View Full Version : Zepsuty soft?
remixers
04-02-2007, 22:58
Witam!
Nieraz leży sobie spokojnie mój k750 i nagle cały ekran jest ciemny (tak jak by się wyłończył) i po jakiś 10-20 sekundach jest jak by sie włonczył od początku.
Czy to wina softu czy zamało wolnej pamięci ?
(telefon - 1.8 mb karta - 4.4mb)
Proszę o pomoc!
Z góry THX !
No, z tego co wiem, to brak miejsca nie powoduje TAKICH reakcji w telefonie... Osobiście dobiłem do zaledwie 560kb wolnej pamięci, ale takowych "znaków" nie było. Więc raczej to jest wina softu ... :roll:
MasterBarti
05-02-2007, 15:12
Ja miałem minimalnie 80kb na karcie, niecałe 200kb w telefonie i chodził bez zarzutów, więc to prawie na pewno wina softu. Zobacz jeszcze jak się zachowuje telefon bez karty pamięci, zrób kilka restartów bez niej.
Jak to nic nie da to spróbuj update przez SEUSa bo w ten sposób nie tracisz gwarancji.
Pozdro
garden15
09-02-2007, 19:55
aaa wlasnie ze nie;D zaden soft.....mialem tak w k700i i w k750i tez nie raz mam on poprostu musi pomyslec przez chwile i wylancza wszystko i aplikuje na nowo zauwazylicsie ze na nowo loguje sie do sieci??poprostu byl jakis bląd systemu i on go wykryl i tyle;]
Skareb89
09-02-2007, 20:15
MI sie tak restartuje gry podaczas odtwarzania muzykii gdy mam wlaczona aplikacjie zgłosnie lub zcisze muzyke to sie tak resetuje
aaa wlasnie ze nie;D zaden soft.....mialem tak w k700i i w k750i tez nie raz mam on poprostu musi pomyslec przez chwile i wylancza wszystko i aplikuje na nowo zauwazylicsie ze na nowo loguje sie do sieci??poprostu byl jakis bląd systemu i on go wykryl i tyle;]
Jak Człowieku ty chyba śmieszny jesteś że to nie soft :twisted: , mi tak raz zrobił potem kiedyś mu wyjełem baterie i już musiałem go oddać na gwarancje bo przy włączeniu telefonu robił mi tak na okrągło, tylko zdążył złapać sieć i się wyłanczał i z powrotem się włanczał ,nawet nie chciał pinu. I to jest wina softu i nikt mi nie powie :)
garden15
12-02-2007, 20:41
kolo widze ze znasz sie jak bys w GSM siedzial od dziecka :lol:
tlumaczyl ci dokladnie nie bede na czym polegają zalamania systemowe SE
Koleś załamania to ty możesz mieć w symbianie ale nie w zwykłych telefonach przecież do zwykłej javy nic po za możliwości tela nie wrzucisz, więc wszystko powinno chodzić normalnie. zresztą u większości posiadaczy k 750i nie ma takiego problemu, wiec jak możesz mówić że wszystko z softem jest w porządku. :crazy:
garden15
13-02-2007, 13:54
Koleś załamania to ty możesz mieć w symbianie ale nie w zwykłych telefonach przecież do zwykłej javy nic po za możliwości tela nie wrzucisz, więc wszystko powinno chodzić normalnie. zresztą u większości posiadaczy k 750i nie ma takiego problemu, wiec jak możesz mówić że wszystko z softem jest w porządku. :crazy:przyjacielu zastanow sie nad tym co piszesz moj kolega przy mnie odpakowywal nowego k750i i przy 2 wlaczeniu juz mial takiego zwiecha
myslisz ze masz 5 postów na krzyz to jestes GSM-MAN :lol:
Skareb89
13-02-2007, 22:05
4 ;p posty
Nie no ty mnie rozwalasz ja znam 3 osoby które mają nowe SE k 750i i u nikogo nie ma takich zawiech tylko u mnie były (Najlepiej zrób ankiete). zresztą miałem dosyć telefonów w życiu wiec nie patrz na liczbę postów, mam ich tak mało bo nie pisze żeby się niepotrzebnie domawiać z takimi osobami jak ty "garden15"
Ale ty tych postów też masz wiele :shock: aż 38 :shock: normalnie admin z ciebie :devil:
PS. chuj ci w dupę cwelu. :evil:
Bez Poważania art_zaj
lukaszstg
14-02-2007, 11:32
garden15 tacy ludzie mnie rozśmieszają. Jak sie kur... nie znasz to sie nie udzielaj. Z całą pewnością popieram art_zaj.
garden15
15-02-2007, 15:46
Nie no ty mnie rozwalasz ja znam 3 osoby które mają nowe SE k 750i i u nikogo nie ma takich zawiech tylko u mnie były (Najlepiej zrób ankiete). zresztą miałem dosyć telefonów w życiu wiec nie patrz na liczbę postów, mam ich tak mało bo nie pisze żeby się niepotrzebnie domawiać z takimi osobami jak ty "garden15"
Ale ty tych postów też masz wiele :shock: aż 38 :shock: normalnie admin z ciebie :devil:
Bez Poważania art_zajGościu o czym ty muwisz??
Szczerze??to twoje zachowanie typowo odzwierciedla kilkunastoletniego bachora ktory mysli ze bedzie tutaj kogos obrazal ,jezeli sie nie znasz na telefonach to sie nie udzielaj a z takimi textami typu"H** C* W D****" to tylko swiadczy o twoim zachowaniu i o tym jak cie wychowali rodzice a raczej"Uchowali" :lol: Pozdro dla ciebie
garden15
15-02-2007, 15:49
garden15 tacy ludzie mnie rozśmieszają. Jak sie kur... nie znasz to sie nie udzielaj. Z całą pewnością popieram art_zaj.a ty co nastepny ?? kląc to mozesz na matke za zimną zupe a nie na forum na nastepny raz najpierw sie zastanow co chcesz napisac i do kogo
Pozdro dla ciebie
Bez Poważania art_zajGościu o czym ty muwisz??
Szczerze??to twoje zachowanie typowo odzwierciedla kilkunastoletniego bachora ktory mysli ze bedzie tutaj kogos obrazal ,jezeli sie nie znasz na telefonach to sie nie udzielaj a z takimi textami typu"H** C* W D****" to tylko swiadczy o twoim zachowaniu i o tym jak cie wychowali rodzice a raczej"Uchowali" :lol: Pozdro dla ciebie
Nie no ty chyba nie umiesz czytać albo w ogóle nie rozumiesz co chciałem ci wyedukować (przekazać) mówiąc „najlepiej zrób ankietę” i „nie pisze żeby się niepotrzebnie domawiać z takimi osobami jak ty "garden15"to teraz ci wyjaśnię chodziło mi oto abyś sobie już odpuścił i nie kłócił się niepotrzebnie w tym poście, a najlepiej sprawdził u ilu osób występuje ten problem zastosowując (Ankietę) jeśli się nie znasz tak jak napisał lukaszstg .
A ty teraz mówiąc źle o moich rodzicach wcale ich nie znając co sobą reprezentujesz? Nawet 5 letnie dziecko by się nie zniżyło do twojego poziomu.
A jeszcze jedno napisałeś „muwisz” a pisze się mówisz i to twoje pozdro to se możesz w dupe wsadzić za obrazę mojej rodziny !
Wyluzujcie... Nie macie się kłócił tylko rozwiązać problem. Żeby 14 letnia osoba musiała rozwiązywać taki głupi spór :roll: wstyd...
lukaszstg
15-02-2007, 19:16
szkoda słów!!!
lukaszstg
15-02-2007, 19:35
garden15 tacy ludzie mnie rozśmieszają. Jak sie kur... nie znasz to sie nie udzielaj. Z całą pewnością popieram art_zaj.a ty co nastepny ?? kląc to mozesz na matke za zimną zupe a nie na forum na nastepny raz najpierw sie zastanow co chcesz napisac i do kogo
Pozdro dla ciebie
Odpisując na posty proszę ciebie szczerze abyś używał polskich znaków dzieciaku ( garden15), ( Aby zrobić Np. ś trzeba nacisnąć prawy alt + s) O ortografii nie wspominam. A tak wogóle żaden gówniarz, który na gwiazdkę dostał PCta od rodziców i nie zna się na komórkach nie będzie mi mówił, że kląć mogę przy matce. Moja kultura osobista nie pozwala mi na takie zachowanie. Na miejscu admina takich ludzi jak ty bym po prostu stąd wyrzucił. Twoje teksty mnie irytują. Jak ty wychowywałeś się w patologicznej rodzinie gdzie za zimną zupę na obiad rzucałeś przekleństwami to nie znaczy, że wszędzie tak jest. PS przeglądałem pozostałe twoje odpowiedzi na posty i pisałeś tam takie pierdoły, że mała bania. Radze zmień forum, bo dzieci tu nie potrzebujemy.
Oj widze, ze to forum zamienia sie, jak wiekszosc tego co mozna ostatnio znalezc w sieci, w smietnik i miejsce, w ktorym sfrustrowani ludkowie odreagowuja swoje porazki w zyciu. Wyluzujcie troche, wyzywanie sie od niewiadomo kogo nie swiadczy dobrze, ani o waszej inteligencji, ani o wychowaniu. Nie swiadczy to rowniez dobrze o administratorach/moderatorach (prostujac przedmowcow - ilosc postow na forum nie swiadczy ani o randze usera, ani jego inteligencji, ani o tym czy jest administratorem/moderatorem) tego forum, wg mnie powinni zareagowac w odpowiedni sposob i zakonczyc temat, ktory do niczego nie prowadzi.
W temacie:
Zwieszki telefonow sie zdarzaja (pracuje w serwisie GSM - Teleplan Polska, autoryzowany serwis telefonow Motorola na CALA EUROPE), w przypadku k750i wine ponosi software, czasami uszkodzone sa obwody zasilania (zle wlutowane rezystory na plytce) i konieczna jest wymiana aparatu na nowy. Rada: oddac telefon do serwisu (jest przeciez na gwarancji).
Oj widze, ze to forum zamienia sie, jak wiekszosc tego co mozna ostatnio znalezc w sieci, w smietnik i miejsce, w ktorym sfrustrowani ludkowie odreagowuja swoje porazki w zyciu. Wyluzujcie troche, wyzywanie sie od niewiadomo kogo nie swiadczy dobrze, ani o waszej inteligencji, ani o wychowaniu. Nie swiadczy to rowniez dobrze o administratorach/moderatorach (prostujac przedmowcow - ilosc postow na forum nie swiadczy ani o randze usera, ani jego inteligencji, ani o tym czy jest administratorem/moderatorem) tego forum, wg mnie powinni zareagowac w odpowiedni sposob i zakonczyc temat, ktory do niczego nie prowadzi.
W temacie:
Zwieszki telefonow sie zdarzaja (pracuje w serwisie GSM - Teleplan Polska, autoryzowany serwis telefonow Motorola na CALA EUROPE), w przypadku k750i wine ponosi software, czasami uszkodzone sa obwody zasilania (zle wlutowane rezystory na plytce) i konieczna jest wymiana aparatu na nowy. Rada: oddac telefon do serwisu (jest przeciez na gwarancji).
:idea: No w 100% Się z tobą zgadzam "JoSh" jesteś wpożo koleś i gadasz naprawdę od rzeczy. Przyznaje się też popełniłem błędy np. niepotrzebnie pisząc że "garden chyba jest śmieszny" gdy mówił o jakiś "załamaniach systemowych" mogłem napisać po prostu że uważam że to wina software, bo sam miałem taki problem i pewnie nie było by tej niepotrzebnej kłótni. Ale on też lepiej się nie zachował śmiejąc się ze mnie „znasz się jak byś w GSM siedział od dziecka” i „myślisz ze masz 5 postów na krzyż to jesteś GSM-MAN” nie wiedząc o tym że miałem już trochę telefonów za sobą. Tak samo ty ”JoSh” masz np. 2 posty a twoja wiedza i praktyka z telefonami jest dużo większa niż innych osób z tego forum wiec zgodzę się z twoimi słowami ze liczba postów nie świadczy o inteligencji usera .
Ja przepraszam za moje naganne słownictwo w tym poście ale ”garden15” nie potrzebnie mnie prowokował mówiąc źle o mnie i mojej rodzinie. Uważam też za słuszne zakończyć ten temat bo naprawdę do niczego on nie prowadzi.
garden15
16-02-2007, 17:42
to zrub ankiete smialo
to zrub ankiete smialo
Nie no bez urazy ”garden15” ale ty naprawdę chyba nie potrafisz czytać przecież ”JoSh” i ja napisaliśmy że jest już czas aby „zakończyć temat, który do niczego nie prowadzi” i pisać chyba też nie potrafisz „zrub” piszę się tak „zrób”. Zresztą ”JoSh” i ”lukaszstg” uważają że to wina software, więc jeśli dalej się nie zgadzasz z tym to twój problem i sam możesz zrobić ankietę. Ja już napisałem że ten temat czas zakończyć.
The End
:!:
garden15
17-02-2007, 10:36
żal mi twoich znajomych że muszą sie do ciebie przyznawać.....
lukaszstg
17-02-2007, 11:31
Żal to mi jest ciebie. Czy ty jesteś naprawdę takim dziciakim i nie umiesz zrozumieć, że temat jest już zamknięty przecież JoSH napisał „Zawieszki telefonów Sie zdarzają (pracuje w serwisie GSM - Teleplan Polska, autoryzowany serwis telefonowi Motorola na CALA EUROPE), w przypadku k750i winę ponosi software, czasami uszkodzone są obwody zasilania (źle wlutowane rezystory na płytce) i konieczna jest wymiana aparatu na nowy. Rada: oddać telefon do serwisu (jest przeciecz na gwarancji).” Jak już wcześniej wspomniałem dzieci na forum nie potrzebujemy.
TEMAT ZAMKNIĘTY
Chciałem już nic nie pisać aby nie zniżać się do twojego poziomu i żeby nie zaśmiecać niepotrzebnie tego forum. Pisałem już dawno w taki sposób aby zakończyć ten temat. Ale powiem tylko to że gdybym cię spotkał na ulicy to bym cię chyba zajeb.... za słowa które powiedziałeś o mnie, mojej rodzinie i znajomych.
PS. Teraz już naprawde czas zakończyć temat.
garden15
22-02-2007, 19:32
Chciałem już nic nie pisać aby nie zniżać się do twojego poziomu i żeby nie zaśmiecać niepotrzebnie tego forum. Pisałem już dawno w taki sposób aby zakończyć ten temat. Ale powiem tylko to że gdybym cię spotkał na ulicy to bym cię chyba zajeb.... za słowa które powiedziałeś o mnie, mojej rodzinie i znajomych.
PS. Teraz już naprawde czas zakończyć temat.pff
szkoda gadać