pierwsze to po kiego stare tematy odkopujesz? To co powiedziałeś (16x cyfrowy zoom jest be) było powiedziane kilkadziesiąt razy więc pytam jeszcze raz. Po co wygrzebywać stare tematy i tylko spychać aktualne topici na poprzednie strony?
lukaszmr
30-04-2007, 19:43
jak to pobrać?
a co powiecie o tym:
http://img292.imageshack.us/img292/7209/porownaniebx1.jpg (http://imageshack.us)
dziwne? zwróćcie uwagę że porównane są k750 i k750i (czy to wogóle jakaś różnica?). No i poza zoomem różnią się jeszcze paroma rzeczami (to tylko fragment tabelki z porównania tych dwóch telefonów)
siemka ja w w550 mam fabrycznie 32x więc nie wiem po co ten temat
przy robieniu zdjęć mam tylko 4x ale po zrobieniu mam 32x
Po co komu zoom przy robieniu zdjecia jak mozna powiekszyc po zrobieniu :?: ;)
axdam42 ale żeś sie podjarał z 32 zoomem... :/ 4x zoom ma każdy k750i prawie bo czasami masz brandingowany soft... Ja wgrałem sterownik 8.54 i mam 16x... i po co mi jakaś aplikacja (jezeli to aplikacja)?? nie zdąze jej załaczyć jak będe chciał zrobić zdjęcie...
Ingerencja w soft i masz co chcesz :smile: a 32 to każdy z tej serii se ma !