View Full Version : K750@W800+patche (bez plików customizacji na karcie)
Niestety nie mogę pobrać plików ;/ http://kavior.4shared.com/file/12588884/6e617ef6 coś dziwnego wyskakuje nie wiem co dalej zrobić Help My
krzszt a lamacz wgrywasz?
Argo wszytskie pliki są teraz na:
http://franek.4shared.com/
co muszę pobrać >???? w800_EMEA1.rar
W800_Signed_USB_Drivers.exe ??? to czy cos jescze
???
Argo potrzebujesz:
FAR'a , Phone XS, FS , MAIN, CUSTOM
wszytsko pisze w 1 poscie !!
wiesz ze travisz gwarancje ;>
softa wgrywam 2 raz i 1 spieprzyłem coś ;/
krzszt a lamacz wgrywasz?
Argo wszytskie pliki są teraz na:
http://franek.4shared.com/
Tak, jest wgrany...
wiem wiem i tak straciłem bo wpadł mi do wody i ... ;/ szkoda gadać :/
krzszt to wgraj moze jeszcze sterowniki USB od w800i.
Potem próbuj do skutku :)
Phone-XS_PL.rar to tyko spolszczenie od Phone-XS.rar czy oddzielny polski program ??
To jest program po polsku ten sam tylko spolszczony :faja:
krzszt to wgraj moze jeszcze sterowniki USB od w800i.
Potem próbuj do skutku :)
Są wgrane...
Przeczytaj na 25 stronie co robiłem i powiedz mi czy coś nie tak zrobiłem...
powiedz mi czy coś nie tak zrobiłem...
wszytsko dobrze, przeciez telefon się włącza.
Musisz wgrać inny CUSTOM.
Ten:
http://franek.4shared.com/file/22445399/77d73d71/W800i_CDA102430_1_EMEA_1.html?dirPwdVerified=12367 79a
FAR'a , Phone XS < to mam tego nie > FS , MAIN, CUSTOM
W800i_CDA102430_1_EMEA_1.zip to jest custom ?? który mi potrzebny??
gdzie jest main i fs plz pomóżcie
zrobiłem raz jeszcze wszystko od nowa z tym customem co Ty mi podałeś i zaraz zobacze czy działa;)
EDIT
DZIAŁA!!!!!! DZIĘKUJE WSZYSTKIM CO STARALI SIE MI POMOC, A W SZCZEGóLNOśCI TOBIE FRANEEK :)
Argo Podaj mi swoje gg bo jak klikam na AIM to nie chce mi pokazac, ani gg otworzyc.
Mam jeszcze jedno małe pytanie, czy zawsze przed wejściem do fara należy wgrać plik dostępu??
Z góry dziękuje za odpowiedź :razz:
rawilson
20-08-2007, 18:26
tak zawsze.
pabul_77
20-08-2007, 19:11
Więc tak, wgrałem za pomoca phone-sx plik MAIN w main firmware z zaznaczonym flash main firmware, potem sterowniki od usb W800i zainstalowałem na kompie, potem wgrałem plik FS w File system image z zaznaczonym flash file system
a pliku FS nie wgrywa się też w main firmware i zaznaczonym flash main firmware :?: :?: :?:
pabul_77 nie, bo tego nie robiłem i wszystko mi idealnie chodzi ;)
rawilson ale chodzi mi o to że jak chcemy wgrać np jakiś patch, lub sterowniki camera itp.
krzszt tak zawsze.
Bez łamacza nei wejdziesz do FAR'a.
komar-nielat
20-08-2007, 21:18
moje gg 9081553 proszę o pomoc !!!!
9081553 moje gg a tamto wyżej to mój brat przez pomyłke
z internetu.
franek.4shared.com
pabul_77
20-08-2007, 22:19
ej no panowie bo już mnie zamotaliście :/
to jak się w końcu wgrywa ten plik FS ? Tu przy "main firmware" czy "file system image" ? :/
FS = File System .
Juz wiesz :>
Main = Main .
pabul_77
20-08-2007, 22:43
już w dwóch poradnikach czytałem, że to się pliki MAIN, FS oraz łamacza wgrywa się w pocji main firmware z zaznaczoną opcją flash main firmware...nawet w tym temacie lampard8 napisał:
"ja robiłem tak z tym w phone xs
W Phon XS'ie wgraj piki MAIN i FS (rób to pojedynczo) jako "Main Firmware" z zaznaczona opcją "Flash Main Firmware" i tak samo zrób z plikiem "k750w800_r2e_dcu.49r.ssw" który wgrywasz na końcu! "
To można robić tak i tak czy jak??
Matko..
Main:
Flash Main firmware
FS:
Flash File System
Łamacz: (wgrwyasz jako main)
Main firmware..
przeceiz na screenach widac :/
pabul_77
20-08-2007, 23:10
na jakich screenach :>
czyli MAIN wgrywamy w main firmware z opcją flash main firmware, a FS w flash system image i z opcją flash file sytem? Jeśli tak to nie wiem czemu już od dwóch osób słyszałem, że wszystko robimy w main firmware... :/
pabul_77 tak jak mówisz.
Inni ci źle mówia.
Przeciez FS= File System
to nie mozesz tego wgrać jako MAIN.. :)
A łamacz jako MAIN.
pabul_77
20-08-2007, 23:34
ups...nie wiem czemu wyszły mi dwa posty :/...dobrze, że jeszcze nie zacząłem tego robić, jak źle mi mówili...ale im chyba chodziło :P...lampard mi mówił, że on tak robił i mu działa...A przy łamaczu jaką opcje zaznaczamy? Flash main firmware? Czy flash file system?
A łamacz jako MAIN.
Czytaj posty 5 razy :)
Łamacz jako Main i Flash Main Firmware.
ps.
jak tego nie rozumiesz, nie rób..
pabul_77
20-08-2007, 23:37
ps.
jak tego nie rozumiesz, nie rób..
rozumiem, ale sie troche zamotałem, bo jedni mi mówili tak, a znowu ty też inaczej :P...w takim razie dzięki za info ;)
edit: napisałeś tylko, że łamacza wgrywamy jako MAIN, ale nie napisałeś co zaznaczamy, dlatego spytałem...
ja już wszystkie pliki zgromadziłem i jutro postaram się zrobić ale troche nie rozumiem co trzeba zrobić z plikami custom :/ jeszcze raz przeczytam wszystko może za czaje ale jak komuś by sie chciało to niech mi napisze plz
co trzeba zrobić z plikami custom
poprostu przekopiować je do telefonu w FAR
pabul_77
21-08-2007, 22:04
Panowie, mam jeszcze jedno pytanie...wiem już, że mam cid49 i kolor red i mam jeszcze pytanie czy przy wgrywaniu softa od w800 ma znaczenie jaki mam EROM ? Przypadkiem na to natrafiłem i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...
Przy flashu telefonu ważny jest tylko cid i kolor. Za to nie można uwalić EROM'a bo wtedy już nawet SEUS nie pomoże ;-)
pabul_77
21-08-2007, 22:16
Za to nie można uwalić EROM'a bo wtedy już nawet SEUS nie pomoże
a jak przypadkiem uwalić EROMa ? :P
Jeszcze jedno: ściągnąłem pliki custom z franek.4shared.com a na owies.4shared.com znalazłem dwa pliki z customami i moje pytanie brzmi jaka jest różnica między nimi? Które wgrać? Czy przy zmianie softu najlepiej jest mieć najnowszego fara, czy może być starszy?
rawilson
21-08-2007, 22:53
taki aby ci fona wykrył... Lord erom tez jest ważny... z tego co pamiętam to xs 2.10 alpha nie obsługuje jakiegoś tam eromu... przynajmniej w k750i - mi i kaviorowi akurat nie obsługiwał... pabul_77 mozna uwalić poprzez odłączenie na początku flasha kabla (chyba) albo grzebiąc w farze (nieumiejętnie wgrywając GDFS'a) Tyle z mojej strony! Pozdrawiam!
pabul_77
21-08-2007, 22:55
a czy może mi ktoś powiedzieć jakie mam wgrać pliki custom? Bo znalazłem kilka paczek z tymi plikami i już sam nie wiem które mam wgrać :(
Wgraj te co są u mnie - działaja.
Poprostu je kopiujesz w FAR.
pabul_77
22-08-2007, 13:54
a czy możecie mi powiedzieć jak się wgrywa patcha do fona? Szukałem, ale nie znalazłem :/
Nie szukales :)
http://se-center.info/viewtopic.php?t=11451
Wgrywasz go do katalogu FLASH Farem ;-)
pabul_77
22-08-2007, 14:07
byłem kiedyś w tym temacie, ale myślałem, że tam pisze "jak sflashować" a nie "jak spatchować" :P
ale "Czasami może się ukazać błąd " i co wtedy? Kom już się nie załączy?
jak zmieniamy softa, to jaką szybkość ustawiamy w farze?
Chodzi Ci o błąd wgrywania patcha farem? - to nic, dajemy wtedy zawsze na continue ;-)
ak zmieniamy softa, to jaką szybkość ustawiamy w farze?
?? :rotfl: - Chodzi Ci o to jaką prędkość ustawiamy kiedy wchodzimy do FARA? - najwyższą :smile:
jak zmieniamy softa, to jaką szybkość ustawiamy w farze?
921600
pabul_77 odnosze wrażenie ze tobie trzeba wszysko napisac..
Poogladaj screeny, poczytaj i się dowiesz wszystkiego !!
pry czym bład? wgrywanie patrza?
pabul_77
22-08-2007, 23:53
Poogladaj screeny, poczytaj i się dowiesz wszystkiego !!
co do tej prędkości w farze, to akurat widziałem już kilka poradników i były na nich różne prędkości-dlatego spytałem.
pabul_77 odnosze wrażenie ze tobie trzeba wszysko napisac..
no sory, ale właśnie takich drobiazgów, jak coś zrobić przy zmianie softu w poradnikach nie ma, więc pytam tutaj...
a jak można usunąć patcha? Jest z tym jakiś problem?
Nie, nie ma.
Jak to zrobić - jest na forum.
mam maly problem :/ a mianowicie mam SE k750i i chcialbym go sflashowac na w800i. naczytalem sie na forum o tych wszystkich sposobach i metodach ale teraz zglupialem zupelnie i nie wiem co mam zrobic i jak!!! mam EROM: R3A005 , Soft: R1CA021 CID 49. i nie wiem jakim sposobem flashowac, jakie potrzebuje pliki zeby nie uwalic tel i na jaki Soft i erom zmienic :/
może mi ktoś pomoc??
rawilson
26-08-2007, 11:52
matiEX w tym poradniku jest wszystko! a plików szukaj na FRANEK.4SHARED.COM
jakie potrzebuje pliki zeby nie uwalic tel i na jaki Soft i erom zmienic
tutaj masz gotowe pliki main fs do wgrania soft w800 R1BC002 + folder custom wgrywasz w Farze
http://www.4shared.com/file/20969586/e1e9833c/do_wgrania.html?dirPwdVerified=305eab3c
wielkie dzieki za pliki!! mam nadzieje ze jakos sobie poradze:/ w razie czego moge pisać do was na PW albo GG??
W razie czego możesz użyć wyszukiwarki, a jak nie znajdziesz napisać posta :)
pabul_77
26-08-2007, 23:23
czy przy wgrywaniu softu od w800 do k750 ma znaczenie jaki mamy EROM ?
Dodam, że mam R3A005 . Moge wgrywać soft bez obaw?
można wgrywać bez obaw. :)
Na poczatku nie wiedzialem o co chodzi w instrukcji ale dzieki szukajce na forum juz rozumiem wszystko co robic :) Wgralem wedlug instrukcji i smiga :) dzieki wielkie za opis dobra robota 8)
Ja jestem noobem w sprawach softu i mam 2 pytania. Czy custom k750i mam skasowac caly czy tylko pliki, które będą zastępowane przez soft w800i. Ja probowalem 2 razy na 2 sposoby i zawsze konczylo sie w telefonie komunikatem configuration error co zrobić ??
ja usunalem cały custom i wgrałem nowy ty tez tak zrób (chodzi o folder tylko patrz gdzie zapisuje :!: )
witam
flashuje ten telefon od 3 godzin i opadam z sil. Wgrywam przerobiony main - wszystko jest ok. Odlaczam tela, chce wgrać Fs i telefon czasem włącza mi sie pomimo ze trzymałem C. W Xs wyswietla sie:
***** PRODUCTION_ID_LOADER
binary sending loaders\db2010_cid00_prodid_p3h.bin
Header
i nic dalej lub jesli sie telefon wlaczy
Binary acknowledge failed with: 5a
Failed sending datachunk
pomóżcie bo naprawdę już nie mogę.
witam
flashuje ten telefon od 3 godzin i opadam z sil. Wgrywam przerobiony main - wszystko jest ok. Odlaczam tela, chce wgrać Fs i telefon czasem włącza mi sie pomimo ze trzymałem C. W Xs wyswietla sie:
***** PRODUCTION_ID_LOADER
binary sending loaders\db2010_cid00_prodid_p3h.bin
Header
i nic dalej lub jesli sie telefon wlaczy
Binary acknowledge failed with: 5a
Failed sending datachunk
pomóżcie bo naprawdę już nie mogę.
sorka za 2 posty pod rzad ale pokazywalo mi errora
udalo mi sie w koncu sflashowac Fs'a. wgralem: customiza, nowe stery do camery i dzwieku, potem rest (oczywiscie wszytsko po kolei). Problem w tym ze tel sie nie wlacza a far nie chce sie z nim polaczyc tzn zawiesza sie prz probie wejscia do jakiegokolwiek katalogu.
Witam
Przerobiłem sobie wczoraj k750 na w800i według http://www.se-center.info/viewtopic.php?t=21905 i mam pliki costum na karcie pamięci.
Czy mogę teraz wrzucić je za pomocą fara do tego oprogramowania co już mam wgrane? Czy muszę cała procedurę powtarzać od początku.
Mam wgrany soft r1bc002
Dzięki za odpowiedź
karaczan
13-09-2007, 11:32
musisz odinstalowac patch przenoszacy pliki custom na karte pamieci.
no i wgrac customa do tpa/preset/custom ;)
oto patch jakbys szukal (przy wgrywaniu wez undo patch):
;W800 SW-R1BC002 EU_EMEA
;Zmienia /tpa/preset/custom/customize.xml -> MS/customize.xml
;Change /tpa/preset/custom to /card/custom
;Remember to extract the custpack to /card/custom before flashing the FS file!!!!
;Š afghanjohnny
+44020000
3D7CC6: 7400700061002F007000720065007300650074002F00630075 00730074006F006D002F0063007500730074006F006D006900 7A0065002E0078006D006C 63006100720064002F0063007500730074006F006D002F0063 007500730074006F006D0069007A0065002E000078006D006C 0000000000000000000000
3DB13A: 7400700061002F007000720065007300650074002F00630075 00730074006F006D 63006100720064002F0063007500730074006F006D00000000 0000000000000000
Niestety nie znam się az tak dobrze na tym
Węc może prościej będzie wgrać wszystko od nowa?
Wgrałem main i Fs według opisu z 1 postu ale gdy chce wgrac costum wyskakuje mi
You must chosse a way in !Error fsx failed
++ Error fsx failed
Disconnected... Unplug the phone
Proszę o Pomoc
Juz sobie poradziłem
Zastosowałem sie do rad kolegi "kendzior'
Ja tam mialem dosyc duzy problem z farem:D
Dlatego zrobilem xs++ i poszlo bez problemu. Troche wiecej zabawy ale efekt taki sam.
1)najpierw wgralem przerobione pliki MAIN i FS
2)pozniej skopiowalem pliki kustomizacyjne do folderu w którym jest XS++ - ścieżka files_to_upload/tpa/preset/custom
3)Zapodajesz XS++. Najpierw klikasz START i podlaczasz telefon. Pozniej trzeba ustawic w zakladce flash:
a)-zaznaczyc CUSTOMIZE FILE SYSTEM
b)-zaznaczyc BreakXS
c)-Model W800 i opcje EMEA_1(CDA 102425/38 )
4)przechodzisz w zakladke FSX i klikasz Start
5)Potem wykonujesz polecenia ktore pojawia sie w logu - 2x musisz odlaczac telefon i wyjmowac baterie
6)Nastepnie wgralem jeszcze raz MAIN (przez PhoneXS) bo telefon nie chcial sie wlaczyc - i wszystko dzialalo(na poczatku wyskoczylo mi po rosyjsku ale zmienilem na polski i jest wszystko ok)
Camdriver, menu i audio driver tez wgrywalem przez XS++ (tworzylem odpowiednie foldery w files_to-upload i pozniej to co w pkt 3-5
OK. Jesteśmy we wnętrzu. Idziemy do FS. Czekamy aż się wszystko wgra i idziemy po kolei do tpa/preset/custom
nie dokładnie rozumiem wchodzimy do FS i coś się będzie wgrywało samo nic nie trzeba naciskać?? A potem idziemy do tpa/preset/custom i co tam robimy??
karaczan
22-09-2007, 17:55
i wgrywamy tam pliki customizacji. a przynajmniej by wypadalo ;)
w sumie to mozesz tam i gole dupy wgrac ale one akurat nic nie poradza na blad konfiguracji sieci :lol:
po zakonczeniu wgrywania panienek wychodzimy do glownego katalogu telefonu, potem jeszcze o "oczko wyzej" az sie pojawi czerwone okienko z zapytaniem o wyjscie z FS. klikamy oczywiscie na tak.
potem zamykamy fara, wchodzimy jeszcze raz w sefp, tylko ze teraz wybieramy nie FS a FLASH. jak juz sie komp skomunikuje z telefonem wgrywamy plik rest. odlaczamy wszystko, wyciagamy bat, wkladamy na nowo, odpalamy telefon i sie usmiechamy ze sie udalo :D
ok wielkie dzięki :smile:
witam jestem juz prawie przy koncu i sie pogubilem......ten plik REST o ktorym jest mowa to gdzie on sie znajduje .....prosze o pommmmmocccc
a gdzie sie kopiuje ten plik restu do jakiego folderu na telefonie??
lampard8 czy mozez dokladniej czy chodzi o ten REST w prawej tabelce Fara ....jesli tak to co pozniej bo skopiowalem go i odlaczylem telefon i niechce mi sie wlaczyc bardzo prosze cie o odpowiedz
wchodzisz do flash (najpierw alt+f2 i sefp az telefon sie polaczy) wchodzisz w flash i tam kopiujesz plik rest z kompa do telefonu(rest musi byxc taki sam jak tój soft(zakladam ze R1BC002 w800
ok wiec tak zrobilem dalem flash wszystko poszo...odlaczam wkladam sim odpalam
a tu mi taki komunikat wyskakuje ze (wystapil blad w konfiguracji skontaktuj sie z operatorem sieci lub centrum uslug) co teraz moze wiesz ......
karaczan
22-09-2007, 20:46
to ze nie czytasz poradnikow do konca :!:
tu masz rozwiazanie
http://se-center.info/viewtopic.php?t=22140
karaczan witaj chodzi ci oto ze mam wgrac ta metoda rawilson czy ze juz nie mam szans tego naprawic ....scaly dzien juz nad tym siede.... :sad:
musisz wgrac folder custom
zrób to tak wgraj łamacza(wiesz jak to sie robi)
wejdz do fs/tpa/present/custom
tam skasuj wszystko i wgraj nowe
potem rest i juz ;-)
jest dalo rade sposobem RAVILSONA
Ravilson Karaczan & Lampart8 chlopaki wielkie dzieki za pomoc ............................pozdrawiam ... :)
karaczan
22-09-2007, 21:55
no chyba po to podalem ci linka bys to zrobil metoda rawilsona, najprostsza i naprawde trudno spieprzyc ;)
no chyba ze sie wybierze nie ten model telefonu ;)
jak masz k750 to wybierasz k750, jak k750 przerobione na w800 to w800. musi wskoczyc ;)
dalo rade sposobem RAVILSONA
[b]karaczan & lampart8ravilson
chlopaki wielkie dzieki POMOC pozdrawiam :smile:
spec-naz1
23-09-2007, 03:34
Wszystko już wgrałem telefon działa włącza się ale jak podłączam go do fara i wybieram obojętnie czy FS lub Flash to przy pobieraniu danych z telefonu zawiesza sie :( :( nie mam pojęcia co to może być reszta mi działa tylko nie mogę za chiny podpiąć go do fara :? Wie ktoś dlaczego tak mam??
PS: Pliki Main i FS i pliki kustomizacyjne wgrywałem przez XS++
Jeżeli masz cid49 to zanim wejdziesz do fara musisz wgrać łamacza
spec-naz1
23-09-2007, 09:16
Wgrywam łamacza i jak naciskam enter the matrix to się łączy z telefonem ale gdy nacisne folder FS lub Flash to sie zawiesza :cry:
Mam takie pytanko zrobiłem wszystko według instrukcji i wszystko ładni pięknie tylko nie mam polskiego menu a w ustawieniach w wybieraniu języka jest tylko angielski, czemu nie mam polskiego??
Musisz wgrać paczkę językową z językiem polskim. Opis w Tunningu jest chyba.
tim111 wgraj polski jezyk jest na forum jak nie pomoze to wgraj inny custom chocby ten:
http://www.4shared.com/file/24014667/9921516b/custom.html?dirPwdVerified=82d0da04
na forum jest temat o polskim menu ale link do niego nie działa :/ a jesli chodzi o ten plik costom to jak chce go wgrac to musze usunąc ten poprzedni ?? i mam rozpakowacta paczke i wklejac po kolei te pliki czy rara tam wzucic,a te pliki co tam sa od poczatku to je usunąc czy nie??
Pliki usunąć ale zostawić folder drm. Wrzucić rozpakowane nowe pliki.
Dobrze mówię? Nie jestem pewny gdyż dopiero się uczę i stąd moje wątpliwości.
spec-naz1
23-09-2007, 13:29
Ludzie pomocy wgrałem całego softa z w800i na nowo i mam tak samo tzn:
telefon mi sie włącza wszystko śmiga ale chciałbym go zpatchować więc odpalam najpierw Phone-FS wgrywam to: k750w800_r2e_dcu.49r.ssw no i odpalam FAR-a ustawiam to co ma tam być podłączam fona do kompa wykrywa mi na fonie folder Flash i FS ale gdy chce któryś otworzyć to mi sie zawiesza przy ładowaniu danych :( proszę niech ktoś mi pomoże :(
mam cid 49
PS: przy wgrywaniu softa nie używałem fara tylko XS++ i to nim właśnie wgrałem pliki main, flash i pliki konfiguracyjne.
Przed zmianą softa FAR mi działa bo już zmieniałem ikonki i camdrivery a teraz nie mam pojęcia co robie nie tak
Ściągnij ten plik *.ssw z franek.4shared.com Może ten się jakoś popsuł czy coś... :)
Phone-FS
O Phone-XS chodzi?
spec-naz1
23-09-2007, 13:33
sry literki poprzestawiałem tak chodzi o Phone XS
karaczan
23-09-2007, 13:48
zawieszam, hmm czasem wejscie w FS trwa dosyc dlugo...
po wgraniu lamacza konieczne jest wyciagniecie bat nim odpalisz fara
ew sciagnij innego fara, mogl sie skopac :P
ale mysle ze skoro juz w nim grzebales kiedys to teraz poprostu przeoczyles jakis malenki kroczek w procedurze ;) jaki to niewiem :P
spec-naz1
23-09-2007, 14:00
Wielkie dzięki Far się po prostu zepsuł :D :D :D zassałem inną wersje i śmiga jeszcze raz dzięki :D :D
harnas87
24-09-2007, 18:44
Witam mam pytanie... robię wszystko tak jak w instrukcji zslashowałem plik main, zinstalowałem te sterowniki USB od W800 i gdy chce wgrac plik flash, gdy podlaczam wyslkakuje komunikat:
READ OTP(CMD24)
Binary acknowledge failed with:5a
failed sending datachunk
i telefon sie wlacza:/
wyciagałes baterie po flashowaniu?
ja tak miałem jak nie wyciagnałem
harnas87
24-09-2007, 20:32
No wyciagam zawsze:p... wyciagnalem baterie i jak chcialem flashowac plik flash.... podlaczam telefon i po chwili wyskakuje ten blad i tel sie wlacza:/
jak chcialem flashowac plik flash
flash sie nie flashuje tylko main i fs
karaczan
24-09-2007, 21:28
coz, zalezy od punktu widzenia ;)
czasem nazywa sie to dumpem, flashem, fubu, srubu, biosem, wsadem ;)
zalezy co sie flashuje :D
ja flashowalem juz wiele telefonow, plyt glownych, cdromow, kart graficznych. najbardziej egzotycznym byl flash dekodera cyfry+ i wzmacniacza pioneer :]
w sek750 akurat pojecie pliku flash by pasowalo, a to ze jest rozbity na main i fs to juz inna bajka. czytalem ze mozna stworzyc plik laczacy w sobie od razu main i fs. w koncu to i tak siedzi w tej samej kosci :P wiec albo zgrywamy cala kosc albo rozbijamy na czesci zgrywajac tylko odpowiednie adresy
harnas87
24-09-2007, 22:38
lampard8 Tzn. Jak chciałem wgrać plik
harnas87
25-09-2007, 01:38
teraz wgrywam całość... idzie jak po maśle.... ale gdy odpale telefon mam Please wait i nic..... Ale wyłącza sie juz jak k800... w czym problem??
edit: Z tego co siędoczytałem to muszę wgrać od nowa GDFSa.... Niestety ja nie zrobiłem kopii zapasowej (ciele:P)... Czy ktoś może mi podać link do GDFSa???? Muszę wgrać go od w750 czy w800?
edit2: teraz juz wyskakuje po polsku: "zaczekaj"... a nawet go do kompa nie podpielem:P
na początku zawsze tak jest że sie coś nie zgadza czy wiesza sie przez kilka minut...
karaczan
25-09-2007, 14:15
jak uwaliles gdfs a niemasz kopii to zapomnij :P
te pliki jak juz pisalem sa specyficzne dla kazdego egzemplaza k750/w800
please wait czasem dosc dlugo jest, do 3-5min nawet.
harnas87
25-09-2007, 18:42
Ale u mnie jest 3 godziny juz:P... Czy w servisie mi to naprawia??
rawilson
25-09-2007, 18:45
taaa! koszt - 50 zl i wyzej ;]
siara2134
25-09-2007, 19:21
a czy robienie kopi GDFS jest bezpieczne ? Chodzi o program SEtoolLite ;P
Raczej tak. Jest to nawet bardzo przydatne w takich przypadkach jak wyżej opisany.
siara2134
25-09-2007, 19:28
Aha dzieki ;P dzisiaj zczytam na wszelki wypadek. A tak z innej beczki. Kiedy można GDFS'a uwalić ?
karaczan
25-09-2007, 20:38
wlasciwie to czesto ;)
mi osobiscie sie nie zdazylo.
napewno poprawiajac battery buga za pomoca fara (setoolem mysle ze tez da sie udupic)
rozne operacje na skryptach ktore grzebia w gdfs, np menu baterii, netmonitor, itp.. )
i wszelkie operacje gdy recznie ustawiamy adresy flashowania (wszakze czlowiek to najbardziej zawodny element :P)
ogolnie wykonanie backupu jest bezpieczne, jedyne na co zwrocic uwage to na wybranie odpowiedniego modelu telefonu (choc nowsze setool2lite np 1.07, 1.08 sa juz przed tym zabezpieczone)
Ptaszek56
25-09-2007, 21:41
ej zrobiłem w końcu tak jak trzeba i włączam tel klikam uruchom tel i wpisuje mój pin i jest coś takiego Błąd konfiguracji. Skontaktuj się z operatorem sieci lub z centrum usług. :/
Custom wgraj.
Uwazaj zeby nie wpadł do drm ;]
setki razy było :/
Ptaszek56
25-09-2007, 22:00
jaki custom??
czlowieku nie mozesz porostu poczytac sobie a nie bezsensowne pytania zadajesz?? ten sam dzial ten sam temat!! kliknij na 1 strone i poczytaj troche i pomysl :twisted:
ludzie czemu wy nie szukacie wpisz w szukaj custam lub customizacje coś wyskoczy i szukaj!!!!
adam88sjz
26-09-2007, 04:24
czy pomoze taka zmiana jezeli mam problem z imei?
Jaki problem?
Chyba nie.. IMEI jest jedno i zmiana softu go nie zmieni.
Hmm...
Koledze zmienialem soft inaczej....
Nie wgrywalem customow poprzez FARA... ;)
Przez Phone-XS tylko FS I MAIN
Nie potrzeba juz FARA do zmiany softu.
Przynajmniej tak mi sie udalo. ;)
albo kumpel miał taki sam soft...
albo kumpel miał taki sam soft...
Hehe...
Nie obiecujcie sobie nic. :mrgreen: (joke)
Napisze temat o tym, choc nie wiem czy to wam zadziala...
P.S Ale przynajmniej sie do czegos nadam. ;)
karaczan
28-09-2007, 00:29
do wgrywania softa dalej polecam setool2lite. flash main, fs, wgranie customa.
do zabawy w tunning i ogolnego grzebania w telefonie wtedy far jest ok.
przygotowanie paczki np sterow aparatu do setool bywa upierdliwe.
pozatym robimy tylko jedna rzecz w jednym procesie.
a farem jak juz dostaniemy sie do fs to mozemy sobie buszowac do woli. a konczac i wgrywajac resta jeszcze mozna przy okazji patche zapodac :D
pozatym robimy tylko jedna rzecz w jednym procesie.
Nie prawda ;D
Możesz do tej paczki (.zip) wrzucić camdrivera, acoustic i inne i wgra to się za jednym razem :)
karaczan
28-09-2007, 09:06
mialem na mysli np patche ;)
tylko pojedynczo, no chyba ze polaczymy kilka patchy w jeden ;)
do tego niektorych patchy setool wgrac poprostu niechcial. mowil OK, odpalam fona a patcha niema :P
Ptaszek56
29-09-2007, 11:44
ej zrobiłem jak jest tu opisane włączam tel i dalej mam błąd konfiguracji... POMÓŻCIE
dalej mam błąd konfiguracji...
Bo jak wchodzisz do folderu custom to nie przeciagasz tam plików tylko zaznaczasz pliki i wciskasz copy! (podstawowy błąd) ;-) Pzdr.
Ptaszek56
29-09-2007, 11:53
aha dzieki;p zaraz moze poprawie i dam znać ;D
Ptaszek56
29-09-2007, 20:08
eh zrobilem tak jak trzeba teraz i kopiowałem a nie przenosiłem i dalej błąd konfiguracji
eh zrobilem tak jak trzeba teraz i kopiowałem a nie przenosiłem i dalej błąd konfiguracji
Dokladnie to samo mam.
Gdzie mieszkasz?? Tzn. poza granicami Polski??
P.S Zrob to Se tool'em.
Wgrywasz cala paczke, nie pojedyncze pliki.... ;)
NAPISZ CZY DZIALA. ;)
Ptaszek56
30-09-2007, 20:24
Alek_45 Mieszkam w woj lubelskim pod biłgorajem. jak masz gg to napisz i byś mi pomógł to zrobic piszać na gg... proszę bo juz jestem jakis czas bez tel;/ i miałem isc do komisu juz
.:Dymek:.
30-09-2007, 21:51
Po kliknięciu na Flash musimy podłączyć telefon z "C" do komputera - kiedy całośc się wgra, pokaże się na dole informacja "Finishing flash". Odłączamy telefon, wyjmujemy baterię, wkładamy ponownie. Teraz czas na wgranie pliku FS do telefonu:
I tutaj sie zatrzymalem. Nie widzi telefonu. Znalazlem na forum cos o USB Flash. Zainstalowalem niby tak jak bylo opisane, i nic. :) Dalej nie widzi.
Zainstalowalem niby tak jak bylo opisane, i nic. Dalej nie widzi.
Zainstaluj jeszcze raz i restart kompa.. ;)
30-09-2007, 22:55
Zainstalowalem niby tak jak bylo opisane, i nic. Dalej nie widzi.
Zainstaluj jeszcze raz i restart kompa.. ;)
Niestety :/ Nie wiem co jest nie tak w takim razie.
wgraj costom przez se tool 2 lite na 100% bedzie działac ;-)
01-10-2007, 17:51
Niestety nic z tego.
Skąd wziąć pliki W800 R1BC002 MAIN i FS?? Linki na pierwszej stronie są już nieaktualne. Aha, no i dobrze by było, jakby ktoś zarzucił linka do softa W800 R1BC001, bo nie zawiera on buga z baterią. Szczerze mówiąc średnio mi się chce wgrywać R1BC002 i potem jeszcze jakieś niewiadomoco z pamięcią wyczyniać, no i ryzykować, że się uszkodzi telefon.
http://franek.4shared.com/account/home.jsp
najlepszy r1bc002
karaczan
02-10-2007, 22:53
na r1bc002 jest najwiecej patchy, a bug baterii wcale nie jest jakis upierdliwy do naprawienia
jak ci sie niechce bc002 wgrywac to nie wgrywaj wogole, po co sie meczyc ;)
nikt ci nie kaze :D
mardam1910
05-10-2007, 00:34
czy moglby ktos mi pomoc? gdy wgralem juz MAIN oraz FLASH to telefon mi sie nie wlacza. Komputer go nie widzi tak samo jak SEUS. Moze ktos mi pomoc?
05-10-2007, 08:58
czy moglby ktos mi pomoc? gdy wgralem juz MAIN oraz FLASH to telefon mi sie nie wlacza. Komputer go nie widzi tak samo jak SEUS. Moze ktos mi pomoc?
Custom ;p
mardam1910
05-10-2007, 10:20
a jak mam wgrac tego customa jak mi nie widzi komputer telefonu ?:( dymek, mozesz dac gg do siebie ?
mardam1910
05-10-2007, 10:30
no juz SEUS mi czyta telefon jako k750 i i wgrywam oproprogramowanie :) zobaczymy co bedzie dalej.
no juz, teraz tylko mam ten blad,ale po poprzednich postach moze sobie poradze :) teraz tylko komputer nie widzi mi w ogole telefonu . tzn karty pamieci ani nic. wychodzi chmurka,ze zostal zainstalowany k750 i dalej nic komputer nie widzi
Nameless91
07-10-2007, 13:53
mam problem z włączeniem fona po wpisaniu pinu wyskakuje mi "Błąd konfiguracji Skontaktuj się z operatorem sieci lub z centrum usługi" wszystko wgrałem i nie wiem czemu to wyskakuje co mam zrobić pomocy :D
A może byś użył genialnej funkcji o nazwie "Szukaj" ?
Było to juz wiele razy..
Nie wgrałeś lub źle wgrales custom ;]
ahhh te pijawki :/
Niecgcąco skasował mi sie drm :( czy on musi byc? bo mi wyskakuje ten komuinikat [Błąd konfiguracji Skontaktuj się z operatorem sieci lub z centrum usługi], czy wgrywwam źle pliki custom ? mógłby mi ktoś przesłac folder custom z drm[ jeżeli jest potrzebny] ?
Z góry dzieki!
on jest racze niepotrzebny
ja nie mam drm ^^ to znaczy mam ale w preset ^^ wiec sam nie wiem..
ale jak chcesz drm to wgraj przez se tool 2 lite jest opis na forum ;-)
to w takim razie jak mam wgrac pliki custom.Bo wgralem joz ale zle bo pojawia sie ten komunikat JAK WGRAC DOBRZE ???
Najlepiej wgraj SE Toolem :>
Opis na forum -> szukaj ;]
niestety nie widze zadnych poradnikow jak to zrobic SE TOOLEM mogl by mi ktos powiedziec jak to zrobic farem tak by mi lepiej pasowalo???? :/
było na 5 stronie.. :/ az tak szukanie gryzie? :/
http://se-center.info/viewtopic.php?t=22140
zrobilem tak jak tam jest napisane i nic to samo moze to wina tego ze nie mam drm?????????
JESLI KTOS UMIE TO ZROBIC TO PROSZE O POMOCCC!!!!!!!!!!
nie chce zasmiecac forum ale niech sie ktos odezwie????:/
zrobilem tak jak tam jest napisane i nic to samo moze to wina tego ze nie mam drm?????????
Wgraj od nowa FS i MAIN a nastepnie paczke od rawilsona. ;)
wgralem wszystko d nowa i to samo:(:( ??????????
Wgraj całego softa SE Toolem
rawilson
11-10-2007, 22:53
Alek_45 przekaż mu mojego screena :P
mogl by mi ktos wyslac linka albo opisac jak to mam zrobic se toolem :/???
a poszukac nie mozna? :/
chyba na 5 stronie w tym dziale jest albo na 4 :/
Alek_45 przekaż mu mojego screena
Służe :P
Masz zrobić tak jak na screenie.
http://img510.imageshack.us/img510/6258/ghij798728118mny2.gif (http://imageshack.us)
SE TOOLKIEM. ;)
nie dziala :sad: :sad:
nadal jest ten sam komunikat co byl:(
CO MAM ZROBIC ZEBY TO DZIALALO???????
CO MAM ZROBIC ZEBY TO DZIALALO???????
http://www.sendspace.pl/file/k3SClq4f/ - wgraj tego maina i fsa za pomoca SE TOOLA.
P.S Pliki od rawilsona. ;)
MAM BRANDING z ery z softem ery.. jak zrobie to wedlug 1 postu branding zniknie?
Tak jak wgrasz nowy soft to tracisz gwarancje i branding :)
aha, dzieki :-)
na gwarancji mi nie zalezy :]
tylko tak sie zastanawiam bo posiadam CID49 RED i nie wiem jakim sposobem to zrobic? bo widze ze tutaj ludzie maja duzo problemow
W ogole to sie oplaca wgrywac? :D co lepszego procz odtwarzacza? :]
Ale ogolnie jest lepszy soft od w800i co nie? :D
co polecasz? :]
Polecam w800i R1BC002 .
posiadam CID49 RED
Mozesz wgrać tym sposobem lub SE Tool Lite :)
no nic jutro chyba sie tego podejme :)
troszke innym sposobem z innej stronki :-)
dziekuje, pozdro
jeszcze pytanko: co to sa te pliki cusotmizacji? co ony robia w fonie?
rawilson
12-10-2007, 22:41
dzikei nim nie masz błedu "skontaktuj sie z operatorem"
wszystko joz dziala :smile:
DZIEKI ZA POMOC!
moglby ktos zaktualizowac 1 posta z bo nie dzialaja linki do
W800 R1BC002 MAIN:
W800 R1BC002 FS:
wiem gdzie je znalezc ale nie kazdy wie
Krok 3 - wgrywanie customizacji
jak - czym? :D albo jestem slepy albo tego punktu nie rozumie
Ślepy jestes ;P
Custom wgrywasz FAR'em albo SE Tool Lite -> opisy na forum..
dobra git chyba zalapalem :D pliki rozpakowuje z w800i_CDA102430_1_EMEA_1 i wklejam je tam gdzie trza farem :D!
niechcacy wgraly mi sie pliki custom do katalogu drm... :F on byl pusty? tel dziala i wszystko smiga :D fajny odtwarzacz :D !! ale chce miec porzadek.. usunac pliki custom z katalogu drm.. wiem ze tam nie powinny byc.. ale on byl pusty?
snith jezleli wszystko działa to nie trzeba ;-)
snith jesteś pewien że wpadly? ;D Wg. mnie nie.. ;P bo tak to by nie działał. No ale jak działa to nie kombinuj nic tylko ciesz się telefonem ;D
Bo zaczniesz coś zmieniać i wpadnie tam gdzie nie potrzeba i bedą kłopoty..
dobra wlazlem do tego folderu i usunalem te 20 plikow co powinny byc w custom :D :] (w custom sa!) wszystko gra :D zawsze wole oszczedzac miejsce :D teraz mam 33 mb na tel :D
Mam problem zrobilem wszystko jak w poradniku. Ale gdy wlaczam telefon mam dwie opcje Uruchom tel. i Tylko muzyka. Przy muzyce dziala (chyba normalnie) ale jak klikam Uruchom tel. wyswietla mi sie komunikat (Blad konfiguracji. Skontaktuj sie z operatorem siecilub centrum uslug.) Wiadomo ze nic juz nie zrobia bo zmiana softu zerwalem gwarcancje. Pomozecie? Mam Orange.
DZIALA
Wyslij na pw adres. Wysle ci szesciopak.
Moze sam poszukasz? Ten temat byl poruszany milion razyy !
Musisz wgrac poprawnie CUSTOM !
Nie działają mi linki do tych 2 pod customizacją mógł by ktoś dać nowy link albo chociaż na inny server?
http://franek.4shared.com
Tam nie ma tych plików co są w instrukcji, następnym razem sprawdz do czego dajesz linka :/
wlasnie ze sa...
http://www.4shared.com/file/18815902/a98dcdc0/W800_R1BC002_FS_EMEA1.html?dirPwdVerified=fd856bc7
http://www.4shared.com/file/18816620/6c5c26bd/w800i_R1BC002_main_emea1_custompatch.html?dirPwdVe rified=fd856bc7
Zapomniałem że w w800 jest inny 'CID'(?) sry .. zwracam honor :)
Witam, mam pytanko. Wiecie może jak się nazywa oryginalny najnowszy bez przeróbek cam do k750i i od w800i, bo zgubiłem to gdzieś, a chciałem sobie wgrać spowrotem oryginała do mojego k750i@w800i. I drugie pytanie jaki jest obecnie najnowszy firmware do k750i przerobionego na w800i bo ja obecnie mam r1bd001. Dawno tu nie zaglądałem i żeby czytać wszystkie posty od nowa odnoście camów to szkoda mi czasu. Dzięki.
rawilson
19-10-2007, 16:33
oryginalny to jest 5.3 - wyszedl na R1BD001 - ale w k750i! a co do sfta masz najnowszego... SE zpraszestal prac nad softami do k750i czy w800i
oki dzięki, a jak się nazywa originalny cam z firmware r1bd001 który wgrałem do k750i i mam teraz z tego w800i
Ja mam taki problem bo jak juz zmienie z cid 36 na cid 49 plik MAIN to obok gslide pojawil sie plik flash a jak zrobielm to sam z plikiem FS to nie pojawil mi sie plik main Proszę o pomoc
edit:
Ja mam taki blad jak chcem wgrac Fs to mi wyskakuje taki blad : Filed sending datachunk co mam robic ??? :/
[kavior] edytuj posty...
Majkel009
07-11-2007, 21:13
Jeżeli mogę prosić o odświeżenie dwóch linków byłbym wdzięczny.. ;p
W800 R1BC002 MAIN
W800 R1BC002 FS
zależy mi na czasie z góry dzięki. :D
http://se-center.pl/download.php?id=002002001
ale tu masz na CID36. Uzyj GSlide, żeby zrobić na CID49, jeśli taki masz.
Majkel009
08-11-2007, 15:23
siema mam ptoblem jak włanczam fona i trzymam " C " wyskakuje mi zę nie ma karty SIM i nic sie nie dzieje potem biore STOP i wyskakuje komunikat phone pre-boot failed, possible RECOVERY needed Elapsed 73sec -komuniakt w setool2t
siema mam ptoblem jak włanczam fona i trzymam " C " wyskakuje mi zę nie ma karty SIM i nic sie nie dzieje potem biore STOP i wyskakuje komunikat phone pre-boot failed, possible RECOVERY needed Elapsed 73sec -komuniakt w setool2t
Hmm... Ja też tak miałem, ale na fonie... :crazy:
Ale
włanczam fona i trzymam " C "
??
Ty masz go mieć wyłączonego. ;)
Najlepiej zrobisz jak skorzystasz z tutka naszego Franka... xD
Majkel009
08-11-2007, 21:46
trzymam " C " gdy podpinam kabel telefon jest OFF cały czas,a gdy już podpinam kabel i trzymam " C " nic sie nie dzieje po prostu sie uruchamia ;| nie wiem co jest..;/ HELP! zabezpieczenie to CID 49 nie wiem co mam z tym fantem zrobić.. chcę wyłączyć dźwięk robienia zdjęć i podgłosić go troche, bo zmiana sterowników aparatu za wiele nie pomoze? plz Help...
trzymam " C " gdy podpinam kabel telefon jest OFF cały czas,a gdy już podpinam kabel i trzymam " C " nic sie nie dzieje po prostu sie uruchamia ;| nie wiem co jest..;/ HELP! zabezpieczenie to CID 49 nie wiem co mam z tym fantem zrobić.. chcę wyłączyć dźwięk robienia zdjęć i podgłosić go troche, bo zmiana sterowników aparatu za wiele nie pomoze? plz Help...
Wgrałeś łamacza w Phone-XS?? Musisz przy kroku w programie Phone-XS poszukać pliku, który otwiera ci dostpe do FAR'a. ;)
Majkel009
08-11-2007, 21:57
nie nie wgrałem;/ a który to plik niestety z SE to ja zielony jestem..;/ jak możesz zagadaj na PW gg:2792124
No to jak jesteś zielony to sie nie bierz! poczytaj to będziesz wiedział...
http://se-center.info/viewtopic.php?t=11451 - tu masz jak wgrać łamacza...
Majkel009
10-11-2007, 16:31
dzięki za pomoc :D już działa nie miałem jednego programu a mainowicie USBFlash..;/ teraz mam kolejne pytanie jak wyłączyć dźwięk przy robieniu zdjęć.. proszę o szybką odpowiedź i jak podgłosić odtwarzacz i zmienić stery do camery.. proszę o odp..
karaczan
10-11-2007, 16:38
ludzie zdazyli odpowiedziec tobie nim napisales pytania.
poszukaj na forum :P
a nie zasmiecanie kolejnego topicu :P
45stron o czyms co jest wyjasnione w 1szym poscie :D
takie rzeczy to tylko w polsce :devil:
Majkel009
10-11-2007, 17:22
oj no pomyliłem sie:p usuńcie tamten temat..;] mam problem z far'em wykrywa telefon wszystko jest dobrze ale.. nie wiem czemu jak biorę FS dalej pokazuje sie nowe szare okno i " Command Progress 0 of 5 byte<s> " i tak już 3min..;] co jest?;/ proszę pomóżcie a nie nabijacie sie..;]
A wyjąłeś baterie po wgraniu łamacza? I na pewno wszystkie ustawienia w farze masz dobre? Zaznaczasz cid 49?
Majkel009
10-11-2007, 18:43
tak zaznaczam cid_49 i nic sie nie dzieje dostałęm info ze Far nie obsługuje tego zabezpieczenia, że farem można tylko CID_36 zmieniać.. nie wiem czy to prawda help..
FAR z odpowiednią wtyczką SEFP obsługuje cid 49, może masz jakąś starą wersję. Ściągnij fara z http://franek.4shared.com
Majkel009
10-11-2007, 18:58
ok ściągnołem z franka 4shared zobaczymy za chwile.. ale wydaje mis ei żę to nic nie da..;/ dlaczego po wgraniu tego " łamacza " telefon mi sie nie odpala?;|
Majkel009
10-11-2007, 19:39
wszystko pięknie ładnie poszło ale po wgraniu łamacza kom mi sie nie włącza nie mam pojęcia co sie dzieje i jak mam go ku.. zgłośnić..;/
karaczan
10-11-2007, 19:42
czytac, czytac, czytac. nie unosic sie :P
po wgraniu lamacza, wgrywasz sobie co chcesz farem.
po skonczeniu zabawy musisz wgrac odpowiedni plik rest do swojej wersji softu. inaczej telefon sie nie wlaczy
szystko pięknie ładnie poszło ale po wgraniu łamacza kom mi sie nie włącza
To chyba oczywiste czytaj do końca opisy to będziesz wiedział. Żeby sie uruchomił musisz wgrać w farze resta ;-)
Majkel009
10-11-2007, 19:46
mam soFt W800_R1BC002_FS_EMEA1 czy to jest plik RESt? ;> jestem zieolony na temat SE jak widzicie:D powiedzćie mi jeszcze gdzie ja mam go wkleić.
karaczan
10-11-2007, 19:47
resta znajdziesz w folderze z farem. w katalogu rest. masz go skopiowac do czesci flash w telefonie. twoj rest to rest_W800_R1BC002.bin
Majkel009
10-11-2007, 20:13
a jak usunąć dźwiek aprattu? porszę o instrukcje ;>
a jak usunąć dźwiek aprattu? porszę o instrukcje ;>
Prosisz się o WARNA.
Oświadczenie!!
JEŚLI CHCESZ COŚ ZROBIĆ Z FONEM - ZAJRZYJ DO TEMATU NA GÓRZE "TUNING OD a DO z" !!
Ludzie... :/
księciunio
15-11-2007, 22:05
Dzieki za łatwy do zrozumienia opis. Mam w800 :)
luke2401
17-11-2007, 12:11
Podczas wgrywania pliku main pokazuje sie "binary answer is: 15 - failed"
O co chodzi?
mateusz233
21-11-2007, 19:28
3 razy próbowałem i za 3 udało się :) :D
Porada:
- wszystko robić po kolei tak jak w opisie
- ściągnąć dobre pliki
- zainstalować sterowniki USB do w800
Soft działa super :D nie mam żadnych zastrzeżeń, polecam
Opis bardzo dobry
Porada:
- wszystko robić po kolei tak jak w opisie
- ściągnąć dobre pliki
- zainstalować sterowniki USB do w800
naprawdę? :rotfl:
mam pytanko. zrobiłem wszystko co było w poradniku, wszystko pięknie mi się ładowało itp. itd. ale mam pytanko. CZEMU MÓJ TELEFON NIE CHCE SIĘ WŁĄCZYĆ A KOMPUTER NIE ZNAJDUJE USB ???? help
być może dlatego że nie wgrałeś na końcu resta ( o ile masz cid 49 - bo gdzie byś tam udzielił wyczerpującej informacji :rotfl:) - a stery - jak zmieniłeś soft na w800... może tak też by wypadało zmienić stery? :rotfl: ;) - opisz dokłądniej jak coś :)
Proszę o aktualizację tych linków:
W800 R1BC002 MAIN:
http://www.4shared.com/file/13944128/cc7a78ae/W800_R1BC002_MAIN_EU_EMEA.html
W800 R1BC002 FS:
http://www.4shared.com/file/13943940/73f3e1b/W800_R1BC002_FS_EMEA1.html
franek.4shared.com , se-center.pl
Witam mam pewnien problem. Ostatnio wrzucąłem sobie softa od w800 do mojego d750i i z pomocą kumpla z forum poszło wszystko ok no i dzisiaj chciałem wrzucić softa koledze robiłem wszystko tak samo jak wcześniej ale po wpisaniu pinu wskakuje Błąd konfiguracji... co z tym teraz zrobić ?. i tak przy okazji mam probem z bluetooth, chodzi o to że jak ktoś mi próbuje coś przesłać to wyskakuje mi że nie mam pamięci ( wolna pamięć 29 mb na telefonie 827mb karta ), parę razy zdarzyło mi się że mogłem normalnie odebrać plik.
Z góry Dziękuje za odpowiedzi i prosze o pomoc.
Wgraj CUSTOMY!! A na jaka sieć masz simlocka??
Ok dzięki znalazłem błąd :) Ale mam ine pytanko wrzuciłem sobie stery do aparatu za pomocą setool i niby wszystko ok ale nie działają ;/ I jeszcze jedno mógł by ktoś zarzucić jakimś patchem który wyłańcza simlock'a
I jeszcze jedno mógł by ktoś zarzucić jakimś patchem który wyłańcza simlock'a
Jest na forum, poszukaj. Na moim sharedzie też jest.
Ale mam ine pytanko wrzuciłem sobie stery do aparatu za pomocą setool i niby wszystko ok ale nie działają ;/
Może spakowaleś .rarem a nie .zipem ...
PS.
To chyba nie temat na to.. :>
już wszystko ok sorry za posta
Wgrało się wszystko ładnie pięknie ale!
Po wpisaniu PIN`u pojawia sie komunikat:
Cytat:
Błąd konfiguracji. Skontaktuj się z operatorem sieci lub z centrum usług.
co mam z tym zrobić pomocy.
:cry:
usuń patcha customize.vkp
Wgraj jeszcze raz.
Musialeś źle grać CUSTOM.
Ale zły main wziąłeś.
mam wgrać jeszcze raz custom? i jak to się robi przez fara? może mi ktoś to dobrze wytłumaczy na gg 11425159 proszę
Wgraj całego softa SE Tool'em - instrukcja na forum.
to niech mi ktoś prześle prawidłowe main i flash na shagi23@wp.pl
proszę :cry:
SzaMAN_PL
15-12-2007, 19:33
Hehe, ja mialem male problemy z FARem, w pewnym momencie mi zawias robil przy flashowaniu. Musialem to zrobic innym programem.
Błąd konfiguracji. Skontaktuj się z operatorem sieci lub z centrum usług.
Mi takie cos wyskakiwalo bo zle zflashowalem, zrobilem to ponownie dobrze i dziala.
Pierwszy raz wgrywalem softa i zajelo mi to 4 godziny ;o xD
ale wszystko dziala łała
Main i FS@w800i CID49 (http://www.speedyshare.com/518284547.html/)
shagi89 http://honor.4shared.com
tam jest pod cid49 i 36
sciagnij tez custom i wgraj przez se tool 2 lite sposobem Franka
sam nim robiłem i nie mam zadnych problemów
ludzie usuńcie po prostu tego patcha! :roll: ;)
Ma Małą prośbę, możecie odświeżyć linki bo chyba juz wygasły.
Z góry dziękuję.
cinek18 wszystko na http://se-center.pl jest ;-)
Czekamy aż się wszystko wgra i idziemy po kolei do tpa/preset/custom
i co w tym folderze trzeba zrobić??
w folderze custom wgrywasz pliki custom ;]
Chyba logiczne......
ok dzieki, jak ja to robilem to tam wlazłem i nie wiedziałem co dalej, więc wgrałem sobie RESTa i włączam komei pisze "Configuration error..."
Potem wgrałem te pliki kuctomizacji wg prewodnika Rawilsona, ale jak sie koma włącza to na dole pisze "customized by Rawilson" i to mnie troszke denerwuje wiec chce wgrać to od nowa, czy musze od nowa wgrać MAIN i FS ?? czy tylko te pliki custom??
PS: dzieki za szybką odpowiedź :)
rawilson
01-01-2008, 18:46
"customized by Rawilson"
:devil:
zmień splasha
no dobra zmienie sobie :D poszukam tylko jak i sobie zmnienie :P
dzięki ziomki jesteście wielcy :) :jupi:
edit: nie moge znaleźć jak do zmienić, czy może ktoś napisać jak ??
Wpisz splash w wyszukiwarce i wciągnij się w zabawę :smile:
ok już sobie zrobiłem własnego SPLASHa :devil: i teraz już gra gitarka :) :faja:
SUPER PORADNIK :mrgreen:
wojtasik6
03-01-2008, 13:56
Ostatnio zaczęło mnie wkurzać to, że mam te pliki customizacji na karcie... :/
Jest na to patent- po prostu flashuj telefon z wyciągniętą kartą memory stick.!
Proste! :)
wojtasik6, ja zawsze jak grzebie sobie w moim SE k750i to zawsze wyciągam karte (tak na wszelki wypadek) :D 8)
Jezeli te pliki maja koncowke bin(mianowicie flash i bin) to dobrze wyszlo??
kewinziel
18-02-2008, 16:15
Witam!
Zrobiłem wszystko z instrukcją i pisze tak:
"Błąd konfiguracji. Skontaktuj się z operatorem sieci lub z centrum usług."
plz pomóżcie moje GG to 6676421
EDIT
Wkońcu mi sie udało zrobiłem to xs++
rawilson
18-02-2008, 16:47
http://se-center.info/showthread.php?t=47107 - trudno uzyc szukajki?
zrobilem wszystko wg polecen....i teraz gdy chce wlaczyc telefon pokazuja misie 2 ikony ,,uruchom telefon,, i ,,tylko muzyka,, jesli wybiore urchom telefon to włacza mi sie ostwazacz a kdy klikne tylko muzuka wyskakuje komunikat,,Błąd konfiguracji. skontaktuj sie z operatorem sieci lub z centrum uslugi,, co mam zrobic moze mi ktos pomoc???? prosze i z gory dziex gg 8192416
mam ten sam problem co pan up
Custom... Poszukaj w tunnig od a do z jak wgrać.
OK. Dzięki wszystko działa tak jak powinno :D
u mnie tez juz wszystko ok....jakos sobie poradzilem pozdro
joookerrr
08-03-2008, 23:27
Czy mógłby ktoś dać wszystkie potrzebne do tego zabiegu pliki? jakiś link do nich?? Tak jak to było na 1 stronie ale tamte już nie działają :< Nie znam się na tym dlatego chciałbym być pewien że to co używam będzie dobre. Jeśli na którejś stronie są podane dobre to sorry ale po prostu moglem przeoczyć tu jest już 50 kilka stron...
http://se-center.pl - download