View Full Version : Długość smsów
mayday_82
02-02-2007, 15:20
mam takie pytanie pisze smsy ze słownikiem T9 tak sie nauczylem i przyzwyczailem ale w czym jest problem dlaczego tak szybko przechodzi na 2 smsa czemu z T9 jest krótsz ilość znaków przeciez jeden sms ma nie pamietam dokladnie ale chyba cos ponad 100 znakow a teraz po 70 znakach przechodzi mi juz na drugiego smsa o co tu chodzi ??? pomozcie czyli co piszac z T9 wysylam wiecejwiadomosci niz normalnie piszac zmiast jednej wysylam dwie
maciejka1990
02-02-2007, 15:29
Wyłącz znaki narodowe i wybierz maksymalna długośc wiadomości:
manu-->wiadomości-->napisz nową-->wiad.tekstowa--> więcej-->znaki narodowe-->wyłączone
menu-->wiadomości-->ustawienia-->wiad.tekstowa-->maks. dług. wiad.-->maks. dostępna
i to tyle :D
mayday_82
02-02-2007, 15:35
wielkie dziki za odpowiedz poszperalem na forum i znalazlem to co mi napisales
a da sie wylaczyc dzwiek przyrobieniu zdjec aparat wywoluje taki dzwiek przy robieniu zdjecia
markonix
02-02-2007, 15:50
a da sie wylaczyc dzwiek przyrobieniu zdjec aparat wywoluje taki dzwiek przy robieniu zdjecia
jeśli masz inną sieć niż era to normalnie poprzez "#" ;)
Jeśli standardowe wyłączenie dźwięków nie wystarcza (przytrzymanie #) to zajrzyj tutaj:
http://se-center.info/viewtopic.php?t=7093
Wyłącz znaki narodowe i wybierz maksymalna długośc wiadomości:
manu-->wiadomości-->napisz nową-->wiad.tekstowa--> więcej-->znaki narodowe-->wyłączone
menu-->wiadomości-->ustawienia-->wiad.tekstowa-->maks. dług. wiad.-->maks. dostępna
i to tyle :D
A ile mimo wszystko ile dają te opcje znaków łącznie w jednym sms-ie? Bo jak pisze nie pokazuje mi ile mi znaków zostało a jestem ciekaw:)
astonejro
02-02-2007, 20:13
360znakow chyba ma SMS bez znakow narodowych nie?
maciejka1990
02-02-2007, 20:55
mi sie wydaje ze 160, przynajmniej kiedys tak bylo :D
the bill
02-02-2007, 20:56
zamykam, bo temat był niejednokrotnie poruszany na forum :devil:
prosze uzywac opcji szukaj :wink: