PDA

View Full Version : Memory Stick Pro Duo! Masz wątpliwości od kogo kupić? Wejdź!

dorianx
03-02-2007, 19:16
Zauważyłem masę tematów z kartami Memory Stick Pro Duo, w których proszą o porady czy bendzie działać, czy warto kupić, gdze kupić albo już piszą że mają, ale zepsute itp itd Więc szkoda mi się troche ich robi.

Chciałbym doradzić wszystkim tym, którzy nie chcą ryzykować i mieć sprawną i bardzo stabilnie chodzącą kartę Memory Stick Pro Duo za nie duże pieniądze. Napisze nick sprawdzonej firmy która zajmują się sprzedażą tych właśnie kart na allegro jak i normalnie:) Forcenet tak właśnie ten użytkownik a właściwie cała firma pod tą nazwą jest dostępna. Osobiście od niego zamówiłem karte 2 GB i towar doszedł za pobraniem w ciągu 24h ! :) Mało tego, towar działa w należytym porządku. Ma na koncie ponad 1200+ pozytywnych komentarzy 0 neutralnych 0 negatywnych. Polecam go bo towar który od niego zamówiłem jest poprostu pierwszej klasy. Ma on na sprzedaż różnej pojemności karty z czego 2 GB wacha się od 110-130 zł. Link do niego to: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4615425 Pozdrawiam:)

AlaN
03-02-2007, 19:28
...Nie żebym reklamował (...) Forcenet (...) pod tą nazwą się ukrywa...
A co to jest jak nie reklama? :D I do tego facet "się ukrywa"... Już mu nie wierzę ;)

auxkm
03-02-2007, 19:39
chyba zamowie u niego te karte mam pytanie a telefon sie nie wiesza na 2 gb

lexx
03-02-2007, 22:51
auxkm -> nie wiesza ;p

dorianx moze podlinkował byś jego nick na allegro, żeby każdy zainteresowany (np. auxkm) mógł sobie od razu popatrzec na jego aukcje? bo włączanie kazdej aukcji w celu sprawdzenia czy to on sprzedaje jest troszke nudnawe;P

pozdro

kavior
03-02-2007, 23:33
Aktualnie Forcenet ma tylko jedną aukcję: oto ona - klik (http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4615425). Jest to "SONY MS PRO DUO HIGH SPEED 2GB VAT GWAR WYS 6ZŁ"

Helios
04-02-2007, 00:59
auxkm -> nie wiesza ;p

dorianx moze podlinkował byś jego nick na allegro, żeby każdy zainteresowany (np. auxkm) mógł sobie od razu popatrzec na jego aukcje? bo włączanie kazdej aukcji w celu sprawdzenia czy to on sprzedaje jest troszke nudnawe;P

pozdro

Troszke nie na temat....

lexx w allegro masz opcje "szukaj" i tam na samym dole jest pole "Szukaj Użytkownika" a jak to wykorzystać to już wiesz...;) pozdro i sorry za OT

http://www.allegro.pl/search_form.php

auxkm
04-02-2007, 08:10
zamowie tylko dostane kod akcywacyjny

dorianx
04-02-2007, 08:48
auxkm Mi się nie wiesza:) Karty są pierwszej klasy więc nie ma szans:) Ciesze się że wam pomogłem w wyborze:) PS: Link do niego już wkleiłem w 1 poście

emf
04-02-2007, 11:12
dorianx tak się składa, że gdybyś DOKŁADNIE przeczytał opis, który jest na forum dot. wyglądu kart PODRÓB, to wiedziałbyś, że taką właśnie zakupiłeś.
Ja też kupiłem taką tylko 1GB i jak na razie nie narzekam.
Nie znaczy to jednak, że można, tak jak Ty to robisz, komuś polecać i ręczyć głową za sprzedawcę, który oferuje podróbki.
Skąd wiesz czy następna karta też będzie działała OK??
Zapewne Twoja gwarancja wygląda tak jak moja i nie jest ona bynajmniej gwarancją SE Polska tylko gwarancją sprzedawcy.

Nie wprowadzaj więc zamieszania i kryptoreklamy na forum!!!!!

ambasador
04-02-2007, 11:54
Karty są pierwszej klasy więc nie ma szans:) Ciesze się że wam pomogłem w wyborze:) PS: Link do niego już wkleiłem w 1 poście No nie wiem czy PODROBIONA karta może być pierwszej klasy??? Bo takie wlasnie takie karty polecasz :!: Tak jak napisał emf nie powinieneś ich polecać bo to podróby, a z nimi nigdy nic nie wiadomo. Skoro je tak zachwalasz czyżbyś ty je tam sprzedawał lub jakiś twój znajomy??? Czym się różni podróba od oryginału to przejżyj sobie przyklejony temat o kartach. Jest gdzieś nawet zdjęcie karty oryginalnej i podrobionej od środka ze zdjętą plastikową obudową, zobacz sobie to sie zdziwisz jaka jest rożnica. Oryginalne karty przede wszystkim mają gwarancje producenta na 5 lat a nie sprzedawcy na 2.

Rolf
04-02-2007, 12:11
Czyli a karta to podróba jest i nie watro się tą ofertą zbytnio interesować ??

dorianx
04-02-2007, 12:44
dorianx tak się składa, że gdybyś DOKŁADNIE przeczytał opis, który jest na forum dot. wyglądu kart PODRÓB, to wiedziałbyś, że taką właśnie zakupiłeś.
Ja też kupiłem taką tylko 1GB i jak na razie nie narzekam.
Nie znaczy to jednak, że można, tak jak Ty to robisz, komuś polecać i ręczyć głową za sprzedawcę, który oferuje podróbki.
Skąd wiesz czy następna karta też będzie działała OK??
Zapewne Twoja gwarancja wygląda tak jak moja i nie jest ona bynajmniej gwarancją SE Polska tylko gwarancją sprzedawcy.

Nie wprowadzaj więc zamieszania i kryptoreklamy na forum!!!!!

Niewiem o co ci chodzi, to nie są podróbki ziomuś bo w przeciwnym razie by mi niedziałała ani nic, i transfer by był niski przy kopiowaniu. A po drugie kolesiowi by sie nazbierało od zarombania negatywnych komentarzy a ma pozytywnych ponad 1200+ i ani jednego neutralnego! Jak to wyjaśnisz? Myśl LOGICZNIE. A po drugie wtedy tą firmą zajeła by się policja.

dorianx
04-02-2007, 12:47
No nie wiem czy PODROBIONA karta może być pierwszej klasy???

Odpowiedź na te pytanie znajdziesz w 1200 pozytywnych komentarzach tego użytkownika. Wystarczy poczytać:)

auxkm
04-02-2007, 12:47
popieram dorianx

Sofcik
04-02-2007, 12:52
Ja mam zamiar kupić kartę pamięci SONY 1GB od 3generation ;) Sprzedawca jest według mnie pewny, ponieważ ma 100% pozytywnych komentarzy, a to chyba mówi samo za siebie ^^ Oto link do jego aukcji:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5833014

emf
04-02-2007, 21:23
Niewiem o co ci chodzi, to nie są podróbki ziomuś bo w przeciwnym razie by mi niedziałała ani nic, i transfer by był niski przy kopiowaniu.

Dlaczego by nie działała??
Jeśli jeden ma na tyłku spodnie Levis'a a drugi "chińskiego" Levi'sa
to nie znaczy, że te drugie zaraz po założeniu się rozpadną, przetrą albo zmienią kolor.
W odstępie czasowym jest to natomiast pewne!!!
Zawsze możesz też kupić sobie "oryginalnego" Hugo Bossa za 50zł na allegro i mieć poczucie, że jest on "prawie" oryginalny.
Tylko jak wiadomo prawie robi ......................

A po drugie kolesiowi by sie nazbierało od zarombania negatywnych komentarzy a ma pozytywnych ponad 1200+ i ani jednego neutralnego!

Nie wiem od jakiego czasu korzystasz z allegro ale chyba od niedawna.
Znasz ich system komentarzy??
Sam osobiście się o tym przekonałem jak ktoś mnie wyrolował, a kiedy wystawiłem mu negatywa, zgodnie zresztą z zaleceniem mailowym allegro, on dał mi odwetowego!!!!
Od tej pory nie wystawię już żadnego negatywa bo po co mam wyłapywać zwrotne i psuć sobie reputację przez jakiegoś krętacza???

auxkm
04-02-2007, 22:58
oszukali cie kiedys na alegro ??

dragonix
05-02-2007, 12:54
Niewiem o co ci chodzi, to nie są podróbki ziomuś bo w przeciwnym razie by mi niedziałała ani nic, i transfer by był niski przy kopiowaniu.

Dlaczego by nie działała??
Jeśli jeden ma na tyłku spodnie Levis'a a drugi "chińskiego" Levi'sa
to nie znaczy, że te drugie zaraz po założeniu się rozpadną, przetrą albo zmienią kolor.
W odstępie czasowym jest to natomiast pewne!!!
Zawsze możesz też kupić sobie "oryginalnego" Hugo Bossa za 50zł na allegro i mieć poczucie, że jest on "prawie" oryginalny.
Tylko jak wiadomo prawie robi ......................

A po drugie kolesiowi by sie nazbierało od zarombania negatywnych komentarzy a ma pozytywnych ponad 1200+ i ani jednego neutralnego!

Nie wiem od jakiego czasu korzystasz z allegro ale chyba od niedawna.
Znasz ich system komentarzy??
Sam osobiście się o tym przekonałem jak ktoś mnie wyrolował, a kiedy wystawiłem mu negatywa, zgodnie zresztą z zaleceniem mailowym allegro, on dał mi odwetowego!!!!
Od tej pory nie wystawię już żadnego negatywa bo po co mam wyłapywać zwrotne i psuć sobie reputację przez jakiegoś krętacza???

Ja kupiłem od forcenet karte już mam ją ponad rok czasu i nie narzekam, działa na medal po za tym mam na nią gwarancję wiem nie rozumiem ciebie ziomuś:/

DeathMan
05-02-2007, 16:01
no to fajno teraz to ja juz nic nie wiem nie wiem gdzie znajde tania i oryginalna karte na allegro powinniscie ludzie zrobic dzial allegro w ktorym rabali byscie w poscie pewne aukcje z oryginalnymi kartami o niskich cenach bo czlowieka moze kurwica trafic przegladajac setki postow i nic nie znajdujac

andrzej1984
05-02-2007, 17:22
Ja tez zainteresowałem sie karta sprzedawcy forcenet, ale z tego co czytam to podróbka, wiec mam prosbe możecie dac jakies linki do orginalnej 2gb na allegro bo nie mam pojecia jak je rozpoznac :?

dorianx
05-02-2007, 18:34
Ja tez zainteresowałem sie karta sprzedawcy forcenet, ale z tego co czytam to podróbka, wiec mam prosbe możecie dac jakies linki do orginalnej 2gb na allegro bo nie mam pojecia jak je rozpoznac :?

Forcenet sprzedaje orginalne, już mnie kur...bierze od tych ludzi co mówią że to podróbki! WYSTARCZY ŻE 1 OSOBA z tych 1200 OSÓB BY GO PODAŁa I JUŻ BY BYŁA TA FIRMA W ARESZCIE GDYBY MIAŁA NAPRAWDE PODRÓBY więc dziwne że jeszcze nikt na nich niedoniusł i 1200+ osób pod rząd jest bardzo zadowolona z zakupu. A z resztą chyba was nikt nieprzekona bo zawsze jacyś muszą popsuć i coś dopowiedzieć żeby tylko mój temat niewypalił. Szczerze mówie że ta firma produkuje karty które wystarczają na 2 lata MINIMUM mój kumpel kupił orginalną i popsuła mu sie po 2 latach a ja mam 1,5 roku tą od forcenet i jakoś działa cały czas na medal. W takim razie Podróbka lepsza od orginała? Oczywiście dlamnie to niejest podróbka ale dla wielu z was (niedoświadczonych użytkowników wnioskując po postach) jeszcze o tym nie wiedzą. Dobra jak nadal macie zamiar pisać posty że to podróbki itp to niech modki zamkną ten temat i tyle ja dodaje że mi i mojim kumplom którym doradziłem kupno u forceneta są zachwyceni. Pozdrawiam

dragonix
05-02-2007, 19:22
Mój brat sie wkurzył:D

MasterBarti
05-02-2007, 19:38
Co z tego że ma pozytywów tyle, ludzie jak kupią podróbkę za niską cenę to i tak pozytyw wystawiają no bo kupienie tanio oryginału graniczy z cudem.
Ja kupiłem kartę u jakiejś baby co miała ponad 2000 pozytywów i tylko kilka negatywów z powodu opóźnień w dostawie a nikt nie napisał że to są podróbki. Chociaż moja karta wygląda na oryginał to i tak bym się nie zdziwił jak by się okazało że to jakaś nędzna podróba bo za taką cenę wtedy naprawdę było trudno kupić tą pamięć.

Sofcik
05-02-2007, 19:41
ja tam ciągle polecam użytkownika 3generation ;)

Arocx65
06-02-2007, 20:56
Wlasnie sie czepiacie kart pamieci ! po co wyfawac kase na te od Se jak mozna miec soniaka za pol ceny :)

DeathMan
06-02-2007, 22:38
dobra ok pol ceny wszystko cacy tylko czy ona ladnie wlazi i co sie stanie po tych 2 latach jak to ma mi polazic 2 lata i sie sypnac to ja podziekuje, dalej nie wiem jaka ta karta ma pojemnosc jezeli to niby jest podroba to zapelnie 1 gb i lipa a gdzie drugie 1gb (no chyba ze stara wersja podroby) ja juz naprawde sam nie wiem powiem tak jezeli dorianx wystawi mi reczsny podpis ze zwroci mo koszta jak sie sypnie po 2 latach to biore

P.S. ciagle mnie na nia korci bo tania jest ale wole cos co mi posluzy przez pare lat niz podroba ktora sie sypnie po gwarancji

Sofcik
07-02-2007, 13:11
Po 2 latach to już na pewno telefon wymienisz ;)

DeathMan
10-02-2007, 20:27
niebylbym taki pewny ja tyle szmalu co wy nie mam zebym mkogl sobie wymieniac telefon co 2 lata

Sofcik
11-02-2007, 11:31
Ja też nie mam tyle szmalu, ale jest coś takiego jak telefon na abonament albo mix ;)

bartopl
11-02-2007, 17:08
Oj naiwność ludzi sięga granic, myślą, że komentarze świadczą o wszystkim,
w rezultacie można się nieźle przejechać na takich "pozytywnych"
sprzedawcach. Przeżyłem na własnej skórze i kieszeni, więc wiem.

Chciałbym dodać, że zakupiłem kartę Sandisk, w pobliskim sklepie ze
sprzętem elektronicznym i jestem jak najbardziej zadowolony, kartę kupiłem
za 150 zl, 1gb, gdyż całkowicie taka pojemność wystarcza na telefony, w
dodatku w zestawie z kartą, czytnik kart MS Pro Duo, który bardzo szybko
kopiuje pliki w gniazdach USB 2.0. Karta - 5 lat gwarancji, czytnik - 2 lata.

Pepsko
12-02-2007, 16:08
ja tez chyba kupię tą
http://www.allegro.pl/item164978808_najtaniej_sony_memory_stick_pro_duo_ hs_1gb_1_gb_.html
lub tą
http://www.allegro.pl/item164551916_najnowszy_sony_m_stick_produo_hspeed _1gb_5lat_gwar.html
tylko wlasnie ta cena... karta wyglaa jak orginał ... czy ma ktoś karty od 3generation ?? bądź ta drugą ...
Sam mam zamiar kupic ale ktra to nie wiem ;/

dorianx
12-02-2007, 20:08
ja tez chyba kupię tą
http://www.allegro.pl/item164978808_najtaniej_sony_memory_stick_pro_duo_ hs_1gb_1_gb_.html
lub tą
http://www.allegro.pl/item164551916_najnowszy_sony_m_stick_produo_hspeed _1gb_5lat_gwar.html
tylko wlasnie ta cena... karta wyglaa jak orginał ... czy ma ktoś karty od 3generation ?? bądź ta drugą ...
Sam mam zamiar kupic ale ktra to nie wiem ;/

To chińska podróbka jakich wiele na allegro:(

Sofcik
12-02-2007, 20:43
(...)czy ma ktoś karty od 3generation ?? (...)

Ja mam i wygląda na orginałkę ;)

Pepsko
12-02-2007, 20:53
a co powiecie na ten link
http://www.allegro.pl/item164551913_najnowszy_sony_m_stick_produo_hspeed _1gb_5lat_gwar.html
wyglada jak orginał... zgrzewy, gwarancja i wyglad...

emf
12-02-2007, 21:06
wyglada jak orginał... zgrzewy, gwarancja i wyglad...

Zobacz jak powinny wyglądać zgrzewy.
Gwarancja powinna być od SE, a nie od Mister Henia "Serwys Korporejszyn"

nikipl
12-02-2007, 23:25
ostatnia karta (ta z Allegro) ma znaczek o PSP.....a to świadczy że jest oryginalna chociaż to logo psp nie wygląda mi na oryginalne "pespesowskie"....myślę że jednak wolę kupić kartę sandiska za 110zł ze sklepu internetowego i mieć pewność ż jest to na pewno oryginał :) wiecie.... to na 10000000% nie jest oryginał....wystarczyły zgrzewy...

Pepsko
12-02-2007, 23:28
mi własnie tez wygląda na orginał... wiec doradźcie czy zaryzykowac i wziasc 512 czy 1gb ...

jaro07
14-02-2007, 16:39
http://allegro.pl/item165683924_uwaga_express_sony_pro_duo_2gb_adapt er_orginalne.html
Ja chyba biore tą jak myślicie pewnie zaraz powiecie że podróba... ale gwarancja na rok to i tak rok pochodzi :D

emf
14-02-2007, 17:46
jaro07, warancja zgodnie z opisem jest na pięć lat.

Pepsko
14-02-2007, 18:14
czyli jest to orginał ?? wedlug mnie tak... i zamierzam ją kupić tylko ze wersje 1gb :]

markonix
16-02-2007, 15:25
3generation kupiłem u niego karte 2gb Memory Stick Pro Duo.
Odrazu mówie że wisi mi to czy jest oryginalna czy nie ale to że działa znakomicie!! Po drugie jest bardzo kontaktowy i ponoć tylko 5 razy mu sie zdarzylo ze musial wymienic karte ale nie bylo z tym problemów. Paczka (koperta bąblekowa) przyszla w 2 dni.
Teraz je ma po 104zł.
Nie ma ani jednego negatywna i sprzedaje tylko karty wiec zna sie na rzeczy,
Polecam go :)

Patryk399
16-02-2007, 16:55
Jesli ktos chce 1 gb sandiska to zobaczcie http://se-center.info/viewtopic.php?t=8081

seqs
17-02-2007, 12:32
Polecam karty od gościa o nicku na allegro: fidek007
Kupiłem u niego kartę 1 GB i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Patryk399
19-02-2007, 09:09
http://www.allegro.pl/item166988487_sony_memory_stick_2_gb_pro_duo_hs_gw arncja_adaptor.html
Kupywal ktos ta? Dobra?