PDA

View Full Version : Problem DavinciFlasher

Beryl_88
01-02-2007, 21:59
Witam!!

Uruchamiam 'DavinciFlasher.exe' klikamy przycisk "Read CID/Test cable" i podlączam wylaczony telefon przytym trzymajac przyciks "C" tak jak jest napisane w tym programie.
Jak długo mam to robić?? Czekam nawet minute i nic, moze dłużej mam czekać?? Dodam ze telefon po podłączeniu uruchamia się po kilku sekundach.

astonejro
01-02-2007, 22:05
Drivery to flasha zainstaluj. http://rapidshare.com/files/14370896/USBFlash.zip

Beryl_88
02-02-2007, 07:11
A teraz mam problem z zainstalowaniem tego sterownika :/ Z instalowaniem sterowników nie mam wiekszych problemów ale ztym mam kłopot. Jak mam go zainstalować??

astonejro
02-02-2007, 09:53
Nie wiem z czym masz problem, jak umiesz zainstalowac jeden sterownik to umiesz i wszystkie ale oK. sciagasz USBflash.rar rozpakowujesz, wchodzisz do folderu USBFlash, klikasz prawym przyciskiem myszki na plik ggsemc.inf i wybierasz zainstaluj.

Beryl_88
02-02-2007, 13:27
Zrobiłem tak jak kazałeś ggsemc prawy myszy i zainstaluj i nadal ten sam problem co opisałem w poscie ww tematu.

oilone
02-02-2007, 13:38
Po podłączeniu telefonu w flash mode windows powinen wykryć nowy sprzet i zapytać czy zainstalować do niego oprogramowanie. Wybieramy opcje z określonej lokalizacji i podajemy ścieżkę do wcześniej ściągniętego i rozpakowanego pliku ze sterownikami.

http://images13.fotosik.pl/31/b872caf113591449med.jpg

Beryl_88
02-02-2007, 14:02
Problem w tym że Windows nie wykrywa tzn. normalnie wykrywa jako dysk przenośny ale nie wyskakuje ten kominukat o wykryciu nowego sprzetu - zdarzyło sie tak tylko raz. Nierozumiem dlaczego teraz tego niema.

OK juz zrobiłem. Musiałem sam wymusić na Windowsie aby zainstalowac sterownik.

Numer mojego softu: R1CA021
Czyli moge zwiększyć sile glosu, wylaczyć dzwiek podczas robienia zdjecia, zmienic inkony w menu itp.

Phone Color: Red
Phone CID: 36 Czyli moge zmienić soft na W800 i oto sie rozchodzi.

Przeglądałem, czytałem ale zapewne cos mogłem przegapić wiec prosze o podanie linków do wszystkiego tego czego musze wiedziec jak to zrobić.
I jeszcze jedno pytanie: Jesli zmienies soft na W800 to moge zmienić ikony w menu, zwiekszyc głos itd. ??

oilone
02-02-2007, 18:31
Czyli moge zwiększyć sile glosu, wylaczyć dzwiek podczas robienia zdjecia, zmienic inkony w menu itp.

Przeglądałem, czytałem ale zapewne cos mogłem przegapić wiec prosze o podanie linków do wszystkiego tego czego musze wiedziec jak to zrobić.
I jeszcze jedno pytanie: Jesli zmienies soft na W800 to moge zmienić ikony w menu, zwiekszyc głos itd. ??

To wszystko jest opisane w dziale tunning. Problem rozwiązany więc temat zamykam.