View Full Version : Jaka trwalosc joysticka??
:faja: zalezy w jakim modelu, zreszta jak to bywa w se zalezy od uzytkowania telefonu, moze ci wytrzymac miesiac albo i nawet rok, nie ma okreslonego czasu dzialania :faja:
model to taki jaki dzial , czyli k750i 8)
wiec co zrobic ;P musze zrezygnowac z nadmiernego giercowania.....
ps. tak pozatym to wiecej opinii mile widzianych
piotrekgsm
03-02-2007, 11:12
ehh czy porada starego serwisanta sony ericssona ci się przyda??
Jak miałem starego siemensa cx70 to mi wytrzymał 2 lata i nadal działa bo zmieniłem na k750i kom:)
Potwierdzam, różnie to bywa ja osobiście wcześniej miałem(jeszcze mam) starszy model SE fon ma już 3-4 lata i joy może nie chodzi idealnie ale nie jest źle, znam kilka osób posiadających k300i i u nich joy siadał bardzo szybko, nie wiem czy akurat w tych modelach jakieś badziewne zakładali czy akurat trafiał do osób z "ciężkimi palcami". A jak jest w k750i to czas pokarze :)
loloplay
03-02-2007, 14:57
ja mam swojego k750 juz 5 miesiecy i joy chodzi idealnie :) telefon w sumie ma prawie 2 lata bo kupilem uzywany :) nie wiem jak powinien dzialac nowy joy ale z moim nie mam najmniejszych problemow
ja mam moj phone mam niespelna tydzien i zauwazylem ze jak czasem ruszam joyem w gore to wciska mi sie enter, a czasem odwrotnie chce enter a przskakuje mi w gore i wciska sie dodatkowo enter (czyli wchodze tam gdzie niechcialem), fakt ze nie robie tego moze bardzo starannie ale sie to zdarza. :/ mam nadziej ze z czasem nie bedzie sie to zjawisko pograszalo :D
szefuniooo
03-02-2007, 17:37
Tak naprawdę to nie ma na to reguły.
Wszystko zależy od tego, jak się dba o telefon.
Ja np zawszę o mój dbam, nie pozwalam mu się porysować (małe ryski zawsze się znajdą - to jest nieuniknione).
Proponuję raz w tygodniu wziąć taki patyczek do uszu i przeczyścić nim joya, tak, aby zlikwidować te wszystkie pyłki czy kurze, które się do niego dostały.
A mniejsza ilość grania w gry, jest dla mnie głupotą - telefon jest po to, aby go używać, a nie żeby leżał, bo jeszcze się czasem zepsuje :roll:
A mniejsza ilość grania w gry, jest dla mnie głupotą - telefon jest po to, aby go używać, a nie żeby leżał, bo jeszcze się czasem zepsuje
z graniem to akurat byl zart :lol:
Raz Mocno se pogrywałem w Areo Missing 3D i coś mi pykneło w dżoju. Od tamtej pory dżoj mi szwankował ze stroną Prawo-Dół. Musialem do serwisu oddac :wink:
Raz Mocno se pogrywałem w Areo Missing 3D
wypasiona gierka, chyba ta mi sie najbardziej podoba :) ..tylko mogloby byc wiecej lokacji i samolotow :D
a mam pytanie ile kosztuje wymiana joysticka
piotrekgsm
04-02-2007, 10:34
w zależności od serwisów od 30-60zł
w zależności od serwisów od 30-60zł
No ja zaplacilem 30zł - oryginalny dzoj, wymienili mi na drugi dzien :D
a chodzi jak nowy ???? czy sie rozni czyms od standartowego
piotrekgsm
04-02-2007, 10:41
zależy kto i jak wymienia :)
wiele serwisów mówi że wymienia a w rzeczywistości tylko czyści(ściemniacze)
wszystkie joysticki w SE są takie same od modelu T68 do K800 czyli już pare ładnych lat nie ma innych joysticków jak wiele osób uważa.
może się tym różnić że może być nie oryginalny bo komisy zwykle tylko do takich mają dostęp , i takie najczęściej są np. na allegro,i oczywiście jakość sporo odbiega od oryginału
Ja juz dawno wymieniałem tego dzoja i chodzi tak jak chodzil od nowosci ;) Na 100% mowili ze to oryginal. Nie wiem sam,,, wazne ze dziala. :faja:
catlover
07-02-2007, 15:39
Witam,
Mój pierwszy post tutaj :)
Słyszałem o problemach z dżojstikiem w SE... i gdy gram lub chodzę po menu fonu używam klawiatury.
W sumie to kwestia przyzwyczajenia do skrótów które są w menu np.: po wejściu do menu naciskasz 7 i masz otwarty Menedżer plików. Poza tym od czego są skróty pod dżojstikiem (góra dół prawo lewo).
Pozdrawiam
A mniejsza ilość grania w gry, jest dla mnie głupotą - telefon jest po to, aby go używać, a nie żeby leżał, bo jeszcze się czasem zepsuje
z graniem to akurat byl zart :lol:
Proponuje grac ale nie na joy-u :wink:
Telefon mam od Listopada ( D750i ) bardzo go szanuje ale gralem na joy-u i zaczyna mi padac w ruszaniu w dol :( , Wiec niepolecam grania na Joysticku jesli chceci sie cieszyc zywotnoscia swojego joy-a :wink: