PDA

View Full Version : K750i - łośność budzika

ulti
06-02-2007, 11:06
Witam szanowne towarzystwo
Stałem sie szczęśliwym posiadaczem telefonu K750i, ale czy na pewno?
Jest to telefon o dwie dekady dalej od np takiego T230 a mimo to jest z jednego powodu gorszy.
i teraz pytanie... Czy na prawdę tak jest czy ja sie nie znam
Chodzi mi o najprostrza funkcję ustawienia głośnosci budzika.
Tu dodali super sprawę jaką jest ustawienie radia jako budzik tylko po co? jak musze go jak najszybciej wyłączyć.
Wyobraźcie sobie sobotni ranek, aby za długo nie leniuchować ustawiam sobie budzik radio aby delikatnie mnie przebudzał, a tu co? Musze jak najszybciej go wyłączyć bo zaraz cały dom podniesie na nogi! Strasznie to żenujący pomysł.
ja rozumiem może to byc jadna z opcji gdzie ustawimy sobie narastającą głośność aby szybko wstać, no ale kurcze to ja powinienem decydować jak mnie ma to budzic, mam racje???

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi ze sposobami jak to obejsc
Będe dozgonnie wdzięczny...

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

truciak
06-02-2007, 11:10
przeciez masz regulacje glosnosci wiec na noc wejdz w dzwieki i ustaw glosnosc na polowe i juz bedzie rano dzwonil cicho ;]

ulti
06-02-2007, 11:31
Chyba nie rozmawiamy o tym samym modelu.
A jesli tak to jesli mi to ustawisz i bedzie cicho to przelewam stowe na podane konto! Powaga!
Cicho to on zaczyna budzic ale po 10 sek zaczyna głosnikiem pluć!
pozdrawiam

truciak
06-02-2007, 12:00
przed spaniem wybierz ogolny profil , wejdz potem w folder dzwieki pusc odtworz byle jaki dziwek o takim formacie jak twoj budzik i po boku przycisz sobie kalwiszami tak aby glosnosc ci odpowiadala .... ja tak robie i mi dziala heh

ulti
06-02-2007, 12:39
Czy Ty poważnie piszesz o SE K750i? i takiego masz?
Dlaczego u Ciebie to działa a u mnie nie?
Dlaczego dzwoniąc do centrum SE w warszawie dowiedziałem się że nie ma takiej możliwości a ty piszesz, że jest?
Jeśli używasz jakiegoś zmodyfikowanego softu to daj namiary bedę wdzięczny!
A może wydaje Ci się że to ma jakiś wplyw?
Proponuje zrobic tak jak napisałeś i zrobić głośność na maxa potem ustawić budzik a nastepnie sciszyć na min i ponownie sprawdzic.
Pewnie będzie rozczarowanie...

ulti
09-02-2007, 07:47
Co? Nikt nie ma podobnego problemu? :(

astonejro
09-02-2007, 09:27
Po prostu budziki takie sa w tych telefoniach, najpierw graja cicho, a potem coraz głośniej. Raczej sie tego nie zmieni.

DeathMan
09-02-2007, 12:47
tu sie sgodze jezeli chodzi o glosnosc to se w k750i zjebala totalnie sprawe nie dosc ze nie da sie zmieniac glosnosci proflu na + - (tylko za kazdym razem trzeba sie pieprzyc do ustawien potem profilu potem glosnosci i przestawiac) irytujace naprawde to na dodatek mozna ustawic tylko 1 czas w budziku moja motka e398 jaka byla taka byla (powiem ze luxiarska gdyby nie ograniczenia na soft, slabla bateria, i totalnie wogla) ale w budziku moglem sobie ustawic 6 czsow i dowolnie je wlaczac tka samo nie bylo jebania sie z wlazeniem do ustawien zeby sobie glosnosc zmienic -_-

amatusz
09-02-2007, 12:50
Mam ten sam problem, moja rada - włóż telefon po poduszkę, wtedy głośność radia jest ok...

ulti
15-02-2007, 11:38
ja zauważyłem jeszcze jedną dziwną rzecz w tym telefonie:/
Co ustawie skróty w dzojstiku to co 2 dni mi to znika :(
Wiecie o co z tym biega?
Co 2 dzień musze na nowu ustawiać skróty dzojstika jak i przypisane numery szybkiego wybierania
Pomocy

vito666
17-02-2007, 15:44
A nie bawisz sie przypadkiem w międzyczasie w wyjmowanie baterii. U mnie zgubil skroty jak wyciagalem kilka razy z rzedu baterię.

Jareczek
17-02-2007, 16:14
Ja wyjmuje barerie i mi nic nie gubi... :devil:

markonix
17-02-2007, 17:07
po jakimś czasie skróty sie usadawiają na miejscu ;) trzeba je regulranie dodawac i bedzie ok.. też mi sie traciły ale teraz nawet po wyjeciu baterii na dlugi czas skrót zostaje