View Full Version : Problem z mp4 i 3gp!
porter22
03-02-2007, 12:17
Witam , mój problem polega na tym ze gdy dam obraz filmiku na poziomy obraz zaczyna sie "ci±ć" ... Trzeba wgrac nowego softa ? co¶ słyszałem , ze po zgraniu nowego softa traci się gwar ...
1. Po wgraniu faktycznie tracisz gware
2. Dzieje sie to napewno nawet przy 3gpp?
3. Jesli tak, to pewnie zle skonwertowany został ten filmik.
porter22
03-02-2007, 12:30
1. Wiec zmiana softu odpada ... gwar traci sie nawet przy uaktualnieniu ?
2. Tak tnie sie nawet przy 3gp lecz mniej od mp4 ...
3. Watpie by był zle skonwertowany pon nie jest to zadna wielka filozofia :)
Moze dasz jaki¶ swoj 3gp badz mp4 zobacze czy tnie ...
kukmaster
03-02-2007, 12:37
porter22 a moze masz za dobr± jako¶ć filmów i jak telefon daje pełny ekran to nie wyrabia ??
porter22
03-02-2007, 12:41
Filmy kompresuje 3GP Video Converter wiec chyba przy optymalnych ustawieniach nie jest to jakas dobra jakosc ? Wydaje mi sie ze jakos i parametry sa odpowiednie ...
Wlasnie przy optymalnych... i to jest bład... Musisz poustawiac tam paramtery. Tu masz plik moj i on dobrze chodzi, nawet na FULL Screenie.
:faja: http://www.sendspace.com/file/vfwgcm :faja:
Ps. Ja mam czasem tak, ze jesli telefon jest juz wlaczony dluzej niz pare dni, i co chwile ogladam filmy to potem te same filmy co sie nie tnęły zaczyanja sie tn±ć, potem robie reset i wszystko gra
porter22
03-02-2007, 13:24
A teraz by nie zakladac nowego topicku mam pyt zupełnie z innej beczki ... Mozna zmienic ikony w menu by nie stracic gwar ?!
EDIT:hehe faktycznie nei tnie ten filmik ... moge prosic o ustawienia ? Niezly filmik na test hehe
A teraz by nie zakladac nowego topicku mam pyt zupełnie z innej beczki ... Mozna zmienic ikony w menu by nie stracic gwar ?!
a co to ma wspolnego z tematem ? :|
Guardian
05-02-2007, 16:29
Ja mam ine pytanie.
Czy w waszych k750i filmy formatu 3gp odwarzane na telefonie sa full screen? mowa o korzystaniu ze standarowego odtwarzacza w telefonie. U mnie mimo, ze robilem konwersje pod moj model to na ful sie nie przalacza i widac miedzy innymi pasek postepu. Chdzi mi , zeby byl film na calym ekranie poziomo. Wogole tak sie da?
A moze do tego lepszy jest inny soft?